Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@rmot píše: Více
Ve většině případů se tohle pečivo daruje zvěři. Prodavačka má pracovní dobu stejnou jako otevírací doba obchodu. A do ní patří i úklid pekárny a všech těch košů na pečivo. Z vlastní zkušenosti to zabere i víc jak hodinu. Takže je úplně normální, že rozpeková pekárna se zavírá dřív a k dispozici zůstává pečivo balené. Tak to mají ty obchody nastavené.
Ještě jsem si vzpomněl, jak uklízečka vytírala v restauraci v Globusu podlahu. Na jednom stole zůstal po nějakých lidech trochu chlívek, tak vzala tu hadru, kterou vytírala podlahu a přejela s ní po tom stole
A dostala od jedné návštěvnice pěkného zprda. Ale lidi, co tam ten svinčík nechali, těm nikdo nic neřekl. Každá mince má dvě strany.
@Bytsamsebou píše: Více
Tohle není Turek ale Čech co si otevřel kebab a žádné kleště nepoužívá. Já si toho všímám, až víc než bych chtěl. Neříkám, že to tak chodí všude. Třeba mekáč, tam se to hlídá fakt hodně, vím to z osobní zkušenosti, dělal jsem tam brigádu. Tam občas zajdeme, kvůli dítěti. Ono to nejde úplně bez toho a fakt nechci na dítě predávat své fobie, takže i my do mekáče občas jdeme a i to zvládnu sníst. Tak se to fakt hlídá. Já už jako zvládnu spoustu věcí co ještě před pár lety ne, právě kvůli dítěti, aby nic nepoznal. Ale představy jedou
. V práci zvládnu i dětem ostříhat nechty, což pro mě bylo ještě před pár lety nemyslitelné, prostě musím, takže s obrovským sebezapřením, myšlením na něco jiného, to prostě dám, bez toho, aby na mě bylo cokoliv poznat. Ale zrovna ty rohlíky, ty se dají fakt lehce upéct doma, tam nemám osobně důvod se přemáhat. Do těch budek na akcích typu fesťák atd, tam nechodím, naštěstí vždycky objevím nějaký strom bokem, aby to nikoho nepohoršovalo. Takže naštěstí jsem nikdy nemusel budku hrůzy navštívit
.
Myslim, že u nás se lidé bojí si stěžovat. Kdyby si takto manažerovi prodejny, klidně i vysokému vedení stěžovalo na prodavačky moře lidí, tolik by si prodavačky nedovolovaly.
@Anonymní píše: Více
Naivo, ti manažeři do toho prodavačky tlačí a dupou po nich, aby takové věci dělaly. Protože zisk a zase zisk a z toho má manažer odměny a pochvaly od vyššího vedení.
Myslíš, že ty umyvané sýry octem a přebalované salámy jsou z hlav prodavaček? Ne, to jim nařizuje vedení, ony s tím akorát mají ekl práci navíc.
@rmot píše: Více
No ony to stahuju preto tak skoro, aby do zaverecnej stihali. So zatvaranim je vela prace a predpokladam, ze im zaplatia tak 15 min po zaverecnej. A v tom casovom okne sa neda vsetko stihnut.
myslim, ze prodavačky to mají dost tezke i bez udavajicich zákazníku
@mado píše: VíceNech si laskavě urážek jako ´naivo´ a zamysli se nad tím, jak to myšleno a no který příspěvek bylo reagováno. Není to reakce na ocet ani salámy, ale pečivo, na kt. sahají rukama. To jim asi těžko manažer nařídí.
@Venetia píše: Víceno chudinky, musí si dovolovat na zákazníky a ohrožovat je svým lajdáctvím na zdraví. V potravinách se hodně nadřou, protože samoobslužné pokladny neexistují…
myslim, ze na plat, který dostávají se nadřou az moc
Manazer tiez nepouziva rukavice
Příspěvek upraven 26.02.25 v 21:56
A jak mám poznat na který příspěvek reaguješ, když nedáš citaci ![]()
A proč si anonym, co je na tvém pŕispěvku intimní ![]()
Pozri, mne sa hnusi, ako sa zakaznici prehrabavaju holymi rukami v pecive. Preto nakupujem v remeselnej pekarni - vidis pekarom do pece a ludia tam nezvyknu naberat pecivo holymi rukami.
Je pravda, ze tomu pecivu velmi neublizim, lebo inak by tie moje nakupy boli asi dost drahe.
Musis sa zariadit, ked ti to vadi.
Kup si žitný knäckebrot nebo jakoukoliv jinou balenou alternativu a hlavně nezkoumej, jak se nakládá se surovinami během zpracování, výroby. Nejedla bys nic. Viděla jsem toho během brigád, kterými jsem si přivydělávala v době studia, dost.
V obchodech používám jednorázové mikrotenové rukavice, pokud beru pouze jeden kus, dva kusy pečiva, obrátím jedním pohybem sáček naruby bez toho aniž bych jakkoliv sahala dovnitř, naberu a zase překlopím.
Jak se nakládá s pečivem ve skladech online obchodů typu Rohlík, Košík nezkoumám. U nás jí pečivo pouze chlap.
@Venetia píše: Vícea já myslím, že většina je drzých a arogantních a jsou to zákazníci, kdo si dělají prodavače sami ve většině potravinách. Oceňuji více uklízečky, po kterých je práce mnohdy aspoň vidět.