Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
…rezignace na vlastní potřeby
neustálé ustupování, snaha vyhovět okolí za každou cenu…snaha nevyjet ze zajetých kolejí…kolik žen to zná a žije tím…ono to je těžký kolikrát, tak těžký, udělat něco jinak když se leta "dělá to a to " a všichni to vlastně automaticky očekávají…
a tak se vlastní touha a potřeby potlačí, zatnou se zuby a jede se dál…kdo by to neznal
@Bubla Bůčková Já ji chápu. Je vyčerpaná, je psychicky na dně a do toho představa sporu s manželem? Tahle léčba ti sebere poslední síly. Uděláš pár kroků a musíš si sednout - je to hrůza. Nespíš, protože tě všechno bolí, k tomu psychika v háji - a vyřizuj nepříjemný hovor. Pravděpodobně ona byla zvyklá se podřizovat, když to šlo, a neumí si představit, že se bude muset s manželem dohadovat a jak on bude reagovat. Moc jí držím palce a přeju jí, aby se naučila myslet na sebe - při téhle nemoci musí být sobec. Jí jde o život, a jen ona tu bitvu musí dát. Ti ostatní jí mohou jen pomáhat, to břemeno leží na ní. Takže ji fakt chápu, že šetří síly. Pokud nějaké má.
@Bubla Bůčková píše:
No hlavně taky místo dvou hodin už napravene tchýně se manžel může rozhodnou pro pomstu a ty šťastné vánoce na chatě všem pěkně osladit![]()
To muze. Ale je nejlepsi cesta ridit kazdy svuj krok podle toho, jestli mi to nekdo osladi? Myslim, ze prave toho se mama snazi zbavit.
@Kubula.K Ona se toho musí zbavit. Jednou mi říkala kamarádka takto nemocná. Mám jet do lázní. Chlap mrčí, že holky tohle a tamhleto ( dvě dcery 10 a 12 let). No a? já potřebuju jet do lázní a taky pojedu, je to můj život. A to byla přitom typ, který měl těch 15 let pouze a jenom tu rodinu na prvním místě. Změnila ji nemoc. Prostě musí být jakoby sobec. I když to není sobectví.
@inkakřivák píše:
@Kubula.K Ona se toho musí zbavit. Jednou mi říkala kamarádka takto nemocná. Mám jet do lázní. Chlap mrčí, že holky tohle a tamhleto ( dvě dcery 10 a 12 let). No a? já potřebuju jet do lázní a taky pojedu, je to můj život. A to byla přitom typ, který měl těch 15 let pouze a jenom tu rodinu na prvním místě. Změnila ji nemoc. Prostě musí být jakoby sobec. I když to není sobectví.
Přitom ten sobec je někdo úplně jiný.
@inkakřivák píše:
@Kubula.K Ona se toho musí zbavit. Jednou mi říkala kamarádka takto nemocná. Mám jet do lázní. Chlap mrčí, že holky tohle a tamhleto ( dvě dcery 10 a 12 let). No a? já potřebuju jet do lázní a taky pojedu, je to můj život. A to byla přitom typ, který měl těch 15 let pouze a jenom tu rodinu na prvním místě. Změnila ji nemoc. Prostě musí být jakoby sobec.I když to není sobectví.
Ne,není,tomu se říká myslet konečně i na sebe.
@Anna766 píše:
Přitom ten sobec je někdo úplně jiný.
@Kubula.K píše:
To muze. Ale je nejlepsi cesta ridit kazdy svuj krok podle toho, jestli mi to nekdo osladi? Myslim, ze prave toho se mama snazi zbavit.
ale teď ta máma minimálně 14 dní nad tím pořád přemýšlí a pořád nemá odvahu to říct manželovi, že tam tchyni nechce - já si myslím, že tím zažívá větší míru stresu, než kdyby tam tchyně 2 hodiny byla
@stinga píše:to si taky trochu rikam… ale kdo z nas nebyl nekdy v podobne situaci ohledne strachu z neprijemne veci a trochu neco neodsunul kdyz neni sila k reseni…
ale teď ta máma minimálně 14 dní nad tím pořád přemýšlí a pořád nemá odvahu to říct manželovi, že tam tchyni nechce - já si myslím, že tím zažívá větší míru stresu, než kdyby tam tchyně 2 hodiny byla
Taťka se mamky šel dnes zeptat, jak to tedy bude.. A proč jsme ještě my s manželem neřekli, jestli dojedeme nebo ne. Já jsem totiž řekla, že se domluvíme až na Štědrý den, podle toho, jak mamce bude- když se bude cítit dobře a bude chtít, abychom přijeli, tak přijedeme moc rádi, ale kdyby se treba necítila a nebylo jí dobře, tak zůstaneme doma a přijedeme to oslavit jindy, až jí bude lépe.. Ať je mamka v klidu a nestresuje se.. Čas máme a počítame s tím, ale kdyby se mamce třeba udělalo špatně a necítila se, tak to slavit nemusíme
A při té příležitosti mu i řekla, že neví, jak jí bude, a proto se nechce domlouvat s babičkou, a ať si babi raději domluví jiný program.. Táta zuřil a je naštvaný
Řekl, že snad nechce, aby jeho matka byla na Vánoce sama.. Tak mu mamka řekla, že má přece ještě jednoho syna a bratra, nebo ať za ní táta zajede a stráví s nějaký čas.. To se mu ale nezamlouvá, říkal, že přece nebude trávit Vánoce jen se svou matkou sám.. Ale má dva týdny, tak může něco vymyslet.. A když babičce řekne, že se letos mamka na to necítí, tak myslím, že to pochopí..
@Anonymní píše: Řekl, že snad nechce, aby jeho matka byla na Vánoce sama.. Tak mu mamka řekla, že má přece ještě jednoho syna a bratra, nebo ať za ní táta zajede a stráví s nějaký čas.. To se mu ale nezamlouvá, říkal, že přece nebude trávit Vánoce jen se svou matkou sám.. Ale má dva týdny, tak může něco vymyslet.. A když babičce řekne, že se letos mamka na to necítí, tak myslím, že to pochopí..
Bože to je kokot. Místo aby poskakoval kolem nemocný manželky, tak mele nesmysly. Ať se maminka uzdraví a pošle ho do zadele. Proč si nemoc nevybírá takovýhle kretény.