Máma mě pořád poučuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
5.11.19 20:58
@Anonymní píše:
@unuděná Samozřejmě že chodíme ven a máma volá než přijede - teď. Dřív to nedělala ale to už sme vyřešili. Ale malému je 5 měsíců takže logicky nejsme venku od rána do večera (kojím) ale teď už volá a není tu tak často (když je muž doma tak jen jeden den v týdnu, to už je v pohodě) jde mi teď jen o ty její nevyžádáné rady.

No, já se na tohle vždycky usměju a kývu a říkám jasně babi a směju se. Když to říkala před ostatníma, tak jsem jí naoko ještě přikývla, že jasný :) A pak taky zabrala poznámka, že je jako babička (její máma).

Prostě buď to budeš pořád rozebírat a nebo si v sobě zpracuješ a řekneš, že tě nerozhodí. A taky tak jí to dát najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
5.11.19 21:03
@BMRL píše:
Maminky-babičky jsou hold někdy na zabití. Vlastní zkušenost.

Ano ano, tesat do kamene. Ta naše sleduje hlavně nás, okolí, a v mém případě mi blábolí o mé bývalé ženě, jako by mě to strašně zajímalo. Střelné zbraně jsou zajimavější.
Tchyně, babičky a uzený, nejlepší jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
5.11.19 23:09

Teď si říkám, že je vlastně výhra, že tchanovci tu už 5 měsíců nebyli a matka mi oznámila, že čas má až na Vánoce. Takhle si nechat ničit rodinu. Proč ji musí tvůj muž vidět 1×tydne? Můj muž moji matku vidí tak max 1× za dva měsíce. Prostě jezdí jen když tu manžel není. Telefon ji taky pokaždý nezvednou. A mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.19 08:17

@Tonka83 Tak ona psala, že „maximálně“ jednou týdně (asi jako kompromis mezi „denně“ a „vůbec“ :mrgreen: ).

Hele takhle, nemysli si, že to na mě taky někteří lidé nezkoušeli s nevyžádanými radami, speciálně třeba tchýně s tím oblékáním. Prvorozený trpěl na ekzém, tak jsme jeli poměrně chladnější odchov, což jediné mu viditělně pomáhalo, a ona měla pořád tendence ho zabalovat (nejlépe do péřových deček a zavinovaček), plést mu čepičky (vlněné na ekzém, labůžo :roll: ) atd. No vysvětlila jsem, nepomohlo, musela jsem se několikrát důrazně ohradit, totéž třeba později s čokoládou. Jedna známá zase měla chutě mě poučovat o kojení, i když jsem se na nic neptala, musela jsem aplikovat totéž a ještě se striktně držet hovoru na jiné téma, jinak bych jí musela poslat do háje. Pokud na mámu nefungují diplomatické metody, budeš muset být ráznější. Anebo to dělej dál tak, jak doteď, pod záminkou „nenarušování rodinných vztahů“ a v lepším případě skončíš vydeptaná, nesebevědomá a zničená, v horším i bez chlapa s dítětem, co ho babička štve proti tobě. Teď je to oblékání, nošení, kojení, ale věř, že za pár měsíců to budou věci důležitější a nejpozději za rok bude prcek velmi dobře vnímat, co mu babička říká a jak s tebou jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
6.11.19 08:42

@unuděná no i maximálně mi to přijde na chlapa teda dost. A to moje malá má ještě k ekzému alergie na různé potraviny. Skončila jsem na eliminační dietě…to bylo najednou odborníků na dětské diety. A teď si ani jeden prarodič není schopný zapamatovat, že malá nesmí vajíčka a mléčné. Takže ji to pořád cpou, protože jsem přecitlivělá matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
6.11.19 08:55

Já to mám s otcem, vezu ho na chalupu, kam jezdíme víc jak 30 let a on mi pokaždé řekne " tady zahni", „odboč doprava“ nebo „pozor hlavní“. Podle mě to je spíš taková samomluva, než dialog… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.19 09:05

@Tonka83 Jojo, tohle je výborný s těmi potravinovými alergiemi a různými dietami :roll: My teď se synem (7 let) řešily nějaké vleklé problémy s žaludkem a lidi samozřejmě „radí“, ale přesně poznám, kdo se snaží pomoct a kdo spíš rejpnout. Například tchána nenapadlo nic lepšího, než mi předhazovat, že syn jí moc ovoce a kvasí mu to ve střevech a že to spraví Activie 8o :mrgreen: Tak určitě, tatínku :mrgreen: A to podotýkám, že mám s tchánovci opravdu hezký vztah, vídáme se skoro stejně často, jako s mými rodiči, ale co z nich občas vyleze :mrgreen: Já už se to naučila neřešit a pouštět jedním uchem tam, druhým ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.19 09:05
@dalimil píše:
Já to mám s otcem, vezu ho na chalupu, kam jezdíme víc jak 30 let a on mi pokaždé řekne " tady zahni", „odboč doprava“ nebo „pozor hlavní“. Podle mě to je spíš taková samomluva, než dialog… :-)

Ježiš, to bych nedala a najust bych příště neodbočila :mrgreen: :pankac: Nesnáším, když mi někdo kecá do řízení, pokud ho vyloženě nepožádám o navigaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
6.11.19 11:11
@Johnny7 píše:
Ano ano, tesat do kamene. Ta naše sleduje hlavně nás, okolí, a v mém případě mi blábolí o mé bývalé ženě, jako by mě to strašně zajímalo. Střelné zbraně jsou zajimavější.
Tchyně, babičky a uzený, nejlepší jsou…

studený. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
17.11.19 14:58
@BMRL píše:
studený. :potlesk: :potlesk:

Tak za tohle tě tady některé dámy pověsí na si šibenici, jak se můžeš takhle „nekorektně“ vyjadřovat o našich přemilých a nenahraditelných příbuzných? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
17.11.19 22:21

Líbí se mi ten nápad se zapisováním nevyžádaných rad.
Vyrobila bych si plakátek na ledničku a jakmile by zase něco radila, demonstrativně bych tam udělala čárku. Docela by mě zajímalo, jaké by to mělo výsledky :mrgreen:

Připrav se na to, že aby se něco změnilo, zas budeš muset s ní jít do konfliktu. Naplánovala bych si to tak, aby byl doma manžel, a byli jste na ni dva. Pokud to bude ostrý, neváhala bych ji vyprovodit z bytu. Neboj, ať bude vyhrožovat čímkoli, stejně to neudělá a jak se otřepe, tak se zase ozve. Jen bude nutné ji tlumit a neustále opakovat, co nemá dělat. Občas se jen tak pohádat taky není na škodu. Jsi asi hodně submisivní a příčí se ti to, nicméně v zájmu svého dítěte a manželství to budeš muset udělat a čím dřív, tím líp. Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
18.11.19 17:28
@mackA159 píše:
Nechtěla bych ji doma… I když je to tvoje máma, ja bych tohle nepřežila. Jsem ráda za to jakou mámu mám. Nes.ere se do věcí ohledně mých děti, ani do manžela, ani do vaření. Pouze když chci já radu, tak mi ji řekne. Ale tchyně je opak. Utla jsem sní kontakt. Jde vidět že z tebe máma dělá nesvepravnou, divím se že ti jeste neruply nervy.. 8o

To mi trochu připomíná mě a mojí matku. :mrgreen: Taky s ní docela bojuju, protože mi zase kecá do vztahu s muži. Ona je starší, ona má tím pádem pravdu. Co já bych za tvoji matku dala. Někdy je to fakt na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
20.11.19 19:16

Myslim, ze se to prilis nezmeni…po dobrem urcite ne. :)
Za sebe bych asi doporucila vyrazne omezeni kontaktu, s tim, ze mate jiny program atd… ono temto typum lidi nejde vysvetlit po dobrem ani po zlem, ze se maji krotit. :nevim:
A urcite zapracovat na tom, aby se clovek od matky emocionalne odpoutal!!! A pri pristi navsteve se snazit, aby to slo fakt jednim uchem tam a druhym ven, pokud nepujde o vylozene ponizovani. Myslet si v duchu neco o prdeli…
Ovsem teoreticky radit mi jde, sama mam podobnou mamku a vim, ze je tezke na nejake veci nereagovat, nestartovat. :) Mohla bych vypravet romany… :mrgreen:
Mimochodem, neni mati ucitelka? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
20.11.19 19:19

A to telefonovani taky omezit!!! :) a vubec nesdelovat prilis informaci (i na to kakani bych mozna rekla „Ty mas starosti…“), at nema mati pocit, ze je v nejuzsi rodine a muze do vseho kecat…s jeji povahou je lepsi, kdyz je proste jen NAVSTEVA :) si myslim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.19 12:57

@mofiz

Přesně tak. Moje současná mangelka už se před mami schovavala a já se jí plal jak dlouho to takhle bude dělat. No promluvili si a museli to dopilovat během tří roků a teď si telefonuji smejou a vše je relativně ok. Gdyz babi vystrci růžky hned je jednodušší ji uklidnit. A fertik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová