Finance v manželství - mě vyčítá, ex sponzoruje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
4.9.19 12:32
@SeaFish píše:
Kdybych svéhého muže nemilovala a nechtěla, aby to začalo opravdu férově a manželsky fungovat, tak si taky říkám, jestli by nebylo lepší být jeho ex, mít klid a neřešit to ponížení a frustraci z jeho jednání :mrgreen:

A pro co ho miluješ?
Jako určitě k tobě nemá úctu, respekt. Tak co ti ten vztah dává?
Nemáš problém se sebevědomím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
4.9.19 12:38

@SeaFish Stejně budeš hrát druhý housle, ex byla první a náležitě toho využívá. Manžela nepředěláš a ex věděla proč šli od sebe, určitě by si nenechala jen tak utéct chlapa s takovým příjmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
4.9.19 12:45

Pokud jste se dohodli, že budeš žena v domácnosti a vydělávat bude on, tak mi přijde logické, že manžel přinese domů výplatu, dá ji na společný účet a o jejím využití rozhodujete společně. Zvlášť, pokud jste manželé, protože pak je to oficiálně váš společný majetek. :nevim:

Takže jeho chování, kdy si „krečkuje“ na svém účtu a tobě dává štědré kapesné, je svým způsobem směšné, protože v případě rozvodu ti stejně musí dát polovinu majetku. Chová se k tobě spíš jak k milence a zaměstnankyni, než k manželce. Nicméně u takto hodně vydělávajících lidí to bývá docela pravidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
4.9.19 12:50

Využij toho triku ze starého dobrého vtipu :) Když Ti vyčítá, že neděláš nic, tak nastup do práce, a skutečně nic nedělej. Chovej se jako on ;) třeba aspoň týden, ebo třeba měsíc. Myslím, že mu to fofrem dojde, když bude prázdná lednička, nebude nic zařízeno, zahrada zarostlá a zapadaná listím… :D
Jo a jste manželé, peníze na vašich účtech jsou vaše společné, to mu taky připomeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
4.9.19 12:51

Neni to jako nejaky roman z cervene knihovny, ale zas lidem to muze vyhovovat ruzne. Jde to jak se clovek citi stastny v tom vztahu, co ho naplnuje. Nekdo je treba na penize a luxusni zivot a nevadi mu, ze manzel se chova nadrazene. Urcite i nejaky zeny vzrusuje submisivni pozice. :nevim:
A chlapek bude mit asi nejak osetreny ten majetek, bud predmanzelska smlouva, nebo nejaky triky, ze to vlastni firma a tu na nekoho napise a tak. :nevim: Nedelal bych si iluze.
To chovani k ex tezko rict. Treba se ji snazi vynahradit neco spatneho co udelal. Treba ji chce ziskat zpatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 12:57
@Anonymní píše:
To je síla. Můj muž vydelava jeste vic nez 250tis. mesicne, ale vzivote by si nedovolil mi rict ani v opilosti to, co ten tvuj. Podle mě je problém, že ten tvuj nevi, co doma děláš a neuvedomuje si, ze kdyby te nemel, musel by za to platit. Nejste rodina, v rodine je vsechno všech. Ja bych na to v čem ty žiješ, nikdy nepřistoupila. Ja vlastnim pul firmy, pul domu a jsem taky doma. A taky se starám. Navic me napada, proc nemate deti? Problem neni exka, ani jeji deti, problem je, ze ty jsi náhrada, to, co mu vytváří pohodlí a servis, ale on te nebere jako rodinu, nýbrž jako služku a spolecnici. Super, že sis našla práci, já bych mu jeste řekla, ze je manžel a od ted budeme mit spolecny ucet, společné vsechno. Protoze tak je to i dané zakonem -SJM. Pokud by se cukal, mela bych pripraveny soucet vsech cinnosti co jsi udelala ( a vypsala nahore) plus vsechno co delas pravidelne (vecere, rozvoz, uklid apod.) a nacenila mu to. Uprimne, pokud by nerespektoval tebe, to co delas a nebudete mit spolecny ucet a vse spolecne, tak pro me by to byla konečná. Zvlast pokud planujete rodinu.

S manželem se těžko řeší finance, vždy reaguje tím, že „mi jde jen o peníze, a pokud se mi nelíbí, tak můžu jít“ a urazí se. A to s ním neřeším nic zásadního, jen například to, že exce koupí auto a mé mámě nedovezl ani kytku k padesátinám nebo si jen rýpnu, že kdyby to vše „nic“ co dělám měl někomu platit, tak platí víc než platí mě. SJM bych si ani nedovolila s ním aktuálně řešit, nepojal by to ode mě vůbec lichotivě. Možná se to změní s naším společným dítětem, ale trochu se bojím, co když ne… pak bych byla už úplně v pasti :nevim:

Ale když s ním řeší finance exmanželka, tak šlape jak hodinky a neřekne půl slova, nedej bože výčitku.
Jsem si zcela jistá, že city už v tom vůči exmanželce nejsou. Nemá ji rád. Má z ní jen respekt. Pořád říká, že jí to vše skončí, až děti odrostou. Starší dceři je 18 a od příštího roku chce manžel alimenty zasílat přímo dceři na účet a postupně to takto obrušovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 13:01
@cverunka píše:
Tak většina ženských si ten úklid nemůže zaplatit a musí ho dělat sama, pač ze svého platu platí jídlo, kroužky, inkaso… Takže pořád na tom budeš dobře. Otázkou je, jak naložit s chováním chlapa. Domluvit se s tebou, že budeš doma a pak ti to vyčítat a ještě financovat takovým způsobem ex… :nevim: Jdi do práce, přijdeš na jiné myšlenky a uvidíš, jak to bude dál. Hlavně si s ním nedělej dítě, dokud se situace nějak nevyvrbí.

Jasně, souhlasím, být můj chlap standardně vydělávající člověk, tak mě ani nenapadne něco takového řešit a jednoduše funguju.. jen v té naší situaci je to takové jiné a proto mě to docela užírá :?

Vždy když nějaká ta naše hádka přejde, tak za mnou pak přijde a omlouvá se, že ví, co vše pro něj dělám, a že nechce, abych chodila někam do práce, že mu to takhle vlastně vyhovuje. Ale hrdost mám jen jednu, takže tentokrát jsem neustoupila a našla si job 8) jen si začínám uvědomovat, že na tom stejně nakonec pohořím zase jen já :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
4.9.19 13:03

@SeaFish už tvá minulá diskuse byla děs…a ono to pokračuje..
Nechtěla bych ho za muže ani náhodou. On tě nemiluje…tento chlap ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
4.9.19 13:05
@SeaFish píše:
S manželem se těžko řeší finance, vždy reaguje tím, že „mi jde jen o peníze, a pokud se mi nelíbí, tak můžu jít“ a urazí se. A to s ním neřeším nic zásadního, jen například to, že exce koupí auto a mé mámě nedovezl ani kytku k padesátinám nebo si jen rýpnu, že kdyby to vše „nic“ co dělám měl někomu platit, tak platí víc než platí mě. SJM bych si ani nedovolila s ním aktuálně řešit, nepojal by to ode mě vůbec lichotivě. Možná se to změní s naším společným dítětem, ale trochu se bojím, co když ne… pak bych byla už úplně v pasti :nevim:Ale když s ním řeší finance exmanželka, tak šlape jak hodinky a neřekne půl slova, nedej bože výčitku.
Jsem si zcela jistá, že city už v tom vůči exmanželce nejsou. Nemá ji rád. Má z ní jen respekt. Pořád říká, že jí to vše skončí, až děti odrostou. Starší dceři je 18 a od příštího roku chce manžel alimenty zasílat přímo dceři na účet a postupně to takto obrušovat.

Bože můj NEEE. Dítětem se to fakt nezlepší. Neznám vztah, kterému by narození dětí vyloženě prospělo. I klapajícímu manželství dá tato změna zabrat. Je to krásné období, ale také náročné a pokud už teď má pocit, že ho stojíš prachy a bla bla, tak co bude říkat, až budeš doma a do té práce se kvůli děcku ani nebudeš moct dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
4.9.19 13:06

@SeaFish Připadáš mi jako vztahově nezkušená, asi jsi si nabrnkla staršího chlapa. Jeho exka se vsadím je starší než ty, a už tím má u něho větší respekt než ty, která budeš věkově blíže k jeho dětem.
Nikdy nebudeš plnohodnotná a obávám se, že ani když budete manželé tak po případném rozvodu na tom nijak dobře nebudeš. On sice říká, že nemá rád exku, ale má, nikdo nedává statisíce tomu, koho nemá VŮBEC RÁD.
Myslím, že jsi se chytla do zlaté klece a neumíš v tom chodit. To je právě tím, že asi nemáš dost za sebou, abys to zvládla.
Na tohoto chlapa nemáš, jsi kus hadru, co má uklidit, uvařit, vše zařídit, obsloužit jeho děti a pak máš za odměnu dostat vynadáno, coho stojíš peněz. Prostě je mu líto té pětistovky za kytku pro tvou mámu, nechápeš???
A hlavně to vůbec nemá v hlavě, protože tam nemá ani tebe.
Ve chvíli, kdy je střízlivej, tak mu dojde, že ty jsi jediné, co mu hmatetelně zbylo. Když si ožere držku, tak z něj lítá ta pravda - to je zlost na tebe a skrytý stesk po časech minulých.

Podle mně je to všechno špatně. Milenka má být nošena na rukách, zvlášť mladší. Čím jiným než penězy si tě má udržet, když je už použitej, táhne za sebou minulost, děti vám lezou do baráku a za chvíli mu nebude stát péro? Nedělej si iluze o starých chlapech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107625
4.9.19 13:07
@SeaFish píše:
To máš pravdu, celý plat mi zůstane, takže budu mít hezké kapesné ;) a budu si moct dovolit zaplatit paní na úklid, ale opravdu mě bude iritovat, že si manžel bude měsíčně šetřit na svém účtě 200 tis., já ze svého 8× menšího platu budu platit úklid NAŠÍ domácnosti a ještě se mu starat o děti, když přijedou a on ze svých našetřených peněz za půl roku přijde s tím, že zase něco exmanželka potřebovala, a tak jí to zaplatil :-) jsem vykolejená jen z té představy :mrgreen:

Tak o děti se nestarej a dělej jen co chceš a zvládneš

Smát čemu? Te
@SeaFish píše:
Já byla doma spokojená, věděla jsem, že je o vše postaráno, vše mám pod kontrolou, vše zvládám aniž bych byla ve stresu, pod tlakem, na vše mám prostor, že mám i finance na své vyžití, že na sebe s manželem pak máme hodně času, který můžeme trávit společně, protože když se vrátí z práce, je vše hotovo :)
Zároveň se ale těším i do práce, na nové lidi, na to, že moje práce bude oceněná osobně i finančně a bude dávat smysl, na nové prostředí a možnost kariéry, no ale taky na to, že si třeba i manžel uvědomí, co mu začne doma chybět, čeho si předtím nevšímal :DUž teď manžela zkouším trochu zvykat na to, aby také doma pomohl, jelikož já na domácnost nechci pak být kompletně sama. Ale nesetkává se to s úspěchem, maximálně se začne smát a stejně nic neudělá. Bojím se toho, že pak budu ještě víc frustrovaná než doteď… navíc, pokud bude pořád takto rozdavačný vůči ex a já mu budu dělat uklízečku, milenku, kuchařku :cert:
Jiná situace by byla, kdybych měla standardního normálně vydělávajícího chlapa, ale vzhledem k poměrům toho mého muže mě to opravdu irituje :cert:

Smát čemu?
Teda já bych s takovým chlapem nemohla být ani den. To je takovy od začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
4.9.19 13:10

Tak bych to přestala dělat doma, všechno. Doma nebudeš, nechala bych to všechno být, udělala pro sebe a zbytek nechala. Neváží si tě, jsi méně než služka. Nedělala bych nic, chodila si do práce, zbytek ať si zařídí on. Nevařila, uklízela jen to nejnutnější, pravděpodobně po sobě, po něm bych určitě neuklízela ani nádobí. Nezařizovala bych mu nic. A bylo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
4.9.19 13:14

Hlavně si s ním nedělej dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.9.19 13:17
@LaPaloma píše:
Záleží na tom, zda ty chceš rodinu. Dle jeho minulosti by se třeba dalo usoudit, že by ses pak rozvedla královsky a nebyla na tom zle.
Ale já se obávám, že tak jako první exka by jsi na tom nebyla. On by už podruhé cítil velkou prohru a došlo by mu, že jen rozdává a je sám. Mohl by to osekat na minimum.
Takže já si myslím rozchod bez dítěte je pro tebe nejlepší, nebude zasahovat do budoucího života.
NEBO
mu oznámíš, že do tohoto stavu se bojíš s ním to dítě mít. Že když ti vyčítá, že ho stojíš prachy, tak na rodičovské to bude ještě horší.
A klidně bych mu řekla, že to, co ho stojí jeho minulost, je násobně víc než jeho soužití s tebou. A že končíš jako služka, budeš dělat jen to, co je standart a jdeš do práce rozšířit obzory a zlepšit náladu.
Zařiď to podle sebe. Jestli necítíš, že jsi NO. 1, ale druhá, nech ho svobodného a bezdětného. On už děti má, ve skutečnosti žádné nepotřebuje. Jenom hledá náplast na bebínko a aby exce ukázal, že o něho je jinde zájem.
Je s tebou, aby nebyl sám. Dvakrát nikdo krátce po sobě nemiluje, jenom lepí. Pak je taky otázka, jestli jsi ho neodtáhla od původní rodiny.

Nene, od minulé rodiny jsem ho neodtáhla. On už byl cca rok rozvedený, když jsme se poznali a s ex nežil ve stejné domácnosti v té době už tak 3 roky.
Jsem si jistá tím, že city v tom už vůči ex nejsou. Jestli miluje mě a nebo to jen maskuje prázdnými gesty bez lásky, a je jen rád, že není sám, to je věc druhá, to se těžko z mé pozice vnímá.. já jsem přesvědčená, že mě miluje, ale můžu se mýlit.. Je o 17 let starší a je na mě hrozně pyšný, všude mě prezentuje, mé fotky má jako spořiče obrazovky, žárlí na mě…
Spíš když nad tím tak přemýšlím, tak když dojde k hádce, tak on na mě nic nemá, jediné, co může použít, když nemá argumenty, tak je to, že mi platí a „nic“ nedělám… je fakt, že se pak vždy za den/dva přijde omluvit, a říká, že to tak nemyslel… no ale hrdost mám jen jednu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
4.9.19 13:17

@SeaFish Tak řekl by mi jednou že pokud se mi to nelíbí, ať jdu a já bych šla. Nemáš dítě, nic tě tam nedrží a on jiný nebude. Kromě toho je evidentně být jeho ex než současná. Jakože budeš chodit do práce, dělat vše jako dosud, starat se o jeho děti a on nebude dělat doma nic a ještě bude blbě kecat? Nehnula bych s prstem a o večeři v 18 hodin by si mohl nechat tak akorát zdát. Tohle je jako manželství? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí