Maminky z Litoměřic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
26.12.09 21:42

Ale jo, Kubík si už taky hraje pod hrazdičkou. Sice je to takové jen plácání do hraček a asi neví, jak to dělá, že to chrastí, ale usmívá se a kope nohama :-) K Vánocům dostal velikou silnější deku na hraní až se bude překulovat - nemáme totiž koberce, tak aby se moc neomlátil :-) Ale právě, když potřebuju něco dělat v kuchyni, tak nemám přehled. No, holky díky za rady. Snad se mi to povede vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
27.12.09 09:11

ahojky

zoubky tak porodní váha byla 3300

toto sme si zapisovala unás vdiskuzi

Michalka 13.9. 22:01, 49 cm, 3300g
6T: 55 cm, 4500 g
3M: 60 cm, 5500 g, 39cm
4M: 67 cm, 6000 g, 40cm
5M: 6500 g
6M: 71 cm, 6900 g, 42 cm, obvod hrudníku 42 cm
8M: 74 cm, 8300 g, 44 cm, 44 cm
10M: 75 cm, 8700 g, 44 cm, 48 cm
12M: 77 cm, 9700 g, 47 cm

tak v roce a pul tuším že 10,7 ve dvou letech mela 11,7 kg..ted mužemít tak 13??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
27.12.09 09:13

to je blbost že po um deti přibívájí..stejne obtolustlý mužou být po mateřským…záleží na kostře atd…to samé s nemocemi míša nebyla nemocná jen ucho..a deti co sou kolem nás kojené sou pořád na hromade..tak si vyberte..zase se říká že s kojením díte cucá i to špatné z matky…já nekojila a malá je krásná , čilá, takže nebudte smutní že nekojíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.12.09 12:05

Petro,tak to ti krásně malá rostla. Já už ani smutná nejsem, že nekojím, protože se mu vylepšil atop.ekzem. No, možná to byla náhoda, ale od zavedení UM se mu z obličeje zmizela vyrážka na 90%. Takže možná na tom „vytahování škodlivin“ z matky asi něco bude. Ale každé miminko reaguje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
27.12.09 17:20

Taky s tím preferováním kojení moc nesouhlasím, je to jak sekta, do které musíme všechny a kdo tam nejde je lump, který šidí své dítě. No, kulci byli na UM nemocní až v roce a půl, do té doby žádná rýma… Majda má za sebou druhá antibiotika, tak klid, je to na dítěti, imunitní systém se ytváří postupně a je fakt, že UM je prostě čistší, holt, co matka sní je pak v mlíku a kontroluj všechno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
27.12.09 19:52

s tím mlíčkem souhlasím,a jinak se teším až ty svátky už budou za námi,furt jen žeru a už nevím ani co bych do té huby strčila, sem přecpaná a přitom mám stále na neco chut..šílenýýýý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.12.09 20:18

TAk to já se taky pořád cpu. Už jsme snědli druhý třípatrový talíř cukroví od tchýně, je výborné´a my se s mužem nedokážeme udržet :-) Teď zrovna dojídáme ještě kapra a klobásky. Už je to za námi a zase se vrátíme do klidu. No, vlastně manžel má ještě týden dovolenou, takže ten klídeček budeme mít s Kubčou až potom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
30.12.09 07:43

Tak Vánoce máme za sebou a vy jste se někam vytratili :think: i když za sebou, já beru vánoční čas až do Nového roku, hlavně když jsme všichni doma jako třeba letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.12.09 10:45

Miňulko, neboj, holky asi mají co dělat s úklidem po Vánocích a přípravou na Silvestra :-) Dneska v noci u nás napadl snížek, ale asi moc dlouho nevdydrží. Šla bych sáňkovat, ale už to taje, takže zase nic :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
30.12.09 13:56

ahojky já funguju nefunguju , opet me bolí v krku a mám kašel
včera byl den blbec, jely sme do intersparu tomáše chytly záda a já chtela tak courat..přijely sme domu chci ohřát jídlo, v lednici na horní polici mi ujíždel talíř co byl na míse s testovinami,,a do toho mi padal hrnec s kari omáčkou..byly sme bez obedeu za to s velkým uklidem..kari bylo všude včetne me..na stenách do toho pes a míša..paráda..ješte že máme i steny omyvatelné…večer tomáš chtel přeparkovat auto a klíče nikde do 11 sme hledakly jak blbi a klíče nikde..dnes sme hledaly a nakonec je našel v monterkách do kterých koukal včera…souseduv pes nám kousl kočku takže nemuže chodit a na břichu má velkou bouly tak jí tomáš naložil a jely na veterinu dr, je tam od 14..tak uvidím…snad sem na nic nezapomela

ale jinak se držíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.12.09 18:59

Petro, tak to je mazec. Vůbec ti to nezávidím. My teda máme pohodu, až na nové bolavé prdíky u Kubči. Objevily se včera a nevíme, z čeho, protože UM má stejné(Nutrilon 1HA, nekojím) :-( Na doporučení lékarnice jsme dali fenyklový granulovaný čaj HIpp, ale zapomněla jsem se zeptat, kolik a kdy ho mám dávat. Dle návodu se má udělta do 100ml 1čajová lžička. Tak jsme to udělali a dávali cca 10ml před každým krmením.Uvidíme :-? A sníh je taky pryč :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
30.12.09 19:41

zoubky kup si sab simplex a nebo nám hodne pomohly přírodní baby calm..stojí 130..nebo stávaly..a maj jen mesícna spotřebu sou přírodní ale chcetodávat pravidelnne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
30.12.09 19:52

Hmm, ani jedny kapičky nám bohužel nepomohly, když měl prdíky ještě během kojení :-( Proto jsem chtěla zkusit něco jiného. Právě po nasazení Nutrilonu byly 4týdny klídek a najednou se vrátily. Ale díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
31.12.09 00:01

Teda Peťul, to se nenudíte.

Zoubky taky ne, já musím ťuk, ťuk, ťuk, že prdíky neznáme, Davča prdí jak dospělák a vůbec vám to nezávidím, kámoška dávala probiotický a prý pomáhají, ale stojí asi 600 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
31.12.09 08:06

Holky, ahoj, užijte si poslední den v roce hlavně v klidu, i když petro, nevím, nevím :mrgreen:

Prdíky jsou potvora, kluci je měli taky - dávala jsem sab, no a víc chovat, masírovat bříško, nahřívat a když bylo nejhůř - třebna urputný řev ve dvě ráno, tak rektální rourku, když nebyla, tak teploměr, ulevilo se jim a byl do dalšího večera celkem klid. Ale znám to, jsou to nervy, zkoušíš, co se dá, ale stejně nejvíc se uleví, až se bude víc hýbat a vyroste z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová