Mama me zadluzila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34393
13.5.19 15:08
@Anonymní píše:
@Janli me je z toho uplne spatne, policii uz jsem vyhrozovala, to trosku zrudla ale rikala ze je to za ty poplatky a at to neresim ze stejne tomu hov** rozumim…

No jo, ty tomu nerozumíš a máš asi čekat až ti přijde domů exekutor? První bych to zkusila po dobrém, že ty peníze vrátí a ty jí zamezíš přístup k tomu účtu. Pokud nebude chtít, tak policie. Řeš to hlavně co nejdřív, nenech se od matky odbýt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
13.5.19 15:11

Je to smutné, asi bych to první řešila v bance, jak už někdo psal zjistit o co jde a kdyžtak zažádat o splátkový kalendář. At nemáš problémy do budoucna, kdybys chtěla třeba půjčku, hypo. A určitě bloknout kartu a jakýkoliv přístup k účtu. Předpokládám, ze jsi už asi plnoleta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
13.5.19 15:15
@Anonymní píše:
" mamka mi dala tak nejvic 200, radsi zivi sveho pritele, jinak mi vse potrebne vzdy platila babicka

Matinka k pohledání jen, co je pravda, a jinak jak už ti zde radily holky…

• Citovat
  • Upravit
Tazvesnice
13.5.19 15:15

To jsou vyborny pohadky :roll: me to vsechno prijde dost nerealne, ale pokud nechces mit nasledujicich x let problemy v bankach, tak Ti asi nezbyde nic jineho, nez podat to trestni oznameni :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Verun83
13.5.19 15:17

Jestli o nicem nevis, podala bych trestni oznameni. Nic za matku bych nezehlila. At se v tom hezky vykoupe.

• Citovat
  • Upravit
31292
13.5.19 15:21

Jak píšou ostatní. Prvně zajít na banku a tam zjistit o co přesně jde, z čeho je dluh, kdo a nebo čí jménem si tu půjčku, kreditku, nebo o co tam jde, vzal.
A jestli je tvoje matinka taková dobrá duše, tak bych se nerozpakovala ani nad tím trestním oznámením.
Protože pokud tě někdo dostane do desetitisícových dluhů, tak si mnoho úcty nezaslouží.
A účet samozřejmě okamžitě zrušit (a pokud to kvůli dluhu nepůjde, tak zablokovat všechny karty, nechat si vytvořit nový podpisový vzor a zrušit nebo změnit přístupová hesla k internetovýmu bankovnictví). A také aktualizovat údaje jako např. telefonický kontakt, aby případně volali tobě a né matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
@sediza píše:
Do banky a na policii. Co jiného? A takovou matku bych nadobro odstřihla ze svého zivota. Ne proto, ze te zadlužila, ale protoze ti lže!

Ano, souhlas. To je otřesné! Jak vůbec někdo může zadlužit své dítě.

• Citovat
  • Upravit
4672

Matce řekni, že právě kvůli tomu, že tomu nerozumíš, jsi to raději předala policii. Potřebuje pořádně přes prsty, maminka. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.5.19 15:23

Pokud nejsi troll, tak po dobrém matce řekni, at vše uhradí (ale typuju, že nemá čím), a po zlém ti nezbude nic jiného, než jít na policii. Blbé je, žes jí údaje ke kartě poskytla dobrovolně, ale zároven jsi nebyla zletilá a ona je zneužila. Podej TO.

• Citovat
  • Upravit
rokris
13.5.19 15:28
@Lalelale píše:
Pokud nejsi troll, tak po dobrém matce řekni, at vše uhradí (ale typuju, že nemá čím), a po zlém ti nezbude nic jiného, než jít na policii. Blbé je, žes jí údaje ke kartě poskytla dobrovolně, ale zároven jsi nebyla zletilá a ona je zneužila. Podej TO.

Pokud měla účet jako nezletilá, nemusí být žádný troll. Měli jsme to tak. Údaje k účtu nezletilého jsem měla a banka se obracela jen na mě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1208
13.5.19 15:29

Tak já bych se nedivila kdyby to byla pravda kolik ženských živých chlapa na úkor vlastních dětí. Zašla bych do banky a domluvila bych se v bance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
13.5.19 15:29
@Anonymní píše:
@Janli me je z toho uplne spatne, policii uz jsem vyhrozovala, to trosku zrudla ale rikala ze je to za ty poplatky a at to neresim ze stejne tomu hov** rozumim…

No tak se v tom zorientuj ;) Jak zaznělo, nejlíp v bance a na policii. Možná by neškodilo podívat se po okolí po nějaké bezplatné právní poradně nebo přímo po právníkovi… ať ti poradí s přesným nejlepším postupem, jak z toho ven. Tuším, že dohledat, čí prachy a odkud na ten účet chodily a kdo jimi disponoval, nebude žádnej zásadní problém, takže by byla škoda z toho vlastní jméno nevysekat nejlíp, jak to půjde. Přesně jak píšou holky, pro budoucnost, abys neměla nikde poškozené jméno.
Jinak půjčka na tvém účtu a nemáš to řešit… matka je fakt vtipná :mrgreen: Aáách jo. Hodně štěstí a drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
13.5.19 15:30
@Lalelale píše:
Pokud nejsi troll, tak po dobrém matce řekni, at vše uhradí (ale typuju, že nemá čím), a po zlém ti nezbude nic jiného, než jít na policii. Blbé je, žes jí údaje ke kartě poskytla dobrovolně, ale zároven jsi nebyla zletilá a ona je zneužila. Podej TO.

Tak já si dovedu představit, že když dětem zřídím účet, že buď budu znát jejich přihlašovací údaje, nebo spíše já bych si zařídila disponenta, tak jako to mám nyní u své mamky, které spravuji účet. Ale NIKDY by mě nenapadlo své dítě zadlužit :roll: :roll:, to se nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.5.19 15:34
@Anonymní píše:
Ahoj, mam problem a nevim co mam delat, zjistila jsem ze me moje mama zadluzila pujckou 60 tisic.
Kdyz mi bylo 16 let rozhodly jsme se, ze si udelam ucet, myslela jsem ze bude muj a ze mi tam treba bude posilat kapesne a chodit penize z brigady,, preci jen bylo na moje jmeno..jenomze po par mesicich si tento ucet jaksi,,privlastnila’’ zacela si tam posilat vyplatu a vse mozne a vzala si na me i pujcku…dozvedela jsem se to kdyz mi volali z banky at uhradim sve zavazky, ze uz mi nekolikrat posilali upominky..kdyz jsem to mame rekla tak mi rekla ze lzou a ze to jsou urcite ty blby poplatky za vedeni uctu…co mam delat?

Zavolej sem: https://www.nasedite.cz/…avni-pomoci/

Případně se:
Sdružení Linka bezpečí dětí a mládeže Ústavní 91/95, 181 21 Praha 8 – Bohnice
Tel. 266727979
Linka bezpečí: 116111
Linka vzkaz domů 800111113
Rodičovská linka 840111234
Internetová linka: lb@linkabezpeci.cz
E-mail: info@linkabezpeci.cz, www.linkabezpeci.cz
Poskytované služby: : Sdružení Linka bezpečí bylo založeno v r. 1994 za účelem pomoci dětem a mladým lidem nejen v jejich obtížných životních situacích, ale i při jejich každodenních starostech a problémech.

Ti lidé tam jsou od toho. Není to tvoje chyba, že jsi v takové situaci. Zasloužíš si pomoc, máš na ni právo a ta pomoc reálně existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
13.5.19 15:35
@elen-ka píše:
Tak já si dovedu představit, že když dětem zřídím účet, že buď budu znát jejich přihlašovací údaje, nebo spíše já bych si zařídila disponenta, tak jako to mám nyní u své mamky, které spravuji účet. Ale NIKDY by mě nenapadlo své dítě zadlužit :roll: :roll:, to se nedělá.

Jo, to je strašný, co se děje. Zakladatelka není jediná. :poblion:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová