Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SeaFish píše:
Já si jen snažila vydobýt trochu respektu, proto jsem se rozhodla, že doma už nebudu a nastoupím do práce. Jen mi teď začíná docházet, že stejně, pokud budu chtít doma žít v pěkném prostředí, tak se budu muset dál ohánět jen sama… a on bude mít ke svým 200 tis. dalších 30, které už nebude dávat mě, k dobru, aby mohl šetřit na další nesmysly pro ex… (nadsazeně řečeno)…
Takže mi dochází, že si vlastně v závěru na svém postavení doma ještě přihorším…jediné, co mě může těšit, tak že alespoň vypadnu do jiné společnosti a můžu se realizovat jinde… do práce se upřímně těším, ale víc respektu doma mi to teda bohužel nedá, spíš mě bude ještě víc sžírat, jak se o sebe už starám sama a manžel bude podporovat exku…Mě je 27, manželovi 44. Já je nerozvedla, byli už rok rozvedení a 3 roky spolu nežili. Podle mě city v tom nejsou… odešel tehdy s milenkou, tak prý má výčitky kvůlu bývalé rodině a proto tak dotuje.
Promiň, ale takhle se doma ohání většina žena ještě k tomu mají třeba i několik dětí
Poskoka s rozvozem a poštou mu dělat nemusíš, ale uklízí snad doma každá. Co je těžkého na tom, aby mladá holka bez děcek uklidila? ![]()
@Lama Lama píše:
Já furt nepochopím, proč mladá bezdetna holka přestane pracovat.
Přesně
@SeaFish píše:
Já už jen nevím jakým způsobem s ním hnout
S takovym asi moc nehnes. Je stary, zykly na sva pravidla a na ciny ze zamilovanosti jste spolu uz dlouho. Dobrr, ze jdes do prace. Doma bych delala jen to co stihnes po praci a po svem volnem case. A na jeho reakci, ze ti jde jen o prachy bych si pripravila nejaky argument. Mimochodem manzelka mammit stejnou zivotni uroven jako manzel, takze zadne, ze ty budes mit jen svou vyplatu a on svoji.
@Lama Lama píše:
Já furt nepochopím, proč mladá bezdetna holka přestane pracovat.
Souhlas. A aby vám manžel platil za to, že jste žena v domácnosti a uklízíte a „staráte se“ o dospělé děti?! Máte nějakou hrdost? Asi ne. Povolání žena v domácnosti snad neexistuje, ne? Je to žena na pracáku. Tohle mě rozpaluje do běla, že se nechá někdo takhle ponižovat. On si jen lechtá ego, že si doma vydržuje mladou paničku. Má pocit, že si vás zaplatil, tak si může dovolit vše. Jste jeho zboží. Cesta do pekel. Nezávidim.
Respekt bude, kdyz si budes vazit sama sebe, v tom by ti mohl vlastni prijem pomoci. Z tech 30 usetrenych tisic se muze zaplatit ta uklizecka. Kdyz budes takhle knourat, tak si te chlap na vrcholu sil vazit nebude.