Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc dobře ne, byla jsem u rodičů včera i dnes a mamka to tátovi v neděli neřekla.. Navrhla jsem jí, že mu to řeknu sama v klidu, že to nějak probereme, a pak to s ním může probrat sama, ale odmítla to, že mu to musí říct sama, že je to součástí její terapie, že se musí naučit sama hájit své zájmy.. Chce mu to říct dneska večer, ale vím, že se toho boji a nechce se jí do toho.. Ale řekla mi, že když mu to řeknu předem, že mi pak už nic neřekne.. Tak jsem mu nic neřekla
Ale tohle už fakt smrdí dost velkou rodinnou hádkou. Vánoce jsou za 14 dní. Sice tvé matce fandím, ale nechápu neustále odkládání rozhovoru. On ji táta bije nebo co? Trochu to tak vypadá.
Chudák maminka…To jen vysvětluje ten její zdravotní stav. Celý život ustupuje tchyni i manželovi, úplně chápu její pocity i to, jak je pro ní těžké, říct manželovi, že by to letos chtěla jinak. Manžel, který proti matce nezakrocil i když musel vidět i vědět, jak jeho matka terorizuje jeho ženu. Neudělal nic a jeho matka má i nadále evidentně přednost.
@divine woman píše:
Ale tohle už fakt smrdí dost velkou rodinnou hádkou. Vánoce jsou za 14 dní. Sice tvé matce fandím, ale nechápu neustále odkládání rozhovoru. On ji táta bije nebo co? Trochu to tak vypadá.
Bála ses se někdy někoho? Já ano. Já jí tak chápu. Je mi ji moc líto.
@Anna766 píše:
Já ji taky chápu, moje mamka to má teď stejné. O to méně nechápu, že kvůli dvěma hodinám podstupuje stres několik dní a vystaví se čelem agresorovi. Ještě mě napadlo… Vždyť je to jen číslo, datum. Co si udělat Vánoce, ty pravé až 25.12. jen dcery a maminka, cukroví, pohádky ![]()
@Anna766 píše:
Bála. Ale vyhnívat něco až na dřeň jsem nedokázala.
@divine woman píše:
Bála. Ale vyhnívat něco až na dřeň jsem nedokázala.
Každý jsme nějaký. Nekdo se bránit nemůže, nekdo neumí, někdo se prostě snaží tolik vyhnout konfliktu, že trvá léta, než se dikooe k řešení a někdy musí přijít taková situace, kdy nelze dál.
Ne, nikdy mamku neuhodil.. Vim, že čas běží a bude to těžší a těžší, ale pro mamku je tohle hrozně důležity krok, aby se mohla posunout dal a byt ve svém životě spokojenější.. A potřebuje si ho udělat sama.. Moc jí fandím, až to dokáže, tak se jí uleví… Sama uznává, že za rok třeba babi pozve sama, ale že letos to tak prostě potřebuje.
No taky jsem tady byla vehementně za to, ať si maminka udělá Vánoce podle sebe -ale - už teď tím neustálým odsouváním informování otce, kterého se bojí, zažívá určitě nepopsatelně více stresu, než kdyby tu babku ty 2 hodiny strpěla, tak nevím ![]()
@stinga píše:
No taky jsem tady byla vehementně za to, ať si maminka udělá Vánoce podle sebe -ale - už teď tím neustálým odsouváním informování otce, kterého se bojí, zažívá určitě nepopsatelně více stresu, než kdyby tu babku ty 2 hodiny strpěla, tak nevím
To je taky pravda… Ale tak to potom nepřekona nikdy.. Říkala, že mu to řekne dneska večer.. Večer jsem jí volala a doma měli klid a pohodu, takže to asi zase odsunula..
s mamkou budu zase ve čtvrtek a v pátek, to jde na krev a potom v pondělí kontrola, kde se dozví více.. Tak možná čeká, jak to dopadne? Nevím, ale bude se to muset rozseknout, to je nám všem jasné
@stinga píše:
No taky jsem tady byla vehementně za to, ať si maminka udělá Vánoce podle sebe -ale - už teď tím neustálým odsouváním informování otce, kterého se bojí, zažívá určitě nepopsatelně více stresu, než kdyby tu babku ty 2 hodiny strpěla, tak nevím
No hlavně taky místo dvou hodin už napravene tchýně se manžel může rozhodnou pro pomstu a ty šťastné vánoce na chatě všem pěkně osladit
![]()
Hm… a možná to bude odsouvat den po dni…a nakonec nad tím raději mávne rukou aby nebyl konflikt a zatne zuby jako obvykle… ![]()
život je takovej, a jinej nebude…chudák mamka, je mi jí nějak líto…
@Borrealis píše:
Hm… a možná to bude odsouvat den po dni…a nakonec nad tím raději mávne rukou aby nebyl konflikt a zatne zuby jako obvykle…život je takovej, a jinej nebude…chudák mamka, je mi jí nějak líto…
Ano, i to se může stát, že nakonec raději rezignuje a nic neřekne… Vidím, že se to v ní pořád bije.. Nechce babi ublížit, ani tátovi ne, ale zase cítí, že by ji to posunulo..