Maminka nemá ráda mého přítele

Anonymní
4.9.19 12:17

Maminka nemá ráda mého přítele

Dobrý den, jsem s přítelem dva roky a je nám 22 let, oba dva chodíme na vysokou školu a momentálně u nás bydlel, až do včera, kdy to mezi ním a moji mamkou vyvřelo tak, ze se od nás odstěhoval. V první radě chci říct, ze se na problém dívám z obou dvou stran, protože chápu oba dva a na obou dvou mi velmi záleží. Moje mamka ho nemela rada už od začátku vztahu protože; je introvert, nikoho si nepustí k tělu, nikdo do nej nevidí a neví co si o něm myslet, a z toho moje maminka usoudila, ze je to neupřímný člověk. My jsme naopak extroverze, je nás všude plno, se všemi se hned bavíme. Byl u nás a bylo pro nej těžké se přizpůsobit, ale kvůli mě se snažil. Nemám růžové brýle protože jsem pozorovala chování moji mamky a mého přítele, a vždy když něco nebylo podle mamcinych představ, jsem mu vysvětlila ze to musí jinak a tak dále. Dělal co mohl, poctivě platil, s maminkou si chodil povídat, říkal ji jak mě miluje s vše děla kvůli mě ( slysela jsem asi dvakrát když nevěděl ze poslouchám ), ne moc často jako bývalý přítel, kterého mimochodem milovala, protože byl neskutecna vlezdoprdelka a neměl svůj názor a současný přítel svůj názor má a sdrží pouze odstup. Je pravda, ze občas sešel dolu a zjistil ze je tam mamka, tak šel zpět nahoru, nebo byl v šatně dokud mamka neodejde a to jen pouze kvůli tomu, ze se bal konfliktu, protože přišel dříve z práce. Moje maminka mi o něm neustále psala hnusne SMS a parkrat je i viděl, nehledě na to ze miluje nadavala jaký je to z**d a tak dále, když věděla ze je u nás tak aby on to slyšel. My dva spolu s přítelem nemáme žádné problémy, jsme šťastný pár, máme občas par výměnů názoru, jako v každém vztahu ale jinak nic, maximálně ze já jsem společenská a on ne. Maminka brala jeho odstup jako stranění a já jsem ji několikrát rikala ze je takový ze to není myšleno zle vůči její osobě, jenže ona si stále rikala svoje a svoje dokola a nenechala si nic vysvětlit. A ještě k tomu celou moji rodinu postvala proti nemu. Babička ho milovala, potom ji maminka řekla, ze s ni můj přítel pohrdá a babička ho nesnáší. Jsme samy, nás tata nás opustil a já až do teď delala to co chtěla. Vždy jsem brala její rady a udělala tak jak mi radila, ale momentálně to nedelam, protože ona si nenechá vysvětlit jak to doopravdy je. Můj přítel proti ni NIKDY NIC NEŘEKL, ale nikdo mi nevěří, nevěří mi nic co o něm říkám. A já před mamkou o něm mluvila, aby si uvědomila ze mě má vážně rad a ona to musela vidět. Strašně se kvůli mě snažil mamince zalíbit a neskutečné se kvůli mě spravil, ale pro moji rodinu je to jen neschopný debil. Vyvrcholilo to včera, když byl můj přítel nahý a mamka mi vyšla do pokoje a on byl vzadu pouze v trenkach a byl tam celou dobu dokud mamka neodesla, protože je mu blbe zasahovat do konverzace a já jsem mamince chtěla říct ze tam je ale nějak jsme to zakecali. Maminka věděla ze tam je a potom mi napsala sms, ze je nevychovany buran a urazela ho tam jak už nekolikrat. Jenže můj přít el měl můj telefon protože se prozvanel a viděl tu SMS a šel za maminkou aby to vyřešili. Mluvil s ni vklidu s snažil se ji to vysvětlit. Jenže moje mamka si říká pořad to svoje a vysvětlit si nedá nic. Takze hl vyhodila a on se odstěhoval. Cele dva roky mi říká jak ho braním, ze to nejí odemne fér, jenže já jsem se kvůli ni s nim několikrát pobodala protože ho jsem bránila když jsem mluvila s ni a maminku jsem bránila když jsem mluvila s přítelem. Jenže maminka má svůj názor a nevidi ze jsem nestranná a snažím se jednat Fér, berete proti své osobě a já nevím co víc mám dělat. Do toho mi ještě řekla, ze pokud se budu chtít odstěhovat, tak ví ze je to z jeho hlavy a ze jsem jim velmi ovlivněná. Jenže já jsem se chtěla odstěhovat sama, třeba se spoluzackami z vysoké, jenže jsem ji to nikdy nerekla, protože jsem ji nechtěla ublížit. Pořad se hádáme, protože ona mi pořad říká jak jsem ovlivněna, ale ze se od nej nechávam ovlivnit, ze všechno je z jeho hlavy, přitom je vše z hlavy moji, chci se osamostatnit.. Mate to někdo prosím podobně, a co mám dělat/ nebo co jste dělali v téhle situaci vy? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
4.9.19 12:22

Hele jako brala bych to jako skvělou příležitost se pomalu začít od rodičů separovat.

Protože to je to co potřebuješ udělat- nejsi zodpovědná za štěstí a spokojenost své matky - to je její práce. A čím víc tě emočně manipuluje do toho, že jsi vinna tím, že nejsi spokojená a čím víc ti jako dospělé kecá do života, tím víc to platí.

Máte na to, abyste společně utáhli někde nějaké studentské spolubydlení? Udělejte to. I za cenu většího konfliktu - jen si to potřebuješ ustát.

ZKus si sehnat tuhle knihu - je možné, že ti docela pomůže

https://obchod.portal.cz/…-dost-dobra/

Pokud by to tentokrát nedopadlo a tvé mámě se podařilo vás rozdělit, tak alespoň si začni vyřizovat erasmus a alespoň na půl roku příští semestr vypadni pryč.

Příspěvek upraven 04.09.19 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.9.19 12:23

Sorry nedočetla jsem, ale z té zhruba půlky ti řeknu tohle: jsi dospělá žena, odstěhuj se, starej se sama o sebe. Mamince jasně řekni, že volbu partnera si ponecháš pro sebe a pokud se jí tvá volba nelíbí, tak je to její problém, ale že ty jsi šťastná a byla bys ráda, kdyby to respektovala. Není třeba hádek, stačí mamince ukázat, že už si dospělá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
4.9.19 12:24
@Shari81 píše:
Sorry nedočetla jsem, ale z té zhruba půlky ti řeknu tohle: jsi dospělá žena, odstěhuj se, starej se sama o sebe. Mamince jasně řekni, že volbu partnera si ponecháš pro sebe a pokud se jí tvá volba nelíbí, tak je to její problém, ale že ty jsi šťastná a byla bys ráda, kdyby to respektovala. Není třeba hádek, stačí mamince ukázat, že už si dospělá :kytka:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314

Mě by zajímalo, co proti němu mamka má, proč říká, že je to neschopný… - má nějaké vroubky z minulosti, že by se třeba o tebe mamka bála??? Že by si ho znepřátelila jen kvůli tomu, že je introvert…nevím, tomu se mi uplně věřit nechce.
Každopádně jednou se stejně od mamky odstěhuješ, pokud si můžeš dovolit samostatné bydlení, proč to neudělat teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723

Máš velmi hloupou škodlivou matku.
Je ti 22, jsi dospělá. Odejdi a udělej přítrž takovému chování. Však ani otec s vámi nezůstal. Taky měl důvod k odchodu.
Jinak se divím tvému příteli, že tam vůbec zůstal tak dlouho. Dost vydrží, řekla bych, ale teď si také myslím, že se mu bude protivit s tebou chodit.
Málokdo opravdu odliší matku a dceru dlouhodobě. Až se třeba pohádáte, tak on si vzpomene na jedovatou matku a uvidí tebe jako její BUDOUCÍ KOPII.

Jsi velká, jdi do práce, osamostatni se. Já bych se vzdala klidně i studia na VŠ, kdybych nemohla vyjít s rodiči a nechtělo se mi doma bydlet.
Matka s tebou a tvým vztahem takto zachází, protože jí to umožňuješ.
Navíc jí asi nedochází, že ty si hledáš chlapa pro sebe a ne pro ni. Ona už jednoho měla a je pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
4.9.19 12:30

Tvoje máma je manipulativní mrcha a ty jsi jeste zmanipulovana submisivni poslušná dceruška. Je mi líto přitele. Musel te mit fakt rad, kdyz vydrzel 2 roky nechat si kalet na hlavu. Modlila bych se na tvem miste, aby se a tebou nerozesel a okamzite bych se odstehovala a zacala bydlet s přitelem. Divim se, ze chceš bydlet s kamaradkama po dvou letech vztahu v tolika letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
4.9.19 12:38

Je to dlouhý, z toho co jsem zvládla přečíst mi tvoje máma vychází jako pěkná furie…asi bych se odstěhovala. Ve 22 letech už je na to čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
4.9.19 12:41

Od zacatku spatne.Bud studujte a bydlete kazdy u sve rodiny a az zacnete vydelavat sestehujte se nebo se odstehuj a starej se sama o sebe jako dospela zena.
Matce jsi privedla domu chlapa, ktery je ji nesympaticky, takze kdyz se to tak vezme, je jeste dobra ze ho u sebe doma tak dlouho snesla.Od Tebe to urovna fer nebylo.
Ano, odstehuj se a financujte si bydleni sami, pak ti do vyneru paetnera nikdo mluvit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
4.9.19 12:42

Tvoje mamka už nikoho nemá a má strach, že zůstane sama. Když jsem se odstěhovala ke svému teď už manželovi, tak se mnou několik měsíců nemluvila (a to se jí líbil jako chlap pro mě!). Pak se to spravilo samo. A to nejsem jedináček.
Ty, jako dospělá žena, bys měla v první řadě stát na straně svého partnera. A ne se na to pořád dívat z obou stran a před každým hájit toho druhého. On potřebuje tvoje uznání a podporu. Nehledě na to, že se kvůli tobě několikrát ponížil a kvůli tobě se to snažil řešit. Buď ráda, že to není rapl, který by tvoji mamku napoprvé poslal někam, protože on opravdu nemá zapotřebí, aby se k němu takhle chovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
4.9.19 12:46

Zakladatelko, matka Ti nabidla sama, ze tam muze pritel bydlet? Nebo si ho privedla bez jejiho svoleni?
Mozna je matka furie ale roztahuji se v jejim byte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
4.9.19 12:54

Upřímně, nějak nerozumím tomu „modernímu“ studentskému stylu spolubydlení s klukem u rodičů v baráku. To nikdy nebude dělat dobrotu.
Jste mladí, oba studenti, tak proč proboha nebydlíte každý u svých rodičů? Nic nebrání návštěvám a přespávání u toho druhého, ale proč máte potřebu hrát si na manžele? A když už si na ně chcete hrát, proč to nevyřešíte pronajmutím společného bytu? Případně můžete zkusit život na kolejích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.9.19 13:00

Tak přítel musí být pěkný trouba, když se nakýbluje do baráku, kde ho tvoje máma nechce. A ještě tam vydrží 2 roky a nechá si nadávat :roll: proč jste si nenašli svoje bydlení? Máma možná bude trochu na hlavu, ale dost možná, že má taky trochu pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
4.9.19 13:02

Proc bydlite s matkou? I spolubydleni se da za tozumny penize sehnat prece. Tahla bych pryc. Brigad je vsude mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.9.19 13:02
@modravlocka píše:
Upřímně, nějak nerozumím tomu „modernímu“ studentskému stylu spolubydlení s klukem u rodičů v baráku. To nikdy nebude dělat dobrotu.
Jste mladí, oba studenti, tak proč proboha nebydlíte každý u svých rodičů? Nic nebrání návštěvám a přespávání u toho druhého, ale proč máte potřebu hrát si na manžele? A když už si na ně chcete hrát, proč to nevyřešíte pronajmutím společného bytu? Případně můžete zkusit život na kolejích.

Asi tak, tohle zkusit moje děti, tak vyjedou oba dva. Opravdu zodpovědné, viset rodičům na krku a ještě si přitáhnout cizího člověka do baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí