Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Memu tatovi je pres 80 a byl by prvni, kdo by v takove situaci rekl, ze k nam na Vanoce nepujde, aby neobtezoval. Moje mama by navrhla ze upece, uvari a jeste nam to priveze. Tahle pani vi o nemoci pry vsechno a presto automaticky ocekava pozvani na Vanoce. Jeji syn evidentne to same. To je pro me vymluvne az dost.
@lucenka myslím si, že hodně překrucuješ, záměrně to ženeš do absurdna a používáš nefér osobní útoky. To vše potřebuješ k obhájení svého názoru.
@lucenka píše:
No v tom se dost pleteš. U nás nikdo nediriguje. Jsem rozumný lidi a u nás se o věcech domlouváme, neoznamujeme si je
Jo to jsme tu četli. Rozumně bys je sjela, kdyby se ti něco nepozdávalo, že není jak má být.
@Anna766 rozumně sjela
není to protimluv? Ale jinak s tebou ve všem v této diskusi souhlasím.
@Anna766 píše:
Jo to jsme tu četli. Rozumně bys je sjela, kdyby se ti něco nepozdávalo, že není jak má být.
Sjela bych je za to, že mi to oznamují jako hotovou věc, navíc na poslední chvíli. Ale tobě asi přijde normální partnerovi oznámit, že něco bude podle tebe a on nemá nárok na svůj názor.
@lucenka píše:
Sjela bych je za to, že mi to oznamují jako hotovou věc, navíc na poslední chvíli. Ale tobě asi přijde normální partnerovi oznámit, že něco bude podle tebe a on nemá nárok na svůj názor.
Však to tak dosud bylo, ale obráceně. Mamince se řeklo a ona chudák jela podle ostatních. Ale to bylo v pořádku viď? Jednou je to naopak a je to špatně.
@lucenka píše:
No v tom se dost pleteš. U nás nikdo nediriguje. Jsem rozumný lidi a u nás se o věcech domlouváme, neoznamujeme si je
ale diskuse není o vaší bezchybné rodině, diskuse je o rodině zakladatelky, a každá rodina to má hozené jinak, tak do toho pořád tvrdohlavě nemontuj svůj názor
@Anna766 píše:
Však to tak dosud bylo, ale obráceně. Mamince se řeklo a ona chudák jela podle ostatních. Ale to bylo v pořádku viď? Jednou je to naopak a je to špatně.
To nemůžeš vědět. Nebo ty jsi s nimi žila, že víš, jak se v minulosti domlouvali na Vánocích?
@lucenka píše:
Pořád se oháníš informací na poslední chvíli, v rodině nám zemřel jeden člen 2 týdny před Vánoci a nastal pro spoustu lidí kolotoč změn, zkrátka všechno nejde naplánovat dopředu, někdy se musí improvizovat
Zakladatelky mamka může zrovna tak skončit neočekávaně v nemocnici, může se stát tisíc věcí (nic z toho jim samozřejmě nepřeju), ona to tak má i nastavený, takže nějaký plánování dlouho dopředu jde mimo ni, pořád nechápu, co na tom nechápeš ![]()
@lucenka píše:Čtu diskuzi.
To nemůžeš vědět. Nebo ty jsi s nimi žila, že víš, jak se v minulosti domlouvali na Vánocích?
@stinga píše:
ale diskuse není o vaší bezchybné rodině, diskuse je o rodině zakladatelky, a každá rodina to má hozené jinak, tak do toho pořád tvrdohlavě nemontuj svůj názor
Takže mám tady zakladatelku a podobně smýšlející diskutující poplácat po zádech, jak to mají skvělé, když si doma oznamují věci na poslední chvíli a nepřipustí žádnou diskuzi a ještě cekaji6, že si z nich sedne na zadek zbytek rodiny? To fakt dělat nebudu.
@osvc píše:
Pořád se oháníš informací na poslední chvíli, v rodině nám zemřel jeden člen 2 týdny před Vánoci a nastal pro spoustu lidí kolotoč změn, zkrátka všechno nejde naplánovat dopředu, někdy se musí improvizovatZakladatelky mamka může zrovna tak skončit neočekávaně v nemocnici, může se stát tisíc věcí (nic z toho jim samozřejmě nepřeju), ona to tak má i nastavený, takže nějaký plánování dlouho dopředu jde mimo ni, pořád nechápu, co na tom nechápeš
Jenže tady není nic neočekávaného. Zakladatelky matka už ví minimálně týden, že doma tchyni nechce.
@lucenka píše:
Jenže tady není nic neočekávaného. Zakladatelky matka už ví minimálně týden, že doma tchyni nechce.
Jenže zrovna tak neví, jestli na Vánoce bude doma ona sama ![]()
@osvc píše:
Jenže zrovna tak neví, jestli na Vánoce bude doma ona sama
A to zakladatelka píše kde?