Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ugluk ahojky, mohu se Tě na něco optat?
Nechvi zakládat nové téma.
Vypadá to, že rozumíš tématu.
Ovulaci si hlídám ov. testy. ale také ji cítím, ne každý cyklus, ale půl roku zpět jsem si ji potvrzovala měřením bazální teploty.
V dubnu letošního roku jsem měla biochemické těhotenství(od 20.DC jsem měla hnědé špinění až do 19DPO) a poté přišlo krvácení.
Cyklus mívám v rozmezí 27-33DC, ovulaci 16-19DC.
Dostala jsem od své doktorky Utrogestan.
Mám to brát 10 dní, 1-0-1, aby se mi prodloužila LF a také na špinění, které mám i 5-7 dní před menstruací.
Tento měsíc jsem tedy vzala poprvé Utrogestan, po ovulaci, ale ihned třetí den jsem začala opět špinit. Stejně jako předchozí měsíce ![]()
Mám to dobrat? Nebo přestat, ať se spustí menstruace? ![]()
Dober to, ale oznam špinění lékaři, chtělo by to zvýšit dávku. Mě špinění ustalo až při dávce 3×1
Taky bych dál brala, při špinění se může i normálně zavádět (doporučovali mi to jako účinnější), vysadila bych až při krvácení. Jinak bych určitě poreferovala dr., lze zvýšit dávku.
@Janli prosim te, jsem anonymni nad tvým prispevkem. Tento mesic jsem zacala spinit jiz v den zacatku brani Utrouse. Co s tim? Má cenu to brat? Kdyz špínění se objevilo jeste nez jsem ho vubec zavedla. Tento mesic jiz 18DC ![]()
Uz je ze me celkem zoufaly clovek. Tento cyklus jsem nemela intimku jen 5 dni, jinak porad ![]()
Za dva roky jsem zkusila kontryhel, drmek, gynex, bylinky.. A nic.. Spineni je stále
A dr nic. Muzu nekam zavoalt, napsat a objednat se bez žádanky?
Dekuju
Dotaz nebyl na mě, ale ano, do CARu se můžeš objednat sama, tam, kam chceš, žádanky netřeba. Po dvou letech neúspěchu už bych to určitě udělala.
@Anonymní píše:
@Janli prosim te, jsem anonymni nad tvým prispevkem. Tento mesic jsem zacala spinit jiz v den zacatku brani Utrouse. Co s tim? Má cenu to brat? Kdyz špínění se objevilo jeste nez jsem ho vubec zavedla. Tento mesic jiz 18DC![]()
Uz je ze me celkem zoufaly clovek. Tento cyklus jsem nemela intimku jen 5 dni, jinak porad
Za dva roky jsem zkusila kontryhel, drmek, gynex, bylinky.. A nic.. Spineni je stále
A dr nic. Muzu nekam zavoalt, napsat a objednat se bez žádanky?
Dekuju
Objednej se do caru, tam ti pomůžou nejlíp, jak už jsem ti psala, mě pomohly až celkem velký dávky utrogestanu.
@ugluk díky. Nějaký blízko najdu a zkusím to.
Moje doktorka nevidí pořád ve špinění problém. Prý to není překážka k otěhotnění.
Já tak přemýšlím nahlas, jestli je to možné nebo ne.. Jelikož jsem měla před 3 měsíci biochemko.. Ale tam jsem hnědě také špinila již od 20DC. Ale nedopadlo to..
Nějak to pořád nechápu.
@Janli objednám, vlastně již nic jiného stejně dělat nemůžu.
Potřebuji vyřešit cyklus, vždy jak začne to špinění vím že je zle. Hlavně poslední cykly se to ještě víc prodlužuje.
6-8 dní špiním, pak dva dny slabší MS a dalších 5-6 dní špínění.
Ještě jednou děkuji, mám už dvě děti, u nich nikdy žádný problém nebyl. A nyní po pár letech už je to v pytli.