Mamky přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5672
29.12.17 15:24

@Anonymjm Chápu, že ti to vadí, já být na tvém místě, tak si s mamkou promluvím otevřeně.
A asi bych se snažila co nejdříve postavit na vlastní nohy.
V zahuleném bytě s dvěma násoskami bych fakt bydlet nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.12.17 16:07

@Anonymjm to co dělá je věc tvojí mami. Ale chápu, že ti to vadí. Sledovat jak se z někoho koho máš ráda stává pomalu alkoholik není příjemné. Ale nejspíš s tím nic neuděláš.
Ideálně by jsi se měla postavit na vlastní nohy. Když se odstěhuješ tak budeš mít nárok na alimenty od otce i od matky. Když si k tomu najdeš brigádu, tak nějaké spolubydlení by si zvládnout mohla.
A tím by si i matce mohla víc moralizovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
30.12.17 17:58

Odstěhuj se k otci a alimenty může platit matka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
30.12.17 18:00

Snažila bych se rychle odstěhovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.3.18 09:06

Dobry den, otevírám znovu diskuzi, protoze se včera stalo neco, co mi hlo žlučí. Přítel mě vyzvednul před barákem a nahodou šla máma s přítelem domů, tak se staviili u auta. Tak se vsichni představili. Mamka přítele pozvala na oběd a pak mamky pritel dodal (první věc co z celou dobu řekl) „no hlavně spíš jako aby ste přišli a něco sme popili ne???“ Samozřejmě, ze byl vožralej kdyz ro říkal. Můj pritel na to nic neřekl, jen že je divnej. Snad mě za to přítel nebude soudit…No každopádně mam teď chuť mámě říct úplně na rovinu, že se za nej stydím, ona by měla taky a že s přítelem nepřijdu, pokud tu bude on. Protoze vím jak vypadá, když se opije a přítel chlastani nema rád. Mam chuť ji říct ze uz nechci bydlet doma a že se s nima asi ani nechci vidat, dva alkoholici v mem zivote jsou pro me toxicky. Nevím jak by to máma nesla, ale ja uz toho mám dost. Co myslíte, jak moc k mámě mohu být upřímná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.3.18 09:16

Upřímná být můžeš, ale vol slova. Máma a její partner pijou oba a hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.3.18 09:18
@Anonymjm píše:
Dobry den, otevírám znovu diskuzi, protoze se včera stalo neco, co mi hlo žlučí. Přítel mě vyzvednul před barákem a nahodou šla máma s přítelem domů, tak se staviili u auta. Tak se vsichni představili. Mamka přítele pozvala na oběd a pak mamky pritel dodal (první věc co z celou dobu řekl) „no hlavně spíš jako aby ste přišli a něco sme popili ne???“ Samozřejmě, ze byl vožralej kdyz ro říkal. Můj pritel na to nic neřekl, jen že je divnej. Snad mě za to přítel nebude soudit…No každopádně mam teď chuť mámě říct úplně na rovinu, že se za nej stydím, ona by měla taky a že s přítelem nepřijdu, pokud tu bude on. Protoze vím jak vypadá, když se opije a přítel chlastani nema rád. Mam chuť ji říct ze uz nechci bydlet doma a že se s nima asi ani nechci vidat, dva alkoholici v mem zivote jsou pro me toxicky. Nevím jak by to máma nesla, ale ja uz toho mám dost. Co myslíte, jak moc k mámě mohu být upřímná?

Buď k ní uřímná úplně. Jestli ti vadí, že její přítel pije a kvůli tomu tam s nimi nechceš být, tak máš na to právo. Tihle opilci si myslí, že chlast je to nejlepší na světě a nechápou, když to má někdo jinak než oni. Ty sama nejlépe víš, jaké to u vás opravdu je.

• Citovat
  • Upravit
77
8.3.18 09:23

@Šarlota4 pijou oba, ale fakt hodne se ozira jen pritel, neumi pit, proste alkoholik. upřímná chci být taky, aby si mama uvědomila jak si ničí život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.18 09:30

Promluv si s mámou, když tam nebude ten její přítel, a řekni jí, že o ni máš strach. Že ona to možná nevidí, protože je do něj zamilovaná a chce se mu přizpůsobovat, ale že ji táhne ke dnu a že se bojíš, že jí to pití zničí zdraví. Pokud se můžeš odstěhovat, tak jí řekni, že se stěhuješ, že se nemůžeš dál koukat, jak se máma opíjí. O jejím přítelovi se moc negativně nevyjadřuj, mohla by to brát jako útok a ve finále bys ty byla ta špatná, spíš hraj na city a na to, že máš o ni strach. Třeba jí to docvakne. Nemá nějakou kamarádku? Nebo třeba svou matku, které už toho jejího vykuka taky znají? Že by ses s nimi dohodla a ona by tak o tom alkoholismu slyšela z více stran?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.3.18 09:47

@Pucalkovic Amina děkuji. No napadla me teta, ty si máma nedávno stěžovala a pak brácha, ale ty ted s mámou nejsou za dobře…kamarády má mama v hospodě…ja se prave bojím, ze se neudržím a řeknu jí vše co si o něm myslím…A nebude to tak jednoduché, protoze oni sou furt spolu. To mi taky přijde hrozný, sou spolu každý den o ty doby co on skončí v praci a jde za ni, pak sou spolu celý den a vikend úplně celý. Ja sem taky na priteli dost závislá, ale tohle bych fakt nevydržela. Přijde mi to dost nezdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
8.3.18 10:19

Volila bych také variantu toho být upřímná. Bohužel alkoholik si pravdu velice těžko přiznává :/ Ale pokud mamka pije jen příležitostně tak by tuhle informaci od vás měla vstřebat normálně. Určitě ji to řekněte trochu mírněji než jste tady napsala, ale nenechávala bych si nic v sobě…Můžete tím mamce pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
8.3.18 10:50

@Anonymjm za mě taky radím promluvit si s mamkou osamotě. Co jí třeba zavolat do práce, že byste ses u ní zastavila a šly byste spolu z práce a třeba na oběd nebo tak něco?
Mamce bych řekla, že se o ni bojím, že jestli nevidí, že je každej druhej den v hospodě a jak by se třeba jí líbilo, kdyby ses takhle chovala ty jako její dcera. Máte třeba nějakého společného známého, který s chlastem dopadl blbě, že bys jí mohla říct něco jako „chceš dopadnout jako Venca? POdívej se na něj, jak na tom teď je“ (my jednoho takového Vencu známe, a když někdo začne blbnout s chlastem tak mu to řeknem, a fakt se ten člověk zamyslí…) Že jí máš moc ráda, ten přítel je taky v pohodě (říct to tak, aby si nemyslela, že jí útočíš na chlapa, to by dobrotu neudělalo), ale že máš obavu, jak to jednou skončí.
Jestli její jedinou starostí a radostí je chodit chlastat, tak to je taky těžký (i pro ni), nemá žádný zájem, potáhne jí na padesát, má pocit, že musí čas trávit s tím přítelem, aby jí neutek a nezůstala sama, tak s ním trajdá po hodpodách. Co dát mamce nějaký důvod jít i jinam? Někam vyrážet spolu třeba (já nevim, jakej máte vztah), na nějaký výlet nebo co já vim na koncert nebo třeba do divadla. Prostě se snažit ji vytáhnout mimo ten začarovanej kruh chlastu a kamarádů z hospody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.3.18 19:13

Děkuji všem za reakce. Akorat se obavam, ze nebudu tak v pohode, až to ze sebe dostanu, sem totiz fakt n*srana. Znáte to, neco vás štve, mrzí ale dusite to v sobě. Pak najednou máte chut vybuchnout a říct vše na plnou hubu. Zas si říkám, že by si to alespoň uvědomila. A když ne, tak si asi bude muset uvědomit čemu dala přednost před dcerou. Jako včera přišli večer z hospody a dnes tam sou taky. Jak takhle může někdo žít:( Do ted sem byla vzdycky příjemná na oba dva, ale mam takovy pocit, že až přijdou, hezky k nim uz nepromluvim. Omlouvám se, že se tady vypisuju, ale ja o tomhle s nikym nemluvim…

@Kobliha51 přesně, oni si myslí že je to asi hrozně cool takhle chlastat, hlavne jeji pritel o tom prede mnou mluvi tak jak kdyby me to melo připadat hustý, kdyz jsem mladá, ale mě se tohle hnusi. Neabstinuju, taky si s kamarádama dojdu na pivo, ale tohle je fakt hrozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.3.18 19:46

@Drupina4 nevstreba to normálně, ona si totiz lze sama sobě. Kdyz je třeba slyším jak se baví, zda někam pujdou, nebo ne rak říká třeba "no me se tam dnes nechce, zůstala bych doma, ani se mi nechce prevlikat a na to pivo nemám chuť. " a pak najednou se to zmeni na to, že by mooožna teda na chvili šla. No a hurá už jdou. Mě řeknou ze jdou jen pro něco, třeba pro vajíčka. No a vrati se o pár hodin později, ozrali.

@Mar__tanka1983 Taky si myslim, že ma psychicky problém, je na něm závislá. Ona bez něj nikam nejde. A třeba když sem jednou rikala, že můj přítel šel s kamarády a ze k němu jedu později, tak se mě s údivem zeptala " To chodite někam takhle bez sebe jo?? To ti jako nevadí??" Nebude tak lehké si s ni promluvit. On za ni chodi každý den do prace, po tom co skonci on. Obcas spolu jdou do divadla, to jo. Mamka to má ráda. Potom ještě spolu koukají na filmy. To je taky sranda, kdyz koukají a ja jdu do obýváku, třeba potřebuju něco rict mamce nebo si vzit nějakou věc, tak slyším jak říká „t*vole“, stopuje film a kroutí očima, že tam otravuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová