Mamka nechce pozvat babičku na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150071
12.12.19 22:32
@Borrealis píše:
@Anna766

jasně že ne
nemusí si vůbec nic vyříkávat, kdepak, ona není povinna si nic vyříkávat

tak přejme jí at jí to dobře dopadne, manžel dostane rozum a mamka prožije poklidné svátky, pokud možno v dobrém rozpoložení :kytka:

To já ji přeju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39943
12.12.19 23:11
@Anna766 píše:
To já ji přeju moc.

Takových nás je tu jistě hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.19 07:45

Moc vám všem děkuji! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
80475
13.12.19 08:54
@ludmilaadamkova píše:
Naprosto mimi moje chapani. Kdo si mysli ze ta lucenka je rozkazovat lidem co umiraji co musi a meli by moralizovat a zaroven stahovat nejake fotky z netu proti lidem z diskuzi protoze s ni nesouhlasi a v budoucnu to pouzivat. Nechapu.

Celkem soulasím s jedinou výjimkou - na neumírá, ona vede bitvu a tu bitvu musí vyhrát!!! Rakovina už není rozsudek smrti, takže neumírá. Bojuje, a stojí ji to moc sil, a všichni, VŠICHNI jí v tom musí pomáhat. I ta tchyně tím, že prostě nepřijede na štedrý večer. Tečka. Ta máma je první, nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.19 13:09

Zakladetelko přečetla jsem většinu diskuze a přeji vám, ať se domluvíte :srdce:

Chápu, jak se maminka cítí. Mám příbuznou, co mi dělala roky ze života peklo. Věčně pichlavé poznámky, rýpání, nikdy jsem nevěděla, z které strany mi přiletí. Vždycky jsem se po návštěvě cítila, jak spráskaný pes. Ona byla schopná mi vynadat i za věci, které byly k jejímu prospěchu. Snažila jsem se s ní roky dobře vycházet kvůli rodině, ale nikam to nevedlo. Pak se se mnou přestala bavit, nevím proč, čtvrt roku jsem jí neviděla :nevim: a tak ona dostala sprďana (ne ode mě). Od té doby je klid, ale já jí stejně nevidím ráda a myslím, že se to už nezmění. Kvůli rodině musím. Je mi až fyzicky zle, když vím, že jí potkám. Nejde to vymazat. Vím, že bych měla odpustit, ale nejde to. Asi by to s pomocí nějaké psychoterapie šlo, ale proč? Budu platit tisíce kvůli něčemu, co jsem já vůbec nezavinila? Těch pár setkání za rok přežiju, zas tak často se nevídáme. Ale kdybych byla v situaci tvé maminky, tak si myslím, že bych jí taky odstřihla. Ne ze msty, ale proto, abych se necítila vnitřně tak zle, protože bych na to neměla sílu. S tímto člověkem v harmonii já nikdy nebudu a kdybych byla nemocná, tak proč se přemáhat. I kdyby se jednalo o čtvrt hodiny!

A tvého tátu nechápu, on nebyl u té poznámky, že k vám babi vlastně nechtěla? Vysvětli mu, že se letos aspoň přemáhat nemusí a může si udělat vánoce, jak bude chtít :srdce:

Omlouvám se za anonym, ale ta dotyčná sem asi chodí.

• Citovat
  • Upravit
21
13.12.19 23:49

Napsala jsem, že je mi líto té staré paní. Po přečtení celé diskuze je mi líto všech. Mamince přeju z celého srdce brzké uzdravení a vánoce at si udělá podle svého.
ALE NIKDY, opakuju NIKDY bych nechtěla a doufám, že se toho ani nedočkám, aby moje vnučky o mně psaly tak jako zakladatelka. Bez kouska citu. Aby mě probiraly na netu, at v dobrém, nebo špatném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
14.12.19 08:15
@skařupka píše:
Napsala jsem, že je mi líto té staré paní. Po přečtení celé diskuze je mi líto všech. Mamince přeju z celého srdce brzké uzdravení a vánoce at si udělá podle svého.
ALE NIKDY, opakuju NIKDY bych nechtěla a doufám, že se toho ani nedočkám, aby moje vnučky o mně psaly tak jako zakladatelka. Bez kouska citu. Aby mě probiraly na netu, at v dobrém, nebo špatném.

Pokud se nebudeš chovat jak stará pavlačová fuchtle a povýšeně jako v tomhle případě ta stará čarodějnice, tak ne. Tak na to pamatuj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
25.12.19 02:44

Jak to dopadlo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.19 08:46

Ahoj, nakonec myslím, že to dopadlo dobře.. Když to mamka tátovi řekla, tak samozřejmě vybuchl a udělal scénu, vyčítal mamce, že chce nechat babičku samotnou na Vánoce, a že teda bude s ní. Potom už se o tom vubec nebavili a dal to neřešili, až 23 to zase začal mamce vyčítat, že zakazuje jeho mámě přijet a tak, prý to bylo nepříjemné, tak se mamka zavřela do pokoje a šla si číst.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.19 08:50

No a 23 večer mamce volala babička, poprala jí pěkné Vánoce, ať je jí lépe a nabere síly. A Řekla jí, že jí naprosto rozumí, a že to vyřešila dobře, hlavně ať si odpočine.. A pak jí řekla, že se právě vrátila od staršího syna, že spolu nyní zase komunikují, a že se domluvili na Vánoce spolu, takže e jde chystat a salát a ráno udělá rybu a pak vše k němu zanese.. Jen je zvláštní, že nevěděla, že jsou rodiče na chatě, tak nevím, co jí táta řekl nebo neřekl..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.19 08:56

Táta pak na Štědrý den za babičkou jel, zavezl jí dárky, co pro ni měli.. Mamce babička poslala krabici cukroví, co napekla, ale dárky, co měla pro rodiče, tam táta zapomněl.. Asi tam dlouho nebyl, ale odjel takřka na celý den, stavoval se ještě do práce a domů, asi se sekl a nechtěl s přípravou Vánoc pomáhat, když už si to mamka vymyslela jinak, než si představoval.. Ségra chtěla jet původně za babi s taťkou taky, ale nakonec zůstala a pomohla se vším mamce, ať toho nemá tolik a s babi se domluví v průběhu týdne. K nám přijde babička dneska odpoledne, manžel pro ni zajede, až budou děti vyspane.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.19 08:58

No a Štědrý večer byl už potom v pohodě, mamka byla spokojená, že má vše dle svých představ, táta si dal svarak a nějaké panáky, takže byl příjemně naladěn a šířil dobrou náladu, jídlo bylo výborné, dárky moc pěkné, takže nakonec to dopadlo nad očekávání dobře :wink:

• Citovat
  • Upravit
3379
25.12.19 09:03

Skvělá zpráva :hug: lépe to dopadnout nemohlo :andel:. Hezké svátky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
25.12.19 09:30

Hezky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39943
25.12.19 09:36
@Anonymní píše:
No a 23 večer mamce volala babička, poprala jí pěkné Vánoce, ať je jí lépe a nabere síly. A Řekla jí, že jí naprosto rozumí, a že to vyřešila dobře, hlavně ať si odpočine.. A pak jí řekla, že se právě vrátila od staršího syna, že spolu nyní zase komunikují, a že se domluvili na Vánoce spolu, takže e jde chystat a salát a ráno udělá rybu a pak vše k němu zanese.. Jen je zvláštní, že nevěděla, že jsou rodiče na chatě, tak nevím, co jí táta řekl nebo neřekl..

No prosím. :palec: A ještě se babi usmířila se synem.
Akorát tohle

@Anonymní píše:
Táta pak na Štědrý den za babičkou jel, zavezl jí dárky, co pro ni měli.. Mamce babička poslala krabici cukroví, co napekla, ale dárky, co měla pro rodiče, tam táta zapomněl..Asi tam dlouho nebyl, ale odjel takřka na celý den, stavoval se ještě do práce a domů, asi se sekl a nechtěl s přípravou Vánoc pomáhat, když už si to mamka vymyslela jinak, než si představoval.. Ségra chtěla jet původně za babi s taťkou taky, ale nakonec zůstala a pomohla se vším mamce, ať toho nemá tolik a s babi se domluví v průběhu týdne. K nám přijde babička dneska odpoledne, manžel pro ni zajede, až budou děti vyspane.
…si táta mohl odpustit, ale jsem ráda, že 24.to bylo fajn. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová