Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale jo, Kubík si už taky hraje pod hrazdičkou. Sice je to takové jen plácání do hraček a asi neví, jak to dělá, že to chrastí, ale usmívá se a kope nohama
K Vánocům dostal velikou silnější deku na hraní až se bude překulovat - nemáme totiž koberce, tak aby se moc neomlátil
Ale právě, když potřebuju něco dělat v kuchyni, tak nemám přehled. No, holky díky za rady. Snad se mi to povede vyřešit.
ahojky
zoubky tak porodní váha byla 3300
toto sme si zapisovala unás vdiskuzi
Michalka 13.9. 22:01, 49 cm, 3300g
6T: 55 cm, 4500 g
3M: 60 cm, 5500 g, 39cm
4M: 67 cm, 6000 g, 40cm
5M: 6500 g
6M: 71 cm, 6900 g, 42 cm, obvod hrudníku 42 cm
8M: 74 cm, 8300 g, 44 cm, 44 cm
10M: 75 cm, 8700 g, 44 cm, 48 cm
12M: 77 cm, 9700 g, 47 cm
tak v roce a pul tuším že 10,7 ve dvou letech mela 11,7 kg..ted mužemít tak 13??
to je blbost že po um deti přibívájí..stejne obtolustlý mužou být po mateřským…záleží na kostře atd…to samé s nemocemi míša nebyla nemocná jen ucho..a deti co sou kolem nás kojené sou pořád na hromade..tak si vyberte..zase se říká že s kojením díte cucá i to špatné z matky…já nekojila a malá je krásná , čilá, takže nebudte smutní že nekojíte…
Petro,tak to ti krásně malá rostla. Já už ani smutná nejsem, že nekojím, protože se mu vylepšil atop.ekzem. No, možná to byla náhoda, ale od zavedení UM se mu z obličeje zmizela vyrážka na 90%. Takže možná na tom „vytahování škodlivin“ z matky asi něco bude. Ale každé miminko reaguje jinak.
Taky s tím preferováním kojení moc nesouhlasím, je to jak sekta, do které musíme všechny a kdo tam nejde je lump, který šidí své dítě. No, kulci byli na UM nemocní až v roce a půl, do té doby žádná rýma… Majda má za sebou druhá antibiotika, tak klid, je to na dítěti, imunitní systém se ytváří postupně a je fakt, že UM je prostě čistší, holt, co matka sní je pak v mlíku a kontroluj všechno!
s tím mlíčkem souhlasím,a jinak se teším až ty svátky už budou za námi,furt jen žeru a už nevím ani co bych do té huby strčila, sem přecpaná a přitom mám stále na neco chut..šílenýýýý
TAk to já se taky pořád cpu. Už jsme snědli druhý třípatrový talíř cukroví od tchýně, je výborné´a my se s mužem nedokážeme udržet
Teď zrovna dojídáme ještě kapra a klobásky. Už je to za námi a zase se vrátíme do klidu. No, vlastně manžel má ještě týden dovolenou, takže ten klídeček budeme mít s Kubčou až potom ![]()
Tak Vánoce máme za sebou a vy jste se někam vytratili
i když za sebou, já beru vánoční čas až do Nového roku, hlavně když jsme všichni doma jako třeba letos.
Miňulko, neboj, holky asi mají co dělat s úklidem po Vánocích a přípravou na Silvestra
Dneska v noci u nás napadl snížek, ale asi moc dlouho nevdydrží. Šla bych sáňkovat, ale už to taje, takže zase nic ![]()
ahojky já funguju nefunguju , opet me bolí v krku a mám kašel
včera byl den blbec, jely sme do intersparu tomáše chytly záda a já chtela tak courat..přijely sme domu chci ohřát jídlo, v lednici na horní polici mi ujíždel talíř co byl na míse s testovinami,,a do toho mi padal hrnec s kari omáčkou..byly sme bez obedeu za to s velkým uklidem..kari bylo všude včetne me..na stenách do toho pes a míša..paráda..ješte že máme i steny omyvatelné…večer tomáš chtel přeparkovat auto a klíče nikde do 11 sme hledakly jak blbi a klíče nikde..dnes sme hledaly a nakonec je našel v monterkách do kterých koukal včera…souseduv pes nám kousl kočku takže nemuže chodit a na břichu má velkou bouly tak jí tomáš naložil a jely na veterinu dr, je tam od 14..tak uvidím…snad sem na nic nezapomela
ale jinak se držíme ![]()
Petro, tak to je mazec. Vůbec ti to nezávidím. My teda máme pohodu, až na nové bolavé prdíky u Kubči. Objevily se včera a nevíme, z čeho, protože UM má stejné(Nutrilon 1HA, nekojím)
Na doporučení lékarnice jsme dali fenyklový granulovaný čaj HIpp, ale zapomněla jsem se zeptat, kolik a kdy ho mám dávat. Dle návodu se má udělta do 100ml 1čajová lžička. Tak jsme to udělali a dávali cca 10ml před každým krmením.Uvidíme
A sníh je taky pryč ![]()
zoubky kup si sab simplex a nebo nám hodne pomohly přírodní baby calm..stojí 130..nebo stávaly..a maj jen mesícna spotřebu sou přírodní ale chcetodávat pravidelnne
Hmm, ani jedny kapičky nám bohužel nepomohly, když měl prdíky ještě během kojení
Proto jsem chtěla zkusit něco jiného. Právě po nasazení Nutrilonu byly 4týdny klídek a najednou se vrátily. Ale díky za radu.
Teda Peťul, to se nenudíte.
Zoubky taky ne, já musím ťuk, ťuk, ťuk, že prdíky neznáme, Davča prdí jak dospělák a vůbec vám to nezávidím, kámoška dávala probiotický a prý pomáhají, ale stojí asi 600 Kč.
Holky, ahoj, užijte si poslední den v roce hlavně v klidu, i když petro, nevím, nevím ![]()
Prdíky jsou potvora, kluci je měli taky - dávala jsem sab, no a víc chovat, masírovat bříško, nahřívat a když bylo nejhůř - třebna urputný řev ve dvě ráno, tak rektální rourku, když nebyla, tak teploměr, ulevilo se jim a byl do dalšího večera celkem klid. Ale znám to, jsou to nervy, zkoušíš, co se dá, ale stejně nejvíc se uleví, až se bude víc hýbat a vyroste z toho…