Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím že vybublalo něco, co už delší dobu beží pod hladinou. Ve vaší mámě se nejspíš štosuje něco, s čím je nespokojená a pak takhle vybuchne kvůli volovině.
Šmejdění v soukromí a ještě se urážení za to, že člověk něco našel je pochopitelně strašně nepříjemné.
Jenže co s tím?
Jestli do toho chcete rýpat, tak je potřeba najít nějakým zázrakem způsob, jak s mámou mluvit, abyste se dozvěděla proč je natolik frustrovaná, že něco takového je ochotná předvést. Jenže - jednak se rodiče dětem neradi svěřují a spíš na vás nahrne vodopád nesmyslných výčitek a druhak dospělé děti vůči svým rodičům málo kdy dokážou zůstat mimo obvyklé hry a nenechat si ublížit, či se vtáhnout do ještě horšího konfliktu.
Jednodušší varianta je smířit se s tím, že vaše matka je taková jaká je a že ještě to bude chtít nějakou dobu, než bude možné zkusit navázat vztahy na nějaké jiné úrovni, jesti to vůbec půjde.
Mamka nema strkat nos do cizich veci, ty se odhlasuj.
Hele a to jen mi prijde divne na navsteve u nekoho sedet na FB a mailovat, nez se s navstevou radeji bavit? ![]()
@BellinkaX no tak my tam byli na víkend, víš? spali jsme tam, takže jsem si vyřídila o nezbytnou poštu apod.
@Ou problémy byly vždycky, ona je náladová, snadno vybuchne, přecitlivělá
do deníčku mi lezla už od patnácti a ještě to používala pro ti mně, bila mě…
teď jsem měla pocit že spolu fungujeme docela normálně, navštěvujeme se, celkem se respektujeme, dárky, zvaní na večeře
a pak tohle
šťastný člověk určitě vnitru nebude, to je jasné ![]()
Taková blbost..může být ráda, že o ní píše manžel ještě tak hezky ![]()
Maminka je na zabití, co kdyby jste tam měli intimní rozhovor apod? To je fakt extrém ![]()
Tak na tohle jsem přímo alergická, matky co omylem něco přečtou, zaslechnou, vidí. Slídí jenom, aby měli přehled ovšem co se kde šustne a vůbec je nezajímá, že to není jejich věc.
.Dej jí najevo, že si nepřeješ, aby šmírovala, ty to taky asi neděláš..
@Anonymní píše:
Prosí o anonymitu, citlivé údaje- dotyčná sem chodí a mohla by se poznat
Hele, jdes sem anonymne, aby te nepoznala mama a pak nam tady vylicis do absolutnich detailu, o cem jste se presne pohadaly? Az se te pak zepta, proc to rozmazavas na internetu, tak ji budes tvrdit, ze tos nebyla ty a ze to je uplna nahoda, ze nejaka jina zena resila ulozeni urny babicky jejiho manzela a on ji rekl, aby nezvala rodice, kteri by tam jenom okouneli?
Jinak zcela bezny konfklikt matka/dcera, takovych u nas uz bylo… za tyden se na to zapomene.
@warita Pokud jsem pochopila správně, tak ne aby ji nepoznala, ale aby nezjistila její nick a tedy nemohla šmírovat, co dalšího tu píše…
@warita píše:
Hele, jdes sem anonymne, aby te nepoznala mama a pak nam tady vylicis do absolutnich detailu, o cem jste se presne pohadaly? Az se te pak zepta, proc to rozmazavas na internetu, tak ji budes tvrdit, ze tos nebyla ty a ze to je uplna nahoda, ze nejaka jina zena resila ulozeni urny babicky jejiho manzela a on ji rekl, aby nezvala rodice, kteri by tam jenom okouneli?Jinak zcela bezny konfklikt matka/dcera, takovych u nas uz bylo… za tyden se na to zapomene.
Přesně o tomhle sem mluvila
![]()
@Anonymní píše:
@Ou problémy byly vždycky, ona je náladová, snadno vybuchne, přecitlivěládo deníčku mi lezla už od patnácti a ještě to používala pro ti mně, bila mě…teď jsem měla pocit že spolu fungujeme docela normálně, navštěvujeme se, celkem se respektujeme, dárky, zvaní na večeře
a pak tohle
šťastný člověk určitě vnitru nebude, to je jasné
nejspíš to dělá proto, že o vás má starost, ale neumí ji vyjádřit lépe, natož tak, abyste si připadala opečovávaná.
No, nejméně ohrožující pro vás bude to přejít
Ale možná bych si změnila hesla…
Ne to není starost to je touha všechno vědět, nerespektování soukromí, kontrola jako kdyby byl člověk nesvéprávný. Tohle dělá i moje matka, ta klidně otevře i poštu, která není pro ni ![]()
@elle21 A už sis poslala třeba pozvánku na vyšetření na sexuologickou kliniku? ![]()
Mně tohle máma taky udělala, je to jeden z důvodů, proč se úzkostlivě odhlašuji a mám na mobilu i notebooku heslo
Sice nic nenašla, ale tohle mě strašně točí. Nic bych jí nevysvětlovala a řekla jí, ať si hledí svého.
@warita Ale nebude vědět, jaký nick je její, až tu bude v jiných diskuzích psát neanonymě ![]()