Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
saxo Ja pisu anonymne, pac prece jen jde o financni situaci a je to tady otevrena diskuse, nedelam si z tebe srandu. Muz je programator a je proste hodne dobrej, takze vlastne dela pro tu mega firmu porad, ale jako externista pod hlavickou te male a de facto dela zakazky za miliony, zivi celou firmu a nema z toho ani kacku navic, rad by aspon procenta prave ze zisku. Oni by ho vzali zpet vsema deseti, ale to nechce
neptej se me proc, proste se mu tam nelibilo to ovzdusi
Jako urcite mame vyhlidku, ze do budoucna bude vydelavat vic, ale 3 deti byly za situace kdy jsme zhruba rok splaceli hypo, zarizovali byt a zrovna menil prave tu praci, takze i vyrazne financne spadli. Ale prave ty tri jsou jeste v pohode, do ctvrtyho jsem sla s tim, ze se to casem zlepsi a ze snad az pujdu do prace tak i ty pokladni v hypermarketu budou mit vic nez je rodicak. Jako vychazime mesicne tak akorat,pokud je nejaky vydaj navic tak se vzdycky nejak usetri - proste se neplytva jidlem a nekupujou zbytecnosti.
Deti maji 8 let, 4 roky a 2 roky a posledni na ceste.
Já mám děti 4roky a 3měsíční mimčo.Třetí bych chtěla tak do tří let.Možná Ti přijde,že je brzo nad tím přemýšlet,původně jsme chtěli jen dvě,ale nějak se mi začala líbit představa,že tři by byli ideální.Řešíme hlavně ty peníze,máme alespon čas to promyslet.Přemýšlela jsem i o práci na doma,ale většinou je to podvod.no uvidíme,jak to dopadne ![]()
saxa píše:
Já mám děti 4roky a 3měsíční mimčo.Třetí bych chtěla tak do tří let.Možná Ti přijde,že je brzo nad tím přemýšlet,původně jsme chtěli jen dvě,ale nějak se mi začala líbit představa,že tři by byli ideální.Řešíme hlavně ty peníze,máme alespon čas to promyslet.Přemýšlela jsem i o práci na doma,ale většinou je to podvod.no uvidíme,jak to dopadne
Tak to me vubec neprijde brzo premyslet, ja hned v porodnici po porodu druhyho prohlasila, ze chci jeste jedno…
tak jsme proste pockali az se vyresilo bydleni a pak do toho hned sli
ono se to ted muze zdat nemozny, ale za rok treba budou okolnosti zas uplne jine
drzim palec ![]()
Tak se mějte hezky.Děti at moc nezlobí.A hlavně at je vše v pořádku v těhotenství i po porodu
.Ahoj ![]()
Ahoj, já mám zatím 3 děti : 2 kluky(7 a 6let) a holčičku 3.5roku a teď v květnu nám přibyde další holčička.
Plánované byly 2 děti a nakonec budou 4 ![]()
Všem početným rodinám přeji hodně štěstí ![]()
@bulali50 píše:
Ahoj, já mám zatím 3 děti : 2 kluky(7 a 6let) a holčičku 3.5roku a teď v květnu nám přibyde další holčička.Plánované byly 2 děti a nakonec budou 4
Všem početným rodinám přeji hodně štěstí
U nás nebylo plánované ani jedno - jako vůbec jsem nechtěla děti (já hloupá
)a první přišlo samo a nečekaně a ty další sice už plánovaně, ale pokaždé to bylo už opravdu poslední dítě
Tak teď je to poslední, opravdu poslední ![]()
@doriang píše:![]()
U nás nebylo plánované ani jedno - jako vůbec jsem nechtěla děti (já hloupá
![]()
)a první přišlo samo a nečekaně a ty další sice už plánovaně, ale pokaždé to bylo už opravdu poslední dítě
![]()
Tak teď je to poslední, opravdu poslední
Ahoj, já mám taky 4 děti a samý holky 16-13-8-5
takže jsem ráda, že jsem se tady dočetla, že nás takových maminek je více a necítím se tak nějak „divná“
Takže všem maminkám přeji pevné nervy s dětičkama a můžu za sebe říct, že není za co se stydět, mít a milovat rodinu a děti není nic špatného
![]()
Je to sice starší diskuse, ale napíšu to.Je tu nějaká mamina, co má 4 děti a je rozvedená? Nemáme zrovna ideální manželství, vidíme se jednou za týden, takže manžel děti nevychovává, naopak nám vždycky rozhodí to, co už měli děti naučené, jako třeba nesedět večer u PC.To mě néjvíc štve, že manžel je doma tak málo a z toho mála prosedí u PC a hraje hru, až do 2.00 do rána, takže spolu ani nespíme. Z dětmi nikdy nikam nešel, když od něj něco chci, tak to neudělá a nebo to udělá, ale z nechutí, domácnost ho nebere, stěží vynese koš, který mu musím podstrčit pod nohy, jinak si toho nevšimne. Na výlety už nejezdíme, on je nejradši doma a věčně nemáme peníze, kvůli nim se taky dost hádáme, on mi vyčítá, že utrácím, přitom nekupuju nic zbytečnýho, většinou to utratím za jídlo, na sebe jsem si nekoupila nic ani nepamatuju. Ještě to je horší o to, že bydlíme s jeho rodičema v baráku, né že by jsem si s nima nerozuměla, to né, tchýně je hodná, hodně nám pomůže, ale manžel je jima hodně ovlivněný a už to došlo tak daleko, že já jsem s tchýní za jedno a on se svým tátou jsou proti nám, takže mi manžel někdy vyčte, že jsem jako jeho máma(ale říká mi, že jsem i jako moje mámá)podle toho, co se mu hodí. Já už jsem doma dlouho, do práce nechodím, jen se starám o děti, už mi ze všeho hrabe, jsem nervozní i na děti o všem dost přemýšlím a teď i o rozvodu. Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, musela jsem se vypsat a třeba mi tady někdo poradí nebo povzbudí ![]()
Ahoj, to jsem ráda že nikdo založil tuto diskuzi:))
ja mam zatím 3.deti:))
Adelce je 13.let,Petrovi 11.let,a Míšovi 3.roky,a ještě bych chtěla 1.dite:))
holčičku…:)) tak snad to výjde:))
ja deti miluji, a vždycky jsem chtěla MÍT VELKOU RODINU!:)))
zdravi Vás, mamča Ewa ![]()
A to jsem zapoměla napsat: že není se za co stydet mít velkou rodinu, mít hodne deti, když se člověk o ne stara, tak není co řešit, si myslim:)
Všem početnym rodinam přeji hodně štěstí s detma ![]()
Já mam dvě děti z minulého manželství, dvě děti se současným partnerem a další v bříšku, bývalej sedí v base a asi si posedí, nynější pracuje jako učitel na zš, není to úplně snadné, ale neměnila bych. Miluju svou rodinu a partner je skvělej i k oběma,,nevlastním,, dcerám, paráda. Jen na ulici se najdou rypáci co čuměj atp, ale to je hold tak no, jak není jedno nebo dvě děcka ste exot ![]()