Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkné ráno všem,
chtěla bych se s Váma poradit, během těhotenství a šestinedělí se mi hodně zkazily zuby.
bohužel mám kaz asi na každém zubu.
Na opravy jsem objednana.. ale mezitím mě už 2× rozbolely zuby. Sestřička mě vždy veme ten den, a hlavně nikdy nemusím čekat. (ví, že mám dvě malé děti)
Dnes v noci mě začalo šíleně trhat v zubu ani jsem nemohla spat.. ráno volám k zubaři, sestřička milá určitě přijdte podívám se abyste nemusela čekat přijdte kolem půl 9..
Myslíte si, že bych jim dneska měla něco vzít? třeba bomboniéru a víno?? manžel mi říká, že je to jeho práce a jemu v práci taky nikdo nic nenosí.. ![]()
Děkuji mooc ![]()
Sice to je jeho práce, ale určitě by ti nemusel vycházet takto nadstandardně vstříc. ![]()
Já jsem taky občas dala své paní zubařce a sestřičče něco sladkého nebo kávu. Někdo to chápe jako úplatek, mně to přijde jen jako malé poděkování.
Nedávala bych nic jen třeba na soukromé klinice, kde si ten nadstandard bohatě zaplatíš.
Myslím, že „společenská nutnost“ to není. Jestli jsi ale sestřičce či doktorovi vděčná a z darování bonboniéry apod. budeš mít dobrý pocit, tak ji dones, taková pozornost určitě každého potěší ![]()
Taky jsem to řešila - ale vahala jsem nad tím, jestli nosit něco sladkého…čili kaziče zubů zrovna do zubní ordinace ![]()
Taky bych vzala bonbosku jako podekovani za vstricnost. Urcite je to potesi.:-)
Ano jeho práce to je, ale ošetřit Tě, ne vzít Tě co nejdřív. Já osobně bych něco vzala, určitě to potěší. Akorát bych nebrala bombošu, ale třeba nějakou sadu čajů ![]()
Brala bych buď bombonieru, nebo víno, nebo spíš kafe pro dva „úplatky“ to zas není důvod… my teda nosíme čokoládu(pečeť) a bere jí tedaposlední z rodiny, kdo tam jde… táta k ní chodí přes 30 let, 4ak už je to taková tradice…
Nic prosím tě nenos. Dělám v nemocnici a máme tu toho kvanta. ![]()
Něco bych donesla, u nás by šlo o max. vstřícnost s termíny, protože má pořád plno a mimo akutní ranní půl hodinky nikoho navíc nebere. Myslím, že manžel nemá pravdu, klidně by tě mohla sestra odeslat na pohotovost a objednat na termín, který se hodí jim. Bonbonieru bych asi nevolila moje zubařka i sestra hubnou a jsou sportovkyně. Tak ale kafe nebo víno se hodí vždycky.
Myslím si, že zubař musí mít něco jako a kutní hodiny právě pro akutní případy. Na druhé straně, tohleto „všimné“ je společenský bonus, který potěší. Taky mám svoji práci, kterou odvedu - ale když tu někdo nechá kafe nebo sušenky - je to prostě milé. Přestože jsem podepsala, že úplatky nebrat ![]()
Bonbonieru zubaři ne, to radši kafe, po tom se tolik nekazí zuby
Klidně něco dones, je to od nich milé, že ti tak vycházejí vstříct a budou mít radost, že to oceňuješ ![]()
Taky bych něco vzala, spíš nějaký dobrý víno nebo jinou pozornost, kafí a bombošek má určo plnou lednici, ale i to potěší ![]()
Je to na tobě, bonbošku nebo čokoládu ok, víno bych nenosila
Podívej se na to z druhé strany - je blbé mít něco takového v práci
Aspoň mě.