Finance v manželství - mě vyčítá, ex sponzoruje

34345
4.9.19 11:48

@SeaFish No, mimo nejsi, to že půjdeš do práce je pro tebe asi lepší ale na druhou stanu sis asi pohoršila, jak to budeš všechno stíhat, když to za tebe nikdo jiný neudělá? Mažel to všechno vidí dost jinak než ty :nevim: To že takhle hodně sponzoruje ex, je divný a dost by mi vadilo že mě by vyčítak kde co a jí bez řečí všechno platil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10007
4.9.19 11:51

Podle toho, co píšeš, je špatně úplně vše. Ani se mi nechce věřit, že tě má tak rád, když se k tobě takto chová. Já bych takového chlapa nechtěla ani kdyby nosil miliony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26909
4.9.19 11:54

@SeaFish No tak proste doma udelas jen tolik, kolik zvladnes.
Nebudes se mu starat o byt, nebudes mu vypomahat ve firme jako ridic, nebudes doma malovat. Zkratka jako kazda zamestnana zena.
Osobne si myslim, ze ti realizace v zamestnani da do zivota vice podnetu nez zena v domacnosti. Podle me to je spravne rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
4.9.19 11:55

Proto bych nikdy nepřistoupila na to, být ženou v domácnosti. Je to nevděčné a zle se z této role vystupuje, když už tam jednou jsi. Pokud budeš vydělávat nějaké normální peníze a o financování domácnosti se stará manžel, tak tvůj plat ti bude hezkým kapesným, ne? I tu paní na úklid si z toho zaplatíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.9.19 11:58

NO, mě by se to nelíbilo. Ale čemu to pomůže.. Ex asi ví, proč je ex. :nevim: Ta dopadla nejlíp- zbavila se ho a má zachovanou finanční přízen, protože neprudí.
Děti máte? Pokud ne, ztak je řešení vcelku snadné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 12:04
@cverunka píše:
Proto bych nikdy nepřistoupila na to, být ženou v domácnosti. Je to nevděčné a zle se z této role vystupuje, když už tam jednou jsi. Pokud budeš vydělávat nějaké normální peníze a o financování domácnosti se stará manžel, tak tvůj plat ti bude hezkým kapesným, ne? I tu paní na úklid si z toho zaplatíš. ;)

To máš pravdu, celý plat mi zůstane, takže budu mít hezké kapesné ;) a budu si moct dovolit zaplatit paní na úklid, ale opravdu mě bude iritovat, že si manžel bude měsíčně šetřit na svém účtě 200 tis., já ze svého 8× menšího platu budu platit úklid NAŠÍ domácnosti a ještě se mu starat o děti, když přijedou a on ze svých našetřených peněz za půl roku přijde s tím, že zase něco exmanželka potřebovala, a tak jí to zaplatil :-) jsem vykolejená jen z té představy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
4.9.19 12:06

Tak za to, abys mu uklidila, zdarma vymalovala, zdarma podržela, ti to kafe uvaří a donese klidně do postele.
To ale nemusí být skutečná láska. Jsi ta zástupná láska, ta, co mu zbyla. Už nemůže mít ty své původní lásky = jeho děti a zřejmě i exku.

Normálně na tebe se. r.e, jen to dobře maskuje.
Jdi do práce, uvidíš jiné chlapy. Asi nebudou tak při penězích, ale třeba by mohl být nějaký skutečně tvůj.
Tenhle není tvůj, ten s tebou jenom je, aby nebyl sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
4.9.19 12:09

Jezis ja chci byt ex tveho muze :mrgreen: byt svobodna, zbavit se pro zivot blba a on mi bude vse totalne dotovat??? Fakt ze jo, chci bejt jeho ex. Podle toho meritka soudim ze kdyz se s nim rozejdes tak si vyrazne polepsis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 12:19
@cecetka píše:
@SeaFish No tak proste doma udelas jen tolik, kolik zvladnes.
Nebudes se mu starat o byt, nebudes mu vypomahat ve firme jako ridic, nebudes doma malovat. Zkratka jako kazda zamestnana zena.
Osobne si myslim, ze ti realizace v zamestnani da do zivota vice podnetu nez zena v domacnosti. Podle me to je spravne rozhodnuti.

Já byla doma spokojená, věděla jsem, že je o vše postaráno, vše mám pod kontrolou, vše zvládám aniž bych byla ve stresu, pod tlakem, na vše mám prostor, že mám i finance na své vyžití, že na sebe s manželem pak máme hodně času, který můžeme trávit společně, protože když se vrátí z práce, je vše hotovo :)
Zároveň se ale těším i do práce, na nové lidi, na to, že moje práce bude oceněná osobně i finančně a bude dávat smysl, na nové prostředí a možnost kariéry, no ale taky na to, že si třeba i manžel uvědomí, co mu začne doma chybět, čeho si předtím nevšímal :D

Už teď manžela zkouším trochu zvykat na to, aby také doma pomohl, jelikož já na domácnost nechci pak být kompletně sama. Ale nesetkává se to s úspěchem, maximálně se začne smát a stejně nic neudělá. Bojím se toho, že pak budu ještě víc frustrovaná než doteď… navíc, pokud bude pořád takto rozdavačný vůči ex a já mu budu dělat uklízečku, milenku, kuchařku :cert:
Jiná situace by byla, kdybych měla standardního normálně vydělávajícího chlapa, ale vzhledem k poměrům toho mého muže mě to opravdu irituje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.19 12:22

To je síla. Můj muž vydelava jeste vic nez 250tis. mesicne, ale vzivote by si nedovolil mi rict ani v opilosti to, co ten tvuj. Podle mě je problém, že ten tvuj nevi, co doma děláš a neuvedomuje si, ze kdyby te nemel, musel by za to platit. Nejste rodina, v rodine je vsechno všech. Ja bych na to v čem ty žiješ, nikdy nepřistoupila. Ja vlastnim pul firmy, pul domu a jsem taky doma. A taky se starám. Navic me napada, proc nemate deti? Problem neni exka, ani jeji deti, problem je, ze ty jsi náhrada, to, co mu vytváří pohodlí a servis, ale on te nebere jako rodinu, nýbrž jako služku a spolecnici. Super, že sis našla práci, já bych mu jeste řekla, ze je manžel a od ted budeme mit spolecny ucet, společné vsechno. Protoze tak je to i dané zakonem -SJM. Pokud by se cukal, mela bych pripraveny soucet vsech cinnosti co jsi udelala ( a vypsala nahore) plus vsechno co delas pravidelne (vecere, rozvoz, uklid apod.) a nacenila mu to. Uprimne, pokud by nerespektoval tebe, to co delas a nebudete mit spolecny ucet a vse spolecne, tak pro me by to byla konečná. Zvlast pokud planujete rodinu.

• Citovat
  • Upravit
48
4.9.19 12:22
@LaPaloma píše:
Tak za to, abys mu uklidila, zdarma vymalovala, zdarma podržela, ti to kafe uvaří a donese klidně do postele.
To ale nemusí být skutečná láska. Jsi ta zástupná láska, ta, co mu zbyla. Už nemůže mít ty své původní lásky = jeho děti a zřejmě i exku.Normálně na tebe se. r.e, jen to dobře maskuje.
Jdi do práce, uvidíš jiné chlapy. Asi nebudou tak při penězích, ale třeba by mohl být nějaký skutečně tvůj.
Tenhle není tvůj, ten s tebou jenom je, aby nebyl sám.

Cítím to přesně takto :,( Jen bych si přála, aby s tím bylo možné něco udělat.. nechci to zahazovat.. jen už nevím jak na to… možná se to změní s naším společným dítětem (hrozně by chtěl rodinu), ale do toho se mi při aktuální situaci opravdu nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
4.9.19 12:25
@SeaFish píše:
To máš pravdu, celý plat mi zůstane, takže budu mít hezké kapesné ;) a budu si moct dovolit zaplatit paní na úklid, ale opravdu mě bude iritovat, že si manžel bude měsíčně šetřit na svém účtě 200 tis., já ze svého 8× menšího platu budu platit úklid NAŠÍ domácnosti a ještě se mu starat o děti, když přijedou a on ze svých našetřených peněz za půl roku přijde s tím, že zase něco exmanželka potřebovala, a tak jí to zaplatil :-) jsem vykolejená jen z té představy :mrgreen:

Tak většina ženských si ten úklid nemůže zaplatit a musí ho dělat sama, pač ze svého platu platí jídlo, kroužky, inkaso… Takže pořád na tom budeš dobře. Otázkou je, jak naložit s chováním chlapa. Domluvit se s tebou, že budeš doma a pak ti to vyčítat a ještě financovat takovým způsobem ex… :nevim: Jdi do práce, přijdeš na jiné myšlenky a uvidíš, jak to bude dál. Hlavně si s ním nedělej dítě, dokud se situace nějak nevyvrbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 12:28
@Khalesi píše:
Jezis ja chci byt ex tveho muze :mrgreen: byt svobodna, zbavit se pro zivot blba a on mi bude vse totalne dotovat??? Fakt ze jo, chci bejt jeho ex. Podle toho meritka soudim ze kdyz se s nim rozejdes tak si vyrazne polepsis…

Kdybych svéhého muže nemilovala a nechtěla, aby to začalo opravdu férově a manželsky fungovat, tak si taky říkám, jestli by nebylo lepší být jeho ex, mít klid a neřešit to ponížení a frustraci z jeho jednání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.9.19 12:30
@SeaFish píše:
Cítím to přesně takto :,( Jen bych si přála, aby s tím bylo možné něco udělat.. nechci to zahazovat.. jen už nevím jak na to… možná se to změní s naším společným dítětem (hrozně by chtěl rodinu), ale do toho se mi při aktuální situaci opravdu nechce :nevim:

Nezmění, zhorší, protože tě bude mít privazanou a závislou na nem
Nemá k tobě úctu. Ale upřímně, já bych jí asi taky ztratila taky, i sama k sobě, kdybych se měla stát ženou v domácnosti a jen dělat pomocné práce pro svého partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
4.9.19 12:31
@SeaFish píše:
Cítím to přesně takto :,( Jen bych si přála, aby s tím bylo možné něco udělat.. nechci to zahazovat.. jen už nevím jak na to… možná se to změní s naším společným dítětem (hrozně by chtěl rodinu), ale do toho se mi při aktuální situaci opravdu nechce :nevim:

Záleží na tom, zda ty chceš rodinu. Dle jeho minulosti by se třeba dalo usoudit, že by ses pak rozvedla královsky a nebyla na tom zle.
Ale já se obávám, že tak jako první exka by jsi na tom nebyla. On by už podruhé cítil velkou prohru a došlo by mu, že jen rozdává a je sám. Mohl by to osekat na minimum.
Takže já si myslím rozchod bez dítěte je pro tebe nejlepší, nebude zasahovat do budoucího života.
NEBO
mu oznámíš, že do tohoto stavu se bojíš s ním to dítě mít. Že když ti vyčítá, že ho stojíš prachy, tak na rodičovské to bude ještě horší.
A klidně bych mu řekla, že to, co ho stojí jeho minulost, je násobně víc než jeho soužití s tebou. A že končíš jako služka, budeš dělat jen to, co je standart a jdeš do práce rozšířit obzory a zlepšit náladu.
Zařiď to podle sebe. Jestli necítíš, že jsi NO. 1, ale druhá, nech ho svobodného a bezdětného. On už děti má, ve skutečnosti žádné nepotřebuje. Jenom hledá náplast na bebínko a aby exce ukázal, že o něho je jinde zájem.
Je s tebou, aby nebyl sám. Dvakrát nikdo krátce po sobě nemiluje, jenom lepí. Pak je taky otázka, jestli jsi ho neodtáhla od původní rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí