Mamka nechce pozvat babičku na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lebambule
9.12.19 10:37

Ideální řešení neexistuje. Proto tolik vášní tady. Ja bych brala ohled na nemocnou maminku, neb stáří tchyně a nějaké zvyky nemocí nejsou. Předpokládám, ze tchyně je ve svém věku schopna pochopit, že nemocná ženská prostě může mít nějaký vrtoch. To si myslím ja.
Edit: at to udělají jakkoliv, někdo asi bude muset spolknout hořkost. Bud tchyně, nebo mama. Vzhledem k minulosti a jestli tchyně trochu prozrela, bych prostě čekala, ze tu piluli holt spolkne ona, a možná i trochu dobrovolně, protože ač nechat starého člověka ze hry je svym způsobem fuj, tak tady jsou ty okolností takové, ze ještě vic fuj by bylo nechat toho černého petra onkologickému pacientovi. Ale jak říkám, nemá to ideální řešení… ????

Příspěvek upraven 09.12.19 v 10:43

• Citovat
  • Upravit
25897
9.12.19 10:41

@lebambule Ano, a je možné, že to jsou poslední Vánoce nemocné. Možná i tchyně, ale ta má více možností, koho obšťastnit svou přítomností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.12.19 10:42
@Anonymní píše:
Aktivní zájem ne, spíš s tím podle mě automaticky počítá, protože to tak bylo poslední roky vždy..
Předtím, než mi to mamka řekla, že tam letos babičku nechce, jsem byla s tátou a sestrou na obědě a táta říkal, že to letos bude na chatě, a že už se moc těší.. A že tam může být babička přes noc, ať ji pak nemusí někdo odvazet zpátky. Tak jsem mu řekla, že to asi mamka nebude chtít, tak se trochu zarazil a pak řekl, že potom teda babičku odveze na noc domů.. No a večer mi pak mamka řekla, že ji tam nechce vůbec, tak to prostě pro tátu bude šok, ale nějak to snad všichni zvládneme.. Mamka pak nebude chtít jít ani na Svátek k babi na oběd, ale to už nebude takový problém, babi pochopí, že jí není dobře

Jako promiň tisíc příspěvků a ty ve vhodný okamžik řekneš tátovi „ASI“?!?! A pak napíšeš, že večer ti mamka řekla, že ji tam nechce… Tak to tu snad řešíme od začátku ne. Panebože :zed: fakt nechte to na 24.12. a tátovi ujedte, až bude na záchodě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.12.19 10:43
@divine woman píše:
Víš houby o životě. A o tom, kdo koho pozve by se měli dohodnout, to je fakt. A hlavně ten, který má na hrbu starost o návštěvu. A ještě důležitější než pozvat lidi které chceme, je nezvat ty, které fakt vidět nechceme.

Tak s návštěvou ji snad můžou pomoct dcery a manžel. Ty bys byla v pohodě, kdyby ti těsně před Vánoci dítě oznámilo: sorry mami, manžel tě u nás nechce, buď na Štědrý den sama. Ani ten čas na návštěvu si na tebe nikdo z rodiny neudělá.

• Citovat
  • Upravit
78493
9.12.19 10:44

@lucenka mně beztak přijde směšné, jak pořád o šedesátiletém pánovi mluvíš jako o dítěti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.12.19 10:46

@lucenka Hele ne.er. Zakladatelka píše, že není problém, aby babičku navštívil její syn a pak se vrátil k rodině. V určité věku si fakt uvědomíš, že osoby, které po tobě roky plivou jedem a pak se chvíli přetvařují, fakt vidět nechceš. A třeba až do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
9.12.19 10:58

Pokud není tchyně už plně mimo, tak pochopí, že důvodem muže být třeba jen přání, at jsou vztahy jakékoliv. Prostě přání těžce nemocného člověka, a to nepředpokládám hned, že by se nedožila dalších vánoc. Ale ted má prostě priorit a přání ostatních jsou hezky daleko za jejím. No a pokud je tchyně už natolik mimo, že nebude ochotná tohle pochopit, tak to jedny vánoce nevyřeší. Za mne - okamžtě vysvětlit otci a poslat ho, at to vysvětlí babičce. S tím, že on k ní klidně může odpoledne na návštěvu a druhý den třeba vnučky. Hotovo. Ale máma si přeje a není tedy co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
9.12.19 11:19

@Bubla Bůčková ale o to přece od začátku jde: zakladatelka se hned v prvním příspěvku ptá, zda to má otci říct ona. Chápu to tak, že určitě ví, že by to otec, potažmo babička měli vědět, ale:

• není si jistá, zda se do toho má zapojit a říct to otci sama (aby tím neudělala medvědí službu mamince tím, že otec bude navíc ještě naštvaný na svou ženu, že mu to neřekla sama

a nebo

• zda to nechat na mamince, aby to svému muži řekla ona sama, ale tím nedělat nemocí oslabené mamince štít a nechat první cholerickou reakci jejího otce dopadnou na její maminku v plné palbě.

Tak tomu já rozumím a není možné tedy zakladatelce vyčítat, že to otci říct nechtějí nebo s tím záměrně otálí atd. Ostatní detaily potom zakladatelka dále podrobněji a trpělivě vysvětluje, aby upřesnila situaci u nich v rodině. To, že tu někdo žene do extrémů, jak chudák babička (která tedy pár let už seká latinu, ale beztak si neodpustí pomlouvačnou poznámku, že se jí k synově rodině na vánoce stejně nechtělo…) zůstane sama jako ten kůl v plotě a jaká je maminky zakladatelka sobecká koza je věc druhá. A bohužel se na tom už delší dobu diskuse točí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
9.12.19 11:21

Jednoznačně říci co nejdřív. A pokud by měl otec pocit, že se do toho dcera míchá - přece je to i její máma, ne? A chce jí co nejvíc ulehčit, tudíž ano, míchá se do toho. To je snad normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
9.12.19 11:27

@inkakřivák my dvě se často nedohodneme.Ale tady souhlasím s každým tvým slovem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.12.19 11:27
@Freesia píše:
@Bubla Bůčková ale o to přece od začátku jde: zakladatelka se hned v prvním příspěvku ptá, zda to má otci říct ona. Chápu to tak, že určitě ví, že by to otec, potažmo babička měli vědět, ale:
  • není si jistá, zda se do toho má zapojit a říct to otci sama (aby tím neudělala medvědí službu mamince tím, že otec bude navíc ještě naštvaný na svou ženu, že mu to neřekla sama

a nebo

• zda to nechat na mamince, aby to svému muži řekla ona sama, ale tím nedělat nemocí oslabené mamince štít a nechat první cholerickou reakci jejího otce dopadnou na její maminku v plné palbě.
Tak tomu já rozumím a není možné tedy zakladatelce vyčítat, že to otci říct nechtějí nebo s tím záměrně otálí atd. Ostatní detaily potom zakladatelka dále podrobněji a trpělivě vysvětluje, aby upřesnila situaci u nich v rodině. To, že tu někdo žene do extrémů, jak chudák babička (která tedy pár let už seká latinu, ale beztak si neodpustí pomlouvačnou poznámku, že se jí k synově rodině na vánoce stejně nechtělo…) zůstane sama jako ten kůl v plotě a jaká je maminky zakladatelka sobecká koza je věc druhá. A bohužel se na tom už delší dobu diskuse točí.

Já jsem to asi blbě pochopila. Celou dobu psala, že se to rozsekne v neděli (včera) a myslela jsem, že píše, jak to včera proběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
9.12.19 11:33

@Bubla Bůčková OK. Já to chápu tak, že v tebou citovaném příspěvku popisovala situaci úplně na začátku - tedy ještě před tím, než se to od maminky dozvěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.12.19 11:37
@divine woman píše:
@lucenka Hele ne.er. Zakladatelka píše, že není problém, aby babičku navštívil její syn a pak se vrátil k rodině. V určité věku si fakt uvědomíš, že osoby, které po tobě roky plivou jedem a pak se chvíli přetvařují, fakt vidět nechceš. A třeba až do smrti.

Trošku ti tečou nervy ;) jistě manželka určí manželovi přesně na minutu čas, kdy může jet za mámou. Chudák tvůj muž, jestli ho taky takhle diriguješ.

• Citovat
  • Upravit
150071
9.12.19 11:40
@lucenka píše:
Trošku ti tečou nervy ;) jistě manželka určí manželovi přesně na minutu čas, kdy může jet za mámou. Chudák tvůj muž, jestli ho taky takhle diriguješ.

On každý nediriguje jako ty, jak a co má a musí být. Podle toho co a jak píšeš, tak vrchní dirigent jsi u vás asi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
9.12.19 11:42

Jinak ty žirafy nad sebou vypadají moc hezky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie