Mamči na MD - které jste hodně přibraly, co jste doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41882
4.4.13 08:55

Začala jsem cvičit, takže hubnu :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
4.4.13 08:56

@anairda nevím, jestli to bylo na mě? Ten sebekoučink je zde http://www.stobklub.cz/sebekoucink/ musíš se registrovat. Já taky na zapisování moc nejsem, ale vidím, že to význam má..Jinak jsem měla někde stažený jídelníček dle Havlíčka, tak jsem se cca řídila tím, ale měla jsem hlad a pak jsem zjistila, že na mě tam bylo málo bílkovin a co jsem je zvýšila, tak hlad nemám. Taky je ve všem hrozně sacharidů, takže ty jsem zas snížila..Na stobu cca odpovídá tento rámcový jídelníček (upravila jsem si ho tak, aby mi to sedělo), ale dá se to pro začátek použít, co cca jíst. Jen já teda nejsem zastánce light produktů, takže jím normální polotučné, jen nízkotučný tvaroh. Naopak se snažím i hlídat, aby tam nebyly zahušťovadla, konzervanty, barviva..používám víc ovilovin, luštěnin.

Rámcový jídelníček

Rámcový jídelníček pro dietu na 5040kj/1200kcal
Snídaně 7:00
225ml mléka do kávy, kakaa, čaje +

60g chleba nebo
40g knackebrotu
50g dalamánku
35g corn flakes +

Bílkovinná potravina:
50g tav. netučného sýra nebo
30g tav sýra Apetito
40g krájeného eidamu 30%
100g měkkého tvarohu s pažitkou
60g šunky
150ml bílého jogurtu + 10g S
150g jogurtu Jogobella light + 13,2g S
Svačina 10:00
100–150g ovoce nebo
200g zeleniny
Oběd 13:00
Libové maso – váha uvedena za syrova
90g hovězího (vepřového) masa nebo
200g rybího filé
140g kapra
150g kuřecích (krůtích) prsou
120g sojového tofu +

5g oleje
5g mouky +

100g brambor nebo
100g vařených těstovin
35g rýže za syrova
130g bramborové kaše
100g vařených luštěnin cca 35g syrových
40g chleba +

200–250 g zeleniny nebo
170g ovoce
Svačina 2 16:00
150–200g zeleniny nebo
100–150g ovoce
Večeře 19:00
Libové maso (jako oběd)nebo
90g Lučiny linie
50g Lučiny
55g krájeného eidamu 30%
145g měkkého tvarohu
55g hermelínu
40g nivy
75g tav. netučného sýra
40g tav. sýra Apetito
90g šunky
75g šunkového salámu
85g drůbežích párků
80g zavináčů
75g tuňáka ve vlastní štávě +

5g oleje
5g mouky +

110g brambor (nebo záměna jako na oběd) +

200–250g zeleniny
Možnost druhé večeře když jdete pozdě spát
ve 21:00 to znamená, že nejdříve můžete jít spát ve 24:00
100–150g ovocenebo
150–200g zeleniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.4.13 09:00

@jowana co to je za jídelníček? Jsou v něm příšerné potraviny, typu Jogobella a ještě ke všemu LIGHT, taveňáky a tak. To není zrovna nic vhodného na dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

A nejezení tři hodiny před spaním je taky pěkná blbina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

Párky? No holka, ty mi dáváš :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
4.4.13 09:02

Lyrica: proč blbina- nejezení tři hodiny před spaním???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.4.13 09:03

@baculkaji Stačí krásně hodinka a půl, tohle je takovej zažitej nesmysl. Samo, nebavíme se o vepřo, knedlo, zelo, ale o zdravé večeři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.4.13 09:08

Pokud půjdete spát hladoví, tělo nebude mít dostatek energie k regeneraci. Opačný extrém také není v pořádku, protože pokud se hodně najíte těsně před tím, než půjdete spát, vaše tělo se bude muset věnovat trávení a na regeneraci nebude mít prostor.

Jinak dobrej efekt má, když si člověk hlídá, kdy a co přijme, sacharidy ráno, dopoledne a směrem k večeru zase zvyšovat příjem bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
4.4.13 09:15
@lyrica píše:
Pokud půjdete spát hladoví, tělo nebude mít dostatek energie k regeneraci. Opačný extrém také není v pořádku, protože pokud se hodně najíte těsně před tím, než půjdete spát, vaše tělo se bude muset věnovat trávení a na regeneraci nebude mít prostor.Jinak dobrej efekt má, když si člověk hlídá, kdy a co přijme, sacharidy ráno, dopoledne a směrem k večeru zase zvyšovat příjem bílkovin.

to vypadá, že tomu rozumíš :think:, nechtěla by jsi sem zkusit napsat nějaký vzorový jídelníček? Nic dietního, jen vhodného.
Stravuju se hrozně, těmto věcem nerozumím, a zhubnout bych potřebovala. Je mi totiž jasné že moje váha souvisí se stravou. Sice jsem se vypapkala v těhotenství, ale po porodu jsem nezhubla ani deko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.4.13 09:19

@Alka já jsem dřív jedla hrozně. Taky jsem tomu vůbec nerozumněla, ale v prosinci přišel zlom, prostě mě to už štvalo, chtěla jsem vypadat líp..začala jsem číst věci o zdravé výživě, radit se s holkama, co žijou zdravě. Neberu to už vůbec jako dietu, ale spíš jako životní styl. Začala jsem cvičit, denně, doma před televizí. A za tři a půl měsíce mám dole 15cm přes bříško, 7cm přes stehna, 7cm přes boky. Váha setjná, mám konečně svaly totiž!!! :) A cejtim se o dost líp, mám kondičku větší jak manžel :D Tak začal makat se mnou :D
Bohužel si myslim, že jen dietou to prostě nepůjde. :nevim:
Klidně sem pak nějakej vzorovej hodit můžu, není problém, ale nebude dietní, bude zdravej ;)
Ten STOB je jinak ale super věc, taky jsem si ze začátku počítala KJ, abych měla přehled. Teď už jen sem tm orientačně, člověk to brzy dostane do,,oka,, 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.4.13 09:24

Takže třeba můj včerejší ;)
Snídaně: Ovesná kaše, banán na kolečka, sklenice mléka
Svačina: Banánové bezvaječné lívance s tvarohem, agave sirup
Oběd: Kuřecí maso a grilovaná poletna na bylinkovém másle
Svačina: Bílý jogurt, směs oříšků
Večeře: Zeleninový salát s vařeným vajíčkem, CZ kaiserka

Ještě ke svačině piju protein, ale to je pochopitelně jen pro cvičící :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
4.4.13 09:27

Souhlasím s @lyrica, fakt je to jen o pevný vůli. Nejdřív je potřeba se pořádně naštvat, k tomu postačí postavit se opakovaně před zrcadlo a ještě lepší je vyfotit se ve spodním prádle, aby člověk viděl, z čeho startuje. Dokud budete jen kňourat, že byste rády, ale ono to nejde protože,,, tak nikdy nezačnete. Pomůže jen jediný, začít zdravě jíst (ne hladovět), dostatečně pít a hlavně se hýbat. Není potřeba být královnou posilovny, ale zařadit aerobní pohyb na spalování tuků (rotoped, orbitrek, svižná chůze) + nějaký to posilování na zpevnění, klidně doma sedy lehy, dřepy, kliky, vždyť není potřeba startovat na 50 opakováních, ale důležitý je cvičit pravidelně a přidávat postupně. Já taky shazuju po porodu, kila nic moc, ale úbytek cm a pevný tělo tam prostě je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.4.13 09:29

@Camael přesně, když mě poprvé manžel fotil, abych si mohla porovnávat fotky, tak mi bylo do breku. Jsem si do té doby nemyslela, že to je vážně tak strašné :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
4.4.13 09:32

@Camael Přesně.U nás vede do města ciklostezka a tak jak bude teplej hodlám chodit do města pěšky. Projdu se na čerstvém vzduchu i s klukem a ještě se protáhnu. Je to tak hoďka rychlé chůze. Holt musím nějak začít. A nepřežírat se sladkým, holt držet chutě na uzdě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.13 09:41

Ahoj,
já teda štíhlá byla naposledy někdy v 17 letech a pak jsem se během let vyžrala na 108kg, to byla moje největší váha a doufám, že už se k ní v životě nepřiblížím. Naopak na MD jsem si uvědomila, že takhle nechci vypadat, že mě moje váha omezuje v různých aktivitách a rozhodně bych chtěla své dceři stačit. Zhubla jsem za 7 měsíců 30kg díky sebekoučinku na STOBU. Nejdřív jsem si jídlo hlídala, ale to člověk musí, aby si osvojil nějaký základy stravování a samozřejmě zařadila nějakou aktivitu. Hubnutí jsem přerušila kvůli nemoci- hlavně tedy jsem nemohla cvičit, takže jsem se zas trošku zrosolovatěla, to je prostě poznat, ale váhově mám o 2 kg navíc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex