Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak holýma rukama by na nebalené pečivo nikdo sahat neměl, to je jasný. V supermarketech vidím snad vždy rukavice na nabrání, prodavačku manipulující s pečivem bez nich vídám spíš v menších prodejnách. Nedávno ve zdravé výživě. Oni by měli procházet školením nějakého hygienického minima, takže tohle by musí vědět, pokud jim to už samotným nedojde. O to víc je to překvapující.
V pondělí v Lidlu sjela celá pspirova krabice na podlahu, byly v ní borůvky v krabičkách. Většina těch krabiček se vysypalo na podlahu. Než přišla prodavačka, tak dost lidí přes to přešlo, přejelo vozíkem.
Vybírala jsem ovoce naproti a vidím, že prodavačka se smetakem všechny borůvky nametla na hromadu, vedle sebe na podlaze si naskládala ty otevřené polovysypané krabičky a rukama nabrala hrst borůvek z hromady a do každé krabičky přihodila, aby tam bylo přibližně stejně jako původně.
@Dommie711 píše: Více
No jo, on je člověk někdy tak konsternovaný situací, že nezareaguje.
@smile_xxx píše: Více
Hmm.proc vubec dodrzovat nejake standardy, vid.. ![]()
Neni a nechapu, tys je koupila? Ja bych ji upozornila at na to nesaha rukama a pokud ano, nekoupila bych to ![]()
@mado píše: Více
U borůvek bych to ještě pochopil, když je to z obchodu a ne utržený vlastnoručně v lese nebo na zahradě, považuju za normální ovoce/zeleninu umýt…
Ale rohlík neumeješ, takže když upadne na zem, měl by se zlikvidovat, když upadne mě při nabírání, dám ho bokem a zaplatím…
Když se nachomýtnu k tomu, že vypadne prodavače při plnění regálu, zahledím se do stropu nebo do nekonečna a „nechtěně“ na něj pro jistotu dupnu…
![]()
Ani u kupovaných borůvek nechápu, že se vysypou a někdo je namete, dá zpět. Jestli prodavačkám tohle nutí manažer, že takové prasárny mají dělat, tak ho na hodinu vykopnout. Takové ať si dají maximálně do té výprodejové tašky za 25,–. Třeba je ocení někdo ve slevě. Ale za plnou cenu chci borůvky, které nejsou omlácené, poválené po zemi. Je u zadku, že se před jídlem umyjí.
Já jsem takhle nevzala dětem točenou zmrzlinu, paní si odeme vzala peníze, vzala do té stejne ruky kornout a začla točit, řekla jsem jí, že to teda nechci, že teď sahala na peníze a nechala jsem si je vrátit a šla pryč. Bylo to tehdy v zoo.
Kupovala jsem si párek v rohlíku. Paní ho čapla holou rukou a „pěkně " ho narazila na tu tyčku a pomačkala ze všech stran
. Kupodivu se ještě urazila (“no když nechcete…"), když jsem tu chuťovku odmítla.
@Kelsey1 no právě, drahé je to jak čert a když pak vidíš, že nejdriv přes to přejede několik. vozíků a bot, pak to namete špinavým smetakem, potom to rukama z té hromady na podlaze rozhazuje zpět do těch krabiček. A ty si to pak za drahé prachy v dobré víře koupíš.
Tak pokud si ruce pred manipulaci umyje, je to stejne, jako by mela rukavice. Pokud ma rukavice ale predtim se v nich poskrabala na hlave (nebo na zadku) tak to mas stejne, jako neumyte ruce. Proste do toho nevidis, jak ma ciste rukavice, ruce, nebo i ty kleste se mohly valet nekde na zemi a nekdo na ne mohl slapnout.
@Eljasa píše: Více
Tohle je hroznej zlozvyk
bohužel to dělá hodně lidí doma, proto nerada takhle někde jim
a nikdy bych si nekoupila takhle od někoho vánoční cukroví
nerada od cizích lidi i ochutnavam. Když mažou krémy a u toho si oliznou prsty a berou další kousek
tady u toho si to představuju, u kupovanýho mám pocit, že to tak není ![]()
Teď u nás otevřeli novej krámek, naky domácí zakusky a tak.. No, muž si tam teda došel na dortík a kafe a u tam nepůjde.
Paní si tam holýma rukama žere sunku, kterou pak prodává.. Jakože ma nakrájenou a z toho si bere do pusu takže ji taky různý sliny zůstanou na tech prstech a zas do toho hrábne.. Takže nechci vidět, jak pripravuje ty dortíky ![]()
Udivuje mě, kolik věcí přijde lidem jako normální, zejména když jde o ženy…
Vím o jedné benzince, kde bych si nikdy nedal bagetu, kterou vyrábí na místě obsluha a spoustě lidem chutnají… Pečivo a zřejmě i pomazánky a další věci jim skládají na WC pro zákazníky a kdysi mi jedna z obsluhujících sdělila, že je to v pořádku, protože večer WC uklidí a dezinfikujou,,,