Finance v manželství - mě vyčítá, ex sponzoruje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
4.9.19 13:59
@SeaFish píše:
Já byla doma spokojená, věděla jsem, že je o vše postaráno, vše mám pod kontrolou, vše zvládám aniž bych byla ve stresu, pod tlakem, na vše mám prostor, že mám i finance na své vyžití, že na sebe s manželem pak máme hodně času, který můžeme trávit společně, protože když se vrátí z práce, je vše hotovo :)
Zároveň se ale těším i do práce, na nové lidi, na to, že moje práce bude oceněná osobně i finančně a bude dávat smysl, na nové prostředí a možnost kariéry, no ale taky na to, že si třeba i manžel uvědomí, co mu začne doma chybět, čeho si předtím nevšímal :DUž teď manžela zkouším trochu zvykat na to, aby také doma pomohl, jelikož já na domácnost nechci pak být kompletně sama. Ale nesetkává se to s úspěchem, maximálně se začne smát a stejně nic neudělá. Bojím se toho, že pak budu ještě víc frustrovaná než doteď… navíc, pokud bude pořád takto rozdavačný vůči ex a já mu budu dělat uklízečku, milenku, kuchařku :cert:
Jiná situace by byla, kdybych měla standardního normálně vydělávajícího chlapa, ale vzhledem k poměrům toho mého muže mě to opravdu irituje :cert:

Úplně mi ukápla slza, jakou ty máš smůlu, narazit si boháče, to je ale pešek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
4.9.19 14:05
@SeaFish píše:
Jinak holky, to, že nebudu tak, jak mi manžel řekl „nic“ dělat, jsem tentokrát zkusila. Dělám jen co je nutné, aby tedy viděl, jak vypadá to nicnedělání. Přestala jsem nakupovat a vařit. Nejdřív za mnou manžel chodil a ptal se, co bude k jídlu. Řekla jsem, že nevím, ať se mrkne do ledničky, jestli tam něco je. Dělal si denně na večeři jen vajíčka, protože nic jiného v lednici po týdnu nenašel :mrgreen: V týdnu mi denně volal, že jede kolem obchodu, jestli já nechci něco koupit. Řekla jsem mu, že já nic nepotřebuji, jestli něco chce, ať si koupí.. prej „A co budeme jíst na večeři?“ :-) a tak si kupoval nějaký hotovky a saláty :) jídlo si uraženě nosil do postele, zavíral se sám v ložnici a byl naštvanej… když jsem našla zaprasený prostěradlo od toho, jak jedl v posteli, tak jsem ho slušně požádala, jestli by byl tak hodný a převlékl to… uraženě to udělal… pak jsem si vyslechla na co si hraju :-)
Upřímně mi tato póza moc nesvědčí, necítím se v ní komfortně a doma je dusno… ale držela jsem se… teď jsem trochu polevila a začala chystat alespoň studené večeře… ale nevařím a obědy do práce mu také nedělám :-) jen teď mají teď přijet jeho děti a před nimi se mi nechce hrát takový divadlo… ty za nic nemůžou :oops:
maji otce, posli je za tatou. jinak to je tezky, on te bere jako hezkej doplnek, to je cely.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 14:05
@Cuddy píše:
@SeaFish ale tak jeho penize asi nejsou spatne, vid? Mne totiz nekdo rict, ze jestli se mne neco nelibi, at jdu, tak jdu. A posuzova to, ze te ma druhy rad, dle snidani a kytek je snad for.

Už se stalo, že jsem se jednou po takových slovech opravdu sebrala a šla (ale prozatim jen k našim :mrgreen: ). Během toho týdne, co jsem byla pryč, tak sliboval a prosil jak se vše změní… nedělá mi dobře, když se to takhle vyhrotí, ráda bych, aby se to dalo změnit v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.9.19 14:08

@SeaFish Děti nejsou tvoje, tak proč by ses měla starat ty. Ať se postará tatínek. A navíc už jsou dost velké, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.9.19 14:11
@SeaFish píše:
Už se stalo, že jsem se jednou po takových slovech opravdu sebrala a šla (ale prozatim jen k našim :mrgreen: ). Během toho týdne, co jsem byla pryč, tak sliboval a prosil jak se vše změní… nedělá mi dobře, když se to takhle vyhrotí, ráda bych, aby se to dalo změnit v klidu…

Jednou tu byla hrozně hezká diskuse na téma „Znáte někoho, kdo se doopravdy změnil?“. Pokud se pamatuju, výsledek byl, že lidi se moc nemění :nevim: On používá peníze, aby nad Tebou měl navrch a to se bude jen zhoršovat (a vím, o čem mluvím, tohle vždycky dělal můj otec) a nejhorší je, že by se to nevylepšilo, ani kdybys nakrásně vydělávala tolik, co on. Jak píše @Cuddy, Ty se cítíš diskomfortně, i když vlastně nemáte žádné starosti. Co teprve, kdyby se něco stalo - ať už by šlo o ztrátu peněz, zdraví nebo „jen“ o dráždivé miminko. Vážně věříš, že v krizi Tě podrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
4.9.19 14:14

Opravdu nechápu, proč jsi toho tolik zastala…Zhýčkala sis ho. A už vůbec nechápu, proč se staráš o jeho děti… Buď víc pryč, v práci, s kamarády, choď za zábavou…Nakonec třeba potkáš někoho lepšího než je manžel. Děti si s ním nedělej. Jsi mladá, času máš dost. Nevím, proč ses ve svém věku nechala uvázat k plotně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 14:17
@Lama Lama píše: :palec: Zakladatelka se už v tom plácá dýl. Bud se nechce vzdát těch peněz nebo je nesebevědomá naivní trubka, která se drží chlapa, at je jaký chce, hlavně, že je.

To ne :-) Spíš jen nevidím hned jako první způsob řešení toho, co nastalo, rozvod a odchod.. chci to zkusit řešit a proto píšu i tady, protože tady je mnoho jiných a zkušenějších žen ;) rozvod je pro mě až poslední radikální řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.9.19 14:17
@Theli píše:
Opravdu nechápu, proč jsi toho tolik zastala…Zhýčkala sis ho. A už vůbec nechápu, proč se staráš o jeho děti… Buď víc pryč, v práci, s kamarády, choď za zábavou…Nakonec třeba potkáš někoho lepšího než je manžel. Děti si s ním nedělej. Jsi mladá, času máš dost. Nevím, proč ses ve svém věku nechala uvázat k plotně :nevim:

No, proč asi. protože ho chtěla. Kdyby to nezastala, tak by jí nechtěl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.9.19 14:18
@SeaFish píše:
To ne :-) Spíš jen nevidím hned jako první způsob řešení toho, co nastalo, rozvod a odchod.. chci to zkusit řešit a proto píšu i tady, protože tady je mnoho jiných a zkušenějších žen ;) rozvod je pro mě až poslední radikální řešení…

no jo, ale ty už jsi to tu řešila před pár měsíci. Co se od té doby pohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.9.19 14:21
@Lama Lama píše:
no jo, ale ty už jsi to tu řešila před pár měsíci. Co se od té doby pohlo?

Doplnila bych otázku: Co se pohlo, když kromě vší té práce ještě budeš chodit do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.9.19 14:22

@Lama Lama Nepohlo se nic a ani se nepohne. Starého psa novým kouskům nenaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
4.9.19 14:23

@Lama Lama No mně z toho spíš přijde, že to chtěla zakladatelka… Však on ji nenutil, aby skončila v práci a začala dělat pro něj. Jí to zrovna přišlo vhod, protože to u ní v práci nebylo úplně růžové… A pak si prostě velmi rychle zvykl na full service a přestal si jí vážit. Ostatně si myslím, že jí kvůli tomu teď taky nepošle chlap někam, že přestane ten servis dělat, prostě si zase zvykne…nebo zaplatí uklízečku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
4.9.19 14:26
@SeaFish píše:

Taky nemyslím, že je to hned na rozvod, pokud ti jinak vyhovuje. Do té pasti ses dostala sama a sama se z ní můžeš vyhrabat. Třeba si u něj ten respekt časem zase získáš, to už bude záležet na tobě. Jen bych fakt počkala s tím děckem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
4.9.19 14:27
@Theli píše:
@Lama Lama No mně z toho spíš přijde, že to chtěla zakladatelka… Však on ji nenutil, aby skončila v práci a začala dělat pro něj. Jí to zrovna přišlo vhod, protože to u ní v práci nebylo úplně růžové… A pak si prostě velmi rychle zvykl na full service a přestal si jí vážit. Ostatně si myslím, že jí kvůli tomu teď taky nepošle chlap někam, že přestane ten servis dělat, prostě si zase zvykne…nebo zaplatí uklízečku… :nevim:

No, že si jí neváží, chová se k ní jak ke kusu hadru, to se asi shodnem.
Takže kvuli něčemu jí má. Typuju bud ten servis nebo sex, případně na odiv jako mladou kost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
4.9.19 14:29

Tak cocku uz jsi ze spolku dostala, tak za me snad: vitej v klubu „hrdych“ pracujicich :lol:. At to dopadne, jak chce, urcite bude fajn, ze budes mit svuj příjem, a to i do budoucna. Aby ses nahodou za 10 let nedivila, ze on objevil jinou naivku a ty jsi s vasim ditetem v garsonce a na pracaku. Ex bych dala stranou, to neni tvuj pribeh. Myslim, ze ted si te bud zacne vazit nebo ne a rozejdete se, uvidis. Domluvila bych se, kolik kdo bude davat na domacnost- v pomeru k vasim příjmům, aby to bylo spravedlive. Jinak jasne, ze je dusno, stejne tu hru nemuzes hrat cely zivot. Az budes mit sve penize, tak si proste k tobe tolik nedovoli. Drzim palce!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky