Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Asi tak, tohle zkusit moje děti, tak vyjedou oba dva. Opravdu zodpovědné, viset rodičům na krku a ještě si přitáhnout cizího člověka do baráku.
Pokud spolu chcete mermomocí bydlet, tak asi není jiného řešení, než se osamostatnit a najít si bydlení vlastní. Pokud zrovna nestudujete medicínu, tak máte jako studenti mraky času chodit na brigádu. A nějaká levná garsonka se určitě najde, nebo i spolubydlení s dalšími studenty by šlo
Divím se, že jste to neudělali už dávno…
@Popokatepetla Možné to je, moje tchýně si taky pořád myslí že jí nemám ráda jenom kvůli tomu že nemám potřebu jí 3× týdně volat, že dávám přednost tomu že manžel k nim jede s dětmi a já mám mezitím klid, protože jako introvert si potřebuji odpočinout i od vlastních dětí. Vídám se s ní když přijde k nám, na narozeniny, svátky a Vánoce. Ona není schopná ani pochopit, že i s vlastní rodinou se vídám v podobné (vlastně i nižší) frekvenci. S manželem nám chvíli trvalo nastavit nás vztah aby oběma vyhovoval (introvert x extrovert) ale pochopení ze strany jeho rodiny, ale i vzdálenější mojí rodiny je téměř nemožné.
Pro zakladatelku: jediná možnost je se od vaší mámy odstěhovat a hlavně vy se musíte tvrdě vymezit proti matčinu napadání vašeho partnera.
Některé příspěvky zde mi vyrazily dech. Matka se chová jako fena a vy se jí ještě zastáváte- asi budete podobné furie. Nevím, jak dlouho tam přítel bydlel, ale tato situace byla win-win pro všechny: dcera měla přítele a matku, kterou má asi hodně rada
Matka měla dceru, na kterou bude asi hodně fixovana(mám s tím zkušenosti) a zároveň ji přítel přispíval na bydlení
Přítel měl levnější bydlení a bydlel se svou láskou.
Přečetla jsem zběžně, ale nevyrůstala jsi sama s matkou a nejsi jedináček??Jelikož to na mě působí tak, že matka dělá vše pro to, abyste šli od sebe a měla té zase jen pro sebe, protože jsi její poslušná holčička. Podle mě na tobě naprosto zvrhle a nezdravé visí a boji se, že ji s ním odejdeš. Proto dělá, co dělá. Coz ji naprosto neomlouvá. Možná je to jinak, ale toť můj názor. Kazdopadne ať je to jak chce, doporučuju pryč z domu, než se to bude zhoršovat.