Maminky, jaké máte auto pro vás a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
31.12.12 13:08

@kamillka2 No.. A pak si vezmi, že takhle jezdí někdo, kdo na takové auto nemá a má nějakou plechovčičku z bazaru - švagr vozí svoji rodinu ve Felicii, v autosedačkách pochybné kvality - a já jen trnu, kdy je nějakej šílenec sestřelí..
Viděla jsem před lety na nájezdu u dálnice srážku limuzíny od Mercedesa se stodvacítkou :poblion: stodváca total na hadry, u ní černej pytel a Meďour si tam tak stál a nevypadal ani odřenej :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
31.12.12 13:08
@Amber_1977 píše:
@Hanka1 Krom Poláků jsem na silnici nepotkala horší řidiče než jsou Češi, a to jsem jezdila i v Izraeli mezi Arabama, pro které je auto čistě plechovou stavebnicí, která, dokud jede, tak jede a je absolutně jedno, jak přitom vypadá (takže třeba drahý sporťáky omlácený a poškrábaný s vykvrdlanými tlumiči - no problem).
Jedině Češi jezdí, nikoli jako dobytci, ale jako debilové, kteří na dálnici blokují levý pruh i ve chvíli, kdy pravý je obsazen a blíží se nájezd, ze kterého se na dálnici chystá najet další auto.. Jedině Češi vás pomalu vytroubí ve chvíli, kdy chcete na silnici ve městě zaparkovat do odstavného parkovacího pruhu - místo toho, aby zabrzdili a počkali, až se vám to povede.. Jedině čeští ultrakreténi se za vás přiřítí ve chvíli, kdy předjíždíte a budou se vám držet metr za zadkem v domění, že snad kvůli nim přidáte, nebo co.. A jedině Češi, dokud nedostanou smyk, jsou schopni i na sněhu a v mlze jezdit jak magoři.
Pak akorát jedu po dálnici a vidím ty hromadný bouračky a těm kreténům do ksichtu :roll:

Amber,
tak to bych ti neprala jezdit v Jizni Americe. Tam nejaky blinkr neblinkr - odbocuji a jedu vedle do pruhu, tak ze troubim. Autosedacky pro deti - co to je?
A v aute prumerem 6 lidi bezne. Tam jsem se ja teda (chvili zijici) neodvazila a manzel, jen kdyz fakt musel a to je co rict.
A nejlepsi bylo, kdyz tam zijici znamy resil bouracku (ne z jeho viny) a dotycna doňa argumentovala tim, ze ma prednost, protoze je dama :mrgreen: Arabove jezdi jeste slusne proti Jihoamericanum, taky mam zkusenost, i kdyz jako jako turistka.

Ja nevim, ale v X5 byl automat i rucni razeni a automat manzel poustel jen v Praze v kolone, to same u Sharana. Tam mi ovsem vadil ekologicky motor Bluemotion. Pri zastaveni na krizovatce a vyrazeni motor automaticky zhasne, jakmile zaradite, tak naskoci. Ja prvni vikend panika, ze mi to chcipa, pak si clovek i zvykne, ale vadi mi to zvukove. Kazdopadne ten taky nic nezral a X5 zrala jen 9 litru na tak velky auto…

Teda ale co vadi mne - u novych aut, ze neni klasicka rucni brzda, ale tlacitko. Ja proste mam rada ten pocit, hlavne v kopci, ze poradne zatahnu rucku a to tlacitko mi proste nevyhovuje…

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
31.12.12 13:10
@nunik123 píše:
Maminky rozhodujeme se s manzelem jake auto koupit pro me a naseho rok a pul stareho prcka. Dulezita je pro me hlavne bezpecnost. Jake mate auto vy? Jak jste spokojeni. Koukala jsem na novejsi ford fiestu a nebo smart forfour. Nemate je nekdo? Diky

Nuniku.. Nechci ti moc povídat do výběru auta.. Ale když už se ptáš.. Jak chceš do Fiesty narvat kočár? Jak se zapakujete, když pojedete všichni tři na dovolenou?
Když už prďolu, tak aspoň ten kombík - věř mi, že velký kufr oceníš na prvním místě.. ;)

• Citovat
  • Upravit
22590
31.12.12 13:12
@Kallkapa píše:
Vy co píšete, že je automat v podstatě „pod vaší úroveň“, či že ho nepotřebujete nebo byste se v něm nudili.. Máte stejný názor i na myčku, sučičku a pod? :lol: Vždyť je to něco, co Vám usnadní práci nikoliv proto, že byste to bez toho neuměli (mýt nádobí, žehlit či řadit) ale proto, že to technika umožňuje tak proč to nevyužít. Za mě tedy rozhodně automat, nevidím na něm nic „ponižujícího“ stejně jako mi není trapné používat sušičku.. :nevim:

ja ti nevim, nevim :nevim: mycku a automat nemuzes srovnavat :nevim: tady jde o pozitek z razeni ;)
a pokud je to tedy jak pisete, tak proc aut. zavodnici nemaji automaty :nevim:
Pro me neni jizda autem prace :nevim: proto ja zastavam nazor ktery jsem psala uz nekde o par stran driv, automaty chteji ti co bud zacinaji ridit a nebo je to proste nebavi :nevim: samo je i nejaka zlata stredni, ale ta se najde u vseho

ad susicka, usnadnuje praci a presto ji nemam a pozor mela jsem ji a presto ji nechci. Toz tak, ale to muzeme debatovat dlouho co :mrgreen:
za me taky nejlepe SUV 4×4 ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.12.12 13:13

@Amber_1977 : přesně lépe bych to nenapsala. já když měla tu nehodu na D1 asi za 14 dní se stalo to samé malému autu (ukazovali v Tv) a jak šou malá auta lehká, překročil se přímo pod kola náklaďáků. jak toto mohlo dopadnout?! kdyby prodávali tanky jezdím tankem :-D jednou jsem takhle jela přes křižovatku (já na zelenou a cikán na červenou) ťuknul mě do nárazníku, mě odletěla SPZ a on zdemolovanej předek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.12.12 13:25
@Mirii píše:
ja ti nevim, nevim :nevim: mycku a automat nemuzes srovnavat :nevim: tady jde o pozitek z razeni ;)

Ale můžeš - prababi taky odmítala pračku, protože prostě pračka prádlo nikdy nevypere tak, jako ona v ruce.. A co by pak dělala, kdyby za ni všechno dělal stroj? :nevim: :mrgreen:
Závodníky bych sem netahala - u formule jedna v jejich rychlostech by automatika skutečně byla životu nebezpečná. My na silnici nejezdíme jako oni, myslím, že by ses s formulí ani nerozjela, protože než bys přeřadila, auto by chcíplo a za chvíli bys odvařila motor :mrgreen: Ale určitě v rámci zážitků někde tato auta půjčují, tak si to vyzkoušej.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
732
31.12.12 13:27

@Amber_1977 jen tak mimochodem. V Izraeli ziji zidi, nikoliv arabove. Ti by tam moc dlouho nepobyli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
31.12.12 13:30

@Amber_1977 tak to me vubec nelaka :mrgreen: ja zase nejsem milovnik rychle jizdy ;) ale miluju razeni, to zase ano :mrgreen:
spis premyslim zda si nemam jit pujcit kamosky mercedes abych si automat vyzkousela :mrgreen: treba zmenim nazor :mrgreen: ma zkusenost s automatem je asi 6 let stara a teda ta me odradila dostatecne :nevim: :mrgreen:
mycku bych nemenila za nic, ale susicku nechci - nesnasim jak po ni pradlo " voni" :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.12.12 13:30

@kamillka2 No.. Tam je to pak taky otázka fyzikálních zákonů - větší škodu vždycky nadělá ten, kdo čelně vrazí do bočně jedoucího. Ale mně se kdysi stalo něco podobného - měla jsem Hyundai Coupé, pán mi nedal na křižovatce přednost s Ladou (takový ten komunistický osobák, nevím, co to je za typ, VAZ? Fakt nevím..)
Tak já auto na sra.ky - to byla totálka a pán měl lehce vpouklá dvířka u řidiče :zed: :zed: :zed: No jo - rozdíl mezi těžkým kovem a papundklem se taky holt počítá :roll:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
31.12.12 13:31
@Evelína91 píše:
@Amber_1977 jen tak mimochodem. V Izraeli ziji zidi, nikoliv arabove. Ti by tam moc dlouho nepobyli :)

Jen tak mimochodem, v Izraeli, kde jsem po dva roky pravidelně pobívala díky svému arabskému snoubenci, žijí Židi a Arabové, kteří se vzájemně nesnáší jak Češi s Němcema na druhý světový.

• Citovat
  • Upravit
22590
31.12.12 13:31

@Amber_1977 a ja nemluvim o formulich, ale klasicka automobilka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.12.12 13:33

@Mirii Zastávám názor - že když mi něco vyhovuje, tak proč to měnit 8) Když jsem poprvé vlezla do auta s automatem, tak jsem jednak málem tátu obtiskla na přední sklo :andel: Jednak jsem nadávala jak špaček a drahně let jsem do takovýho vikslajvantu už nevlezla.. Pak jsem jednou náhodou vlezla.. Projela se.. A od tý doby zas nadávám na svý druhý auto s manuálem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
31.12.12 13:35
@Mirii píše:
@Amber_1977 a ja nemluvim o formulich, ale klasicka automobilka :nevim:

Tam to máš to samý.. Už takhle jsou to auta za miliony, představ si, že by je ještě dělali s pintlich poštelovanou automatickou řadící pákou - víš, kolik prachů by v tom lítalo tak, aby to ty auta vůbec byly schopný odjezdit? :zed:

• Citovat
  • Upravit
22590
31.12.12 13:36
@Amber_1977 píše:
@Mirii Zastávám názor - že když mi něco vyhovuje, tak proč to měnit 8) Když jsem poprvé vlezla do auta s automatem, tak jsem jednak málem tátu obtiskla na přední sklo :andel: Jednak jsem nadávala jak špaček a drahně let jsem do takovýho vikslajvantu už nevlezla.. Pak jsem jednou náhodou vlezla.. Projela se.. A od tý doby zas nadávám na svý druhý auto s manuálem :mrgreen:

jj, asi tak nejak :mrgreen: vsak jsem psala ze ze zacatku bych vrazdila pro auto s automatem :mrgreen: a ted uz jej nechci ani za nic :nevim: :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
31.12.12 13:38
@Amber_1977 píše:
Tam to máš to samý.. Už takhle jsou to auta za miliony, představ si, že by je ještě dělali s pintlich poštelovanou automatickou řadící pákou - víš, kolik prachů by v tom lítalo tak, aby to ty auta vůbec byly schopný odjezdit? :zed:

to jo, ale i kdyz mluvim jen o amaterskych zavodech tak proste s automatem by se nikdo nechytal :nevim: tim jsem chtela rici jak se tu nekdo ohanel ze predjizdeni s automatem je stejny, tak proste neni. Ale ze to bude bezpecnejsi pro rodinu( pac o praci min) to klidne uznam ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák