Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nazdar maminky!
Řekla jsem si, že bych měla to Slaný vrátit v diskuzi někam dopředu - na výsluní
Třeba se nás tu sejde víc než tři…
Neměla jsem moc přístup na internet, ale teď jsme s manželem zainvestovali a koupili počítač - takže jsem on-line ![]()
Tak pokud se tu nějaká maminka ze Slaného najde - můžem se podělit o radosti, trápení, zkušenosti a tak podobně.
Budu se těšit!!!
Ahoj bludičko, myslím, že se taky známe, co? Máš chlapečka Marečka?
![]()
Ahoj Jitko!
To víš, že se známe
Chodíme spolu na cvičení a když to tak vezmu, tak se potkáváme od doby, kdy jsme byly těhotný…
Akorát si říkám, že vám to s tou Emou moc nevyšlo…
Když máte Šimona. Ale já taky chtěla hodnou holčičku Elišku a mám chlapečka Marečka. Málo jí, skoro nespí, pořád někam leze ( v horším případě padá) a já nemám chvilku klid.
A co ty? Jak zvládáš dvě děti? A do toho to stěhování! Já si to nedokážu představit - je to pro mě sci-fi!!! Možná až bude Mára chodit do školy…
Tak zatím pa!
Ahoj Verčo a Emanko ![]()
Já momentálně online nejsem, blbne nám kabel, ale brzy zase snad budu ![]()
Jsem u tchýně na netu, ale za chvilku běžím dodělat oběd ![]()
Verčo, tuhle jsem tě s Marečkem viděla s nějakou maminkou, jeli jste spolu s kočárkama na chodníku naproti Sokolovně (nebo jsi se tam s někým zapovídala a dotyčná kočár neměla? hmmm nevím, ale byla jsi to určo ty) ![]()
Já už chodím do práce, malej na celý den do školky…Ale je tam hrozně rád ![]()
A Emanku už jsem taky někde viděla, asi ve městě, kde jinde ![]()
Tak pa pa holky, letím ![]()
Ahoj Jani!
To jsem byla určitě já… Náš roztomilý syn totiž spinká jen v kočárku a to VENKU (doma spinkaj miminka amatéři). Takže já pořád jezdím po městě s kočárkem. Nezasvěcení si asi říkají - „No podívejte na ní, ta má asi času, pořád trajdá po městě s kočárkem, to jí doma asi manžel hodně pomáhá“. Ale opak je pravdou - Petr jezdí domu někdy až v šest a jak to vypadá u nás doma, nebudu radši ani popisovat. Ikdyž teď je to lepší…
A jak je v práci? Jsi tam spokojená? Máš dobrý kolegyně?
zatím pa a napište slaňačky ![]()
Ahoj holky,
Verčo, já si myslím,že dr. OPatová je doktorka ze starý školy, Mareček váží stejně jako Šimon a moje dr. nic neříkala. A to teď Šimon ztloustnul, co jí něco jinýho než moje mlíko. Mám pocit, že tě zbytečně stresuje.
My se před týdnem přestěhovali do Libovice do domečku, byla to hrůza a teď už je to úžasný. Šimon chrní před barákem, jenom ho povozím v ulici a pak u něj mám chůvu, přesně takhle jsem si to představovala. zatím bydlíme pořád v krabicích, ale už si to sedá ![]()
šimon se pořád budí často v noci, někdy i 5×, pořád se připravuju na to nechat ho vyřvat, protože všichni říkají, že je to jediná pomoc, ale nechce se mi do toho. Ale je to zvyk, chce si jenom podumlat prso a znovu usne. Akorát tady už nestává v 6 hodin, už jsme 2× spali i do 8 ![]()
Tak zas čau, jdu vybalit nějakou krabici ![]()
Ahoj holky!
Tak asi zažívám laktační krizi nebo spíš přicházím o mlíko… V pátek byl Mareček poprvé na noc u babičky bez maminky. Poctivě jsem dvakrát odstříkala, ale od soboty je to bída… Prsa mám pořád měkký a když má Mára hlad a zkusím mu dát napít, tak se pořád pouští a fňuká, protože mu to asi neteče. Tak jsem kojila přesně 8 měsíců a 14 dní… Ach jo…
A vy jste Jitko stavěli domeček nebo jste se stěhovali do staršího? Jakto, že jste nebyli minulý úterý na cvičení?
pa a napište!
My jsme, Verčo, postavili domeček v Libovici. Přijeďte na návštěvu. Bydlíme naprosti Janě, co vedla těhu cvičení. A minulý týden v úterý uzavřeli silnici Tuřany Slaný a mě trvalo 15 minut, než jsem se dostala do Sl. přes objížďku a tak jsme se Šimonem stáli před zavřenýma dveřma do fitka
Ale dneska přijdeme!
A asi se uvidíme v sobotu na plavání, máme náhradu. A příští týden taky. Petr s námi poprvé půjde, tak jsem na něj zvědavá, jestli bude zpívat Pásla ovečky ![]()
8 měsíců kojení je skoro ideální, ne? Aspoň bude v noci spát. Šimon se budí 5×, protože si chce zadudat. Já kojím ostošest a jen tak asi nepřestanu, je po tom jak divej. Akorát už jsem jak kdybych byla anorektička, moc mě ždíme. O nějakým dávání spát k babičce si můžu nechat zdát. Neuspí ho ani Petr. Ale zas tak moc mi to nevadí, vím, jak na to pak budu vzpomínat ![]()
Ahoj holky, taky jsem ze Slanyho
Hledala jsem neco o slanske porodnici a narazila na vas, tak me napadlo ze bych mohla vasi slanskou skupinku rozsirit. Mame i docela neco spolecneho - pochazim z Bilichova kde ma Jitka chatu a v Liskym a Horesovicich mam spoustu spoluzaku jeste ze ZŠ. Jmenuju se Petra, je mi 30 a jsem ve 12 tt. Rodit bych chtela ve Slanem, tak budu rada kdyz mi jako zkusene rodicky poreferujete jak jste byli s porodem tam spokojene.
Ahoj Petro ![]()
Píšu z práce, takže pšt ![]()
Já byla spokojená, ale asi bych sem znovu nešla, protože tu není dětská Jip a to mě osobně dost vadí
Ale uvidíme při druhém, člověk míní, osud mění ![]()
Z Bilichova? A známe se? Kdyby jsi mě viděla, jak usilovně přemýšlím o nějaké Petře z Bilichova
Koho jsi měla za spolužáky z Lískýho? Martin F., atd ?
Ahoj Jano,
Petra z Bilichova je jen jedna
Ale nebydlim tam uz pres deset let, jenom nasi.
nevim jestli se zname, premyslela jsem jestli znam nejakou Janu z Liskyho ale nevim ![]()
Jj, z Liskyho byl muj spoluzak Martin F. a taky Ladka P. a Tereza P. ![]()
tos me moc nepotesila s tou slanskou porodnici
Cetla jsem uz dve diskuze a nazory se ruzni - nejake maminky pisou ze super, nejake ze uz nikdy vic, tak jsem z toho zmatena. Stezujou si hodne na psistup sester na novorozeneckym oddeleni, ze nic nevysvetli a jsou neochotne… ![]()
Hmmm, stále nevím, ale jestli chceš, tak mi napiš SZ
Laďka má cca 3 týdenní holčičku Janinu, víš o tom? A Martin v červenci třiletou cácorku Anetku, s naším Adamem jsou věčně na ostří nože
A Tereza snad má taky holčičku, ale vpodstatě jsme se s polu nkdy nebavily. A s Lenkou K. jsi taky chodila do třídy?
Všude asi narazíš na nepříjemný sestry, ale jinak jsem tam byla spokojená. Já jsem z oboru, takže dost věcí jsem si ohlídala, mě jen vadí ta Jip. I když vím, že kdyby něco (nedej Bože), že se doktoři z ARA postarají, ale stejně ![]()
Já příště asi na Kladno … ![]()
Ahoj Petro,
já byla v porodnici spokojená s doktory a porodními asistentkami, porod jsem měla dost komplikovaný a málem to špatně dopadlo, a myslím, že doktor se zachoval dobře a správně. Ale novorozenecké sestřičky, to je kapitola sama pro sebe. to jsou teda kravajzny jedna větší než druhá. Ale na druhou stranu pro tebe nejsou zas moc důležitý, když jí máš dobře prořízlou, dokážeš je zkrotit. Ony tam jsou kvůli tobě. Je to všechno o náhodě, na jakýho doktora narazíš při porodu.
Já myslím, že bys mohla z Bilicova znát mýho bráchu Pavla, ten se tam vyskytoval asi víc než já a věkem jste k sobě blíž.
Tak ti držím palce, ať to miminko pěkně vysedíš ![]()
Ahoj holky!
Pár dní se sem nepodívám a nějak jste se rozjely
A máme i nový „přírůstek“
Vítám tě Petro! My se asi znát nebudem, ale nedá mi, abych nezmínila, že jsem z Panenského Týnce (kousek od Bilichova), tak jsme taky krajanky ![]()
Co se týče porodu ve Slaným, asi budu souhlasit s většinou. Bylo to v pohodě, až na ty dětský sestry. A taky záleží, jak píše Jana, na jakýho doktora narazíš. Já si nemůžu stěžovat. Porod byl rychlý a paní doktorka skvělá. Pokud budu mít někdy druhý dítě, asi bych se sem vrátila…
Jitko: Mareček je nastydlej, tak jsme v sobotu na plavání nešli. Tuhle sobotu snad půjdem a pak budu muset tu jednu hodinu nahradit. A stalo se, co jsem předpokládala. Šla jsem s Márou na kožní a paní doktorce se naše plavání vůbec nelíbilo. Byla příjemná, vysvětlila mi co a jak a řekla, že nám to nedoporučuje. Že by časem mohl mít astma nebo sennou rýmu. A já jako správná „vyplašená“ prvomaminka jsem se rozhodla, že to dochodíme a na pokračování plavání se už nepřihlásíme…
Sem se nějak rozepsala…
Tak snad vás nebude nudit to číst ![]()
tak zatím pa