Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
chudák babička a bratr. Takže vy se jí kdyžtak chystáte navrhnout něco, co vůbec nemáte předem domluvené, takže to taky nemusí vyjít. Vy jste fakt úplně mimo.
Fakt bych tebe a tvou matku chtěla vidět, jak byste reagovaly, kdyby babička souhlasila s tím, že půjde k bratrovi a ten řekl, že to není možný, protože něco. Ale o to vám dvěma nejspíš jde, ublížit starýmu člověku, aby se cítil nechtěný, nepotřebný
Ale spíš mi přijde, že vidíš ve všem problém.. Prostě podle tebe by měla mamka babičku jako každý rok přijmout a své pocity a zdravotní stav neřešit.. Vše ostatní je podle tebe prostě špatně
@lucenka píše:
chudák babička a bratr. Takže vy se jí kdyžtak chystáte navrhnout něco, co vůbec nemáte předem domluvené, takže to taky nemusí vyjít. Vy jste fakt úplně mimo.
Fakt bych tebe a tvou matku chtěla vidět, jak byste reagovaly, kdyby babička souhlasila s tím, že půjde k bratrovi a ten řekl, že to není možný, protože něco. Ale o to vám dvěma nejspíš jde, ublížit starýmu člověku, aby se cítil nechtěný, nepotřebný
nepromítej si do toho sebe a zkus reagovat na psaný text, tedy na to, co zakladatelka psala, a nedomýšlej si, ušetří ti to dost problémů.
@Anonymní píše:
Navrhli bychom jí, že může letos výjimečně na večeri ke svému bratrovi a švagrove, a že kdyby souhlasila, tak to s ním domluvime, a že zatím nevíme, zda Třeba náhodou nemají jiné plány.. Nemá smysl se s babiccinym bratrem domlouvat dopředu, oni se pak budou těšit a pak jim budeme muset říct, že babička o jejich společnost nestojí.. A bratr je hodný člověk, i jeho žena, takže by museli mít hodně vážné důvody, kdyby odmítli a babička by to pochopila..
předně se máš ale dohodnout s tím bratrem, než to babičce navrhnete. V normální rodině byste se bratra zeptali, zda by byl ochotný si vzít babičku k sobě a teprve pak se babičky zeptat. Ale je hezký, že je u vás v rodině alespoň někdo hodný, když to nejsi ani ty, ani tvá sestra a ani matka. Ale to bude nejspíš tím, že je to tvůj příbuzný z otcovy strany.
@Anonymní píše:
Ale spíš mi přijde, že vidíš ve všem problém.. Prostě podle tebe by měla mamka babičku jako každý rok přijmout a své pocity a zdravotní stav neřešit.. Vše ostatní je podle tebe prostě špatně
Ty lucenku ze zdejších diskuzí neznáš? Řekneš že 1+1 jsou 2 a ona ti bude vysvětlovat, že nemáš pravdu, jsou to tři a pokud to nevíš, tak jsi sobecká a hloupá, protože tak to opravdu je. Neztrácela bych čas ![]()
@Anonymní píše:
A při té příležitosti mu i řekla, že neví, jak jí bude, a proto se nechce domlouvat s babičkou, a ať si babi raději domluví jiný program.. Táta zuřil a je naštvaný
Už je jasný, proč s tím mamka tak dlouho otálela
Mamka mu to řekla dobře a je to i pravda, ona opravdu neví, jak na tom bude zítra, natož za 2 týdny, hlavně buď mamce oporou a nějak to určitě zvládnete, přeju jí hodně zdraví ![]()
@Keyllah píše:
Ty lucenku ze zdejších diskuzí neznáš? Řekneš že 1+1 jsou 2 a ona ti bude vysvětlovat, že nemáš pravdu, jsou to tři a pokud to nevíš, tak jsi sobecká a hloupá, protože tak to opravdu je. Neztrácela bych čas
Zatím jsem neměla to štěstí ji poznat..
@Keyllah píše:
Ty lucenku ze zdejších diskuzí neznáš? Řekneš že 1+1 jsou 2 a ona ti bude vysvětlovat, že nemáš pravdu, jsou to tři a pokud to nevíš, tak jsi sobecká a hloupá, protože tak to opravdu je. Neztrácela bych čas
Už teď chápu její vedlejší diskuzi o poprsí ![]()
@osvc píše:
Už je jasný, proč s tím mamka tak dlouho otálelaMamka mu to řekla dobře a je to i pravda, ona opravdu neví, jak na tom bude zítra, natož za 2 týdny, hlavně buď mamce oporou a nějak to určitě zvládnete, přeju jí hodně zdraví
Děkuji!
@lucenka píše:
předně se máš ale dohodnout s tím bratrem, než to babičce navrhnete. V normální rodině byste se bratra zeptali, zda by byl ochotný si vzít babičku k sobě a teprve pak se babičky zeptat. Ale je hezký, že je u vás v rodině alespoň někdo hodný, když to nejsi ani ty, ani tvá sestra a ani matka. Ale to bude nejspíš tím, že je to tvůj příbuzný z otcovy strany.
Dočetla jsem diskuzi a chtěla reagovat na tvé argumenty, především zopakovat, že jde o velmi těžce nemocnou ženu, která roky dělala vánoce podle přání ostatních, manžela i tchýně. A že tedy i kdyby nebyla nemocná a tchýně byla vždy miliónová, bylo by v pořádku uspořádat vánoce tentokrát podle jejich představ, a ano, s předstihem to domluvit. Protože ale je nemocná a to tak, že velmi a podle lékařů nevylecitelne, má nezpochybnitelne právo na to aby ji blízcí pomohli a zařídili vše podle jejich představ, za této situace. Ji se taky nikdo s předstihem neptal, zda chce mít nepříjemnou tchyni každý rok na Štědrý den doma. Nebo zda chce zrovna v době Vánoc procházet chemoterapii.
Reakce jejího manžela byla zlá, neomluvitelna, ale dá se vyložit i tak, že i on špatně snáší její nemoc nemůže se s tím srovnat a urputně se drží zavedených zvyklostí z doby, kdy vše bylo podle něj ještě v pořádku.
Ale to co jsi napsala je na pár facek.
Jsi opravdu neuvěřitelně zlá osoba, jen nevím, zda jsi tak nešťastná, nebo pitoma. Nebo trpis nějakou poruchou vnímání.
Má pravdu kdo napsal, že diskutovat s tebou nemá smysl. Zakladatelko doporučila bych ti vynechat komentáře nicku @lucenka … opravuji překlep
Příspěvek upraven 11.12.19 v 13:53
@adresa píše:
Dočetla jsem diskuzi a chtěla reagovat na tvé argumenty, především zopakovat, že jde o velmi těžce nemocnou ženu, která roky dělala vánoce podle přání ostatních, manžela i tchýně. A že tedy i kdyby nebyla nemocná a tchýně byla vždy miliónová, bylo by v pořádku uspořádat vánoce tentokrát podle jejich představ, a ano, s předstihem to domluvit. Protože ale je nemocná a to tak, že velmi a podle lékařů nevylecitelne, má nezpochybnitelne právo na to aby ji blízcí pomohli a zařídili vše podle jejich představ, za této situace. Ji se taky nikdo s předstihem neptal, zda chce mít nepříjemnou tchyni každý rok na Štědrý den doma. Nebo zda chce zrovna v době Vánoc procházet chemoterapii.
Reakce jejího manžela byla zlá, neomluvitelna, ale dá se vyložit i tak, že i on špatně snáší její nemoc nemůže se s tím srovnat a urputně se drží zavedených zvyklostí z doby, kdy vše bylo podle něj ještě v pořádku.
Ale to co jsi napsala je na pár facek.
Jsi opravdu neuvěřitelně zlá osoba, jen nevím, zda jsi tak nešťastná, nebo pitoma. Nebo trpis nějakou poruchou vnímání.
Má pravdu kdo nedodal, že diskutovat s tebou nemá smysl. Zakladatelko doporučila bych ti vynechat komentáře nicku @lucenka
ne nejsem zlá. Naopak, jsem až moc hodná. Takže bych nedokázala nechat babičku na Štědrý den samotnou, nutit parntera aby se rozhodl jestli stráví Štědrý večer s maminkou nebo manželkou, rozhodnout za bratra že si někoho má vzít k sobě na Štědrý večer. Ale u zakaldatelky je normální, že se u nich v rodině o ničem nediskutuje a lidi se rovnou staví před hotovou věc ![]()
Kdyby zakaldatelka byla slušně vychovaná, tak by nejdřív zašla za bratrem a zeptala se ho, zda může babičce navrhnout variantu, že by byl na Štědrý den u nich. Navrhla by ona sama otci, že když se maminka necítí na to, aby byla babička u nich, tak že za ní mohou společně zajet.
Příspěvek upraven 11.12.19 v 13:54
@lucenka píše:
ne nejsem zlá. Naopak, jsem až moc hodná. Takže bych nedokázala nechat babičku na Štědrý den samotnou, nutit parntera aby se rozhodl jestli stráví Štědrý večer s maminkou nebo manželkou, rozhodnout za bratra že si někoho má vzít k sobě na Štědrý večer. Ale u zakaldatelky je normální, že se u nich v rodině o ničem nediskutuje a lidi se rovnou staví před hotovou věc
Rozumím, teď jsi mi to vysvětlila, jsi pitomá.
@osvc píše:
Už teď chápu její vedlejší diskuzi o poprsí
tam se taky celkem bavím ![]()
@adresa píše:
Rozumím, teď jsi mi to vysvětlila, jsi pitomá.
jsem pitomá, protože bych nenechala starého člověka samotného na Vánoce, že bych někoho nepostavila před hotovou věc? Tak to jsem fakt za tu pitomost ráda a je to pro mě pochvala.
@lucenka píše:
ne nejsem zlá. Naopak, jsem až moc hodná. Takže bych nedokázala nechat babičku na Štědrý den samotnou, nutit parntera aby se rozhodl jestli stráví Štědrý večer s maminkou nebo manželkou, rozhodnout za bratra že si někoho má vzít k sobě na Štědrý večer. Ale u zakaldatelky je normální, že se u nich v rodině o ničem nediskutuje a lidi se rovnou staví před hotovou věc![]()
Kdyby zakaldatelka byla slušně vychovaná, tak by nejdřív zašla za bratrem a zeptala se ho, zda může babičce navrhnout variantu, že by byl na Štědrý den u nich. Navrhla by ona sama otci, že když se maminka necítí na to, aby byla babička u nich, tak že za ní mohou společně zajet.
Příspěvek upraven 11.12.19 v 13:54
Babičcin bratr i se ženou zvou už roky babičku v létě k sobe na chatu, přes rok k nim na návštěvu, na vánoční svátky na odpolední návštěvu. Babička k nim NIKDY nezajela, protože přece nepojede půl hodiny přes celé město.. Chatu taky odmíta, i když by jí zajistili odvoz, protože co by tam přece dělala?
Jaká je tedy dle tebe šance, že by letos, po desítkách let s návštěvou svého bratra souhlasila? Zatím jezdil vždy jen bratr za ní.
Navrhli bychom jí, že může letos výjimečně na večeri ke svému bratrovi a švagrove, a že kdyby souhlasila, tak to s ním domluvime, a že zatím nevíme, zda Třeba náhodou nemají jiné plány.. Nemá smysl se s babiccinym bratrem domlouvat dopředu, oni se pak budou těšit a pak jim budeme muset říct, že babička o jejich společnost nestojí.. A bratr je hodný člověk, i jeho žena, takže by museli mít hodně vážné důvody, kdyby odmítli a babička by to pochopila..