Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@MartaProchajda píše: Více
Pečivo než dojde do obchodu je tolikrát ochmatáno… Některé kousky se i válejí po zemi, než si jich pracovníci všimnou a strčí je zpátky mezi ostatní. Tak to prostě je. Takže mě by nějaká prodavačka, která na to sahá rukama, asi fakt nerozhodila. Něco jiného by bylo, kdyby předtím do té ruky např. zakašlala a já to viděla.
@Buba mara píše: Více
Tak jasně, ono je to ale i asi povahou. Nejde řešit všechno, to máš pravdu, ale každý je háklivý na něco jiného. Někdo se štítí jít do rybníka, že tam jsou ryby, někdo by nespal pod širákem, protože tam určitě budou pavouci, někdo by nesnesl psa v posteli s někdo je prostě háklivější na hygienu potravin atd. Já se prostě od mala štítím cizích lidí, ve smyslu hlavně toho jídla, v pubertě to bylo asi nejhorší. On to v dětství umocnil i jeden zážitek právě s pečivem v marketu. Od té doby nejím pečivo z krámu, mimo výjimečných situací jako byl třeba tábor, kdy už jsem po týdnu bez pečiva měl fakt hlad, dneska třeba na návštěvě si dám tři jednohubky, ale když prostě nemusím, tak ne. Je to zcela výjimečně. A nemyslím si, že bych byl úplně fajnovka. Na spoustu věcí ne. Klidně se brodím bahnem, máme doma zvířata, máme je i v posteli, nemáme sterilní prostředí tím pádem atd atd. Ale prostě to jídlo já nedávám no. Už na základce mi vadilo, když mi někdo, (kromě tří blízkých kamaradů s kterými jsme se navštěvovali, přespávali u sebe, ti mi nevadili)kousl třeba do svačiny, napil se, já už to nejedl, nepil. Nikdy jsem si od nikoho mimo těch co mi fakt jsou blízcí, nevzal venku nebo ve škole brambůrky, když do toho hrabali rukou, když chteli ode mě, radši jsem ním ti nechal, jít do restaurace pro mě bylo za trest, školní jídelna horor, naštěstí jsem tam nemusel, já bych to prostě nejedl. Dneska už to není tak hrozný, už kde co dám, ale to pecivo stále ne, představa nějakých švédských stolů, rautů někde v resortech, no noční můra, neumím si představit se tam týden stravovat, nepiju z plechovek. Mě konkrétně nejde o nemoce, myši, hmyz, červa bych klidně snědl, ale o lidi, o ten pocit, že bůh ví, jestli si myli ruce, bůh ví co mají za nehtama, jestli do toho nekdo neprsknul, neplivnul atd. Po svých klidně dojim jídlo, jim jednou lžičkou, napiju se z jedné skleničky, s manželkou si vyměňujeme různé tekutiny že
,ale cizí lidi. To já nedám, nemůžu za to, prostě to tak mám. Je to asi stejné, jako když se někdo štítí třeba hadů.
A teda odbočím, ale spíš než manipulace s rohlíky mě více vytáčí lidi, co snad vyloženě čekají, až je člověk těsně u nich a začnou z plných plic kašlat, chrchlat a dávit se. Samozřejmě pusu dokořán, ničím si ji nepřikryjí. To je zas třeba pro mě hnus.
A vy co kvuli toho kupujete balene pecivo, myslite ze na to nikdo rukama nesahal, nez bylo zabaleno?
Ale tam plati co oci nevidi… ![]()
@hani28 píše: Více
Ano, ono je to o tych ociach… Predovsetkym.
@hani28 píše: Více
Tak já se snažím vyhýbat i balenemu, ale jako nouzovka jo. Jasně není to ideální, ale je to o poznání menší zlo, když s ním manipulují jen v pekárně a při převozu a v krámě je to zabalený. Neválí se to volně někde po dodávce, kde to zpátky do přepravky hodí řidič, co byl ch.cat a hlavně a především neprská na to a neošmatává to tisíc lidí v Kauflandu, včetně feťáků a bezdomovců. Za mě se to nedá srovnat.
Nedělám si iluze, že pečivo vždy dorazí na své místo v obchodě v bezchybném stavu. Rozhodně to ale pro mě není argument, proč tolerovat osahávání pečiva holýma rukama
Pozoruji to téměř jen u důchodců, kteří snad pořádají hon na nejdokonalejší rohlíky
a je jim fuk, že kvůli třem rohlíkům jich vezmou do ruky dalších šest. To je pro mě naprostá bezohlednost. Buď si vezmu rukavici/sáček nebo to, co vezmu do ruky, koupím. Kéž by u nás byly systémy ze zahraničí, kde se člověk k pečivu holýma rukama nedostane, i za cenu toho, že nabrané pečivo nemusí být úplně ve formě. Já osobně se bohužel častěji setkávám s osahávači než se špatným pečivem.
@Heaven8 píše: Více
Mě vadí osahávání rohlíků i sáčkem, či rukavicemi. Jak vidím ty díry od prstů v rohlíku ![]()
@Matt 02 píše: Více
No to je hrůza..to bych nedala ani omylem..ani restaurace ani dovolená,,všechno vyvářet doma..za mne šílený
Já vím proč na rande preferuji někde kafe než nějaké prochazkovani
@Matt 02 píše: Více
V tom případě kupovat to rozpekane na prodejně…tam je velka šance, že na to nikdo nesahal
@Venetia píše: Více
Nedělala bych si iluze. Když pozoruju lidi v obchodech, tak velká většina osahá a pomačká i teplé rozpeky, které prodavačka právě vyskládá z plechu.
Dokonce jsou tací, co si pečivo v sáčku nosí na váhu do zeleniny a tam každý kus převažují a pak nosí zpátky. Chuťovka když si tam někdo položí před ním třeba volné brambory v síťovaném sáčku.
Divím se, že v ČR nemáme místo chřipkové epidemie spíš epidemii žloutenky.
@Bytsamsebou píše: Více
Ty jo, tak s tím jsem se naštěstí ještě nesetkala
To je taky slušnej bizár, pokud někdo drtí pečivo tak, že je to na něm vidět.
@Heaven8 píše: Více
Nesetkala? Já to vídám v Kauflandu pořád! ![]()
@Mitula píše: Více
protože je vidět, že se to pečivem nepřenese. Není třeba se jídla v supermarketu tak úzkostně bát.
@Matt 02 píše: VíceMilý Matt02, plně Vám rozumím. Do detailu jste popsal to, co někteří máme a jsme pro většinu populace tak trochu exoti, chcete-li minimálně zvláštní v tomto ohledu. Myslím, že je to dáno tím, že někdo zkrátka používá rozum např. na exaktní vědy, někdo jej kousek použije i na běžný provoz:-)