Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@lucynka25 píše: Více
No a pak sundáš ten papír a dojíš zbytek kornoutu tou rukou o špinavých peněz
. Nebo dokoušeš po papír a zbytek kornoutu vyhodíš? ![]()
@lucynka25 píše: Více
Jdeš na nákup. U pokladny vytahuješ z peněženky peníze, které před tebou měla spousta lidí a je na nich spousta bakterií, ještě krásně kultivovaných v prostředí peněženky. Některé ti zůstanou na rukou. Prodavačka ti vrací peníze, které před tím měla spousta lidí. Ty je bereš do ruky a dáváš do peněženky. Pak ty stejné peníze vezmeš (opět na ně saháš), když je vytahuješ z peněženky a dáváš je tomu, kdo točí zmrzlinu. Ten ti natočí zmrzlinu přes ubrousek, který v jedné fázi vyhodíš a těma rukama, kterými před tím prošly ty peníze držíš ten kornoutek, který potom sníš… Z toho mi vyplývá, že před konzumací zmrzliny, tj. po zaplacení by si člověk měl vzít gumové rukavice nebo vydezinfikovat ruce.
Párek v rohlíku je úplně stejný případ.
A korunu tomu pak nasazují někteří pejskaři, jejichž psi si olizují přirození a zadek a pejskaři se pak tím psem nechají bez problémů olízat v obličeji, protože to je přece projev náklonnosti. Kolik bakterií má takový pes v tlamě,…
Ja dnes videla neco podobneho, z ceho jsem sla do mdlob ![]()
Nase kucharka co nam vydava jidlo ma na rukou rukavice a nabira rukou knedliky, nebo salat atd. Proste ma to saha. A ja ji dnes videla jak v mezicase sla do lednice (ta je verejna pro 200 zamestnancu) a otevrela je v tech rukavicich, vzala si co potrebovala a sla zpet k pultu ![]()
Jeste ze k nam na obedy nechodim! Nosim si svoje
![]()
Tady je běžně vidět kuchařky ze školní jídelny, jak před vydáváním obědů si jdou na rampu zakouřit. V rukavicích. Nedělám si iluze, že ty rukavice si mění, podle mě je mají celý den a chytají a dělají v nich všechno. Proč by si je jinak nechavaly na to cigáro. Je dost možné, že i na to wc v těch rukavicich si odskočí.
@unuděná píše: Více
Přesně to jsem myslel. Tam, kam jezdíme nejčasteji na zmrzku, mají připravené čtverečky papíru, ten vezme a z takové té roury s kornouty vytáhne další, aniž by se ho dotkla holou rukou, protože ho drží přes ten papír. Natočí zmrzlinu a i s tím papírkem mi to podá.
@mado píše: Více
Tak aspoň nemají opatlané ruce od moči a exkrementů, když se protrhne papír
Na konci směny sundají ty jedny rukavice, které nandaly na začátku směny a ruce jsou jako nové, ani mýt si je před odchodem nemusí. A škola ušetří na rukavicích, všichni jsou spokojeni
Tedy až na strávníky.
Známá moc ráda peče. A má čičinu, která jí ráda „asistuje“ a dělá na lince společnost, vysloveně to miluje😁.
Ale teda to její „o chlup lepší“ 🍪 🐾 🐈⬛ cukroví je fakt výborný, to musím uznat. 🤣
Podle této diskuze jsem si právě uvědomila, jak pohodově se mi žije, když tyhle věci vůbec neřeším. Já si v životě nevšimla, jak mi prodavačka u uzenin nabalila šunku nebo kus flákoty ani jak mi někdo natočil zmrzlinu. Aspoň mám o jednu věc méně, nad kterou bych se rozčilovala.
K te zmrzline, ja jsem v cukrarnach videla i cedulky, ze kornout neni urceny ke konzumaci
chytre, pak se nikdo nemuze hadat, kdyz na to prodavacka saha rukou. Ale pokud je nekdo tak moc citlivy - kde ma tu jistotu, ze kdyz to drzi v ubrousku, ze ten ubrousek poctive drzi jen z te vnejsi casti? Treba tou nevydensifikovanou rukou, ve ktere drzela penize, sahla na ten ubrousek z obou stran, nez ho prilozila ke kornoutu ![]()
@kyslík píše: Více
@Petr-33 píše: Více
No vidíš a od žádného jsme nikdy nic nechytli. I o zmrzlinu jsem se s čubou kolikrát podělila a žiju. ![]()
@Anonymní píše: Více
Nechápu, proč musíš pro čerstvé pečivo do obchodu
Si ho čerstvě upeč doma a nikdo ti na něj sahat nebude ![]()
Pro odpůrce kontaminovaných rohlíků - předevčírem na mě na ulici skočil rozjívený labrador, zrovna jsem se bavila s dcerou a jak jsem měla otevřenou pusu, tak mi důkladně olízl i jazyk.
No nadšená jsem nebyla, ale jak vidíte, přežila jsem to bez úhony. Ony ty bakterie na rohlících taky nebudou smrtelné. ![]()