Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
Zase bych to úplně nepodával, že všichni co si kupují rohlíky, že nepřemýšlí, prostě nejsou jenom tak na to citliví a jsou třeba citlivější na něco jiného. Já taky rozumově chápu, že když naše dítě hned od příchodu z porodnice olizali naši psi, v té době jsme měli dva, že to není úplně hygienický. I když byli čistí, po každém venčení umyté packy pod sprchou to je samozřejmostí, pravidelné koupání stejně tak, ale pořád to jsou psi, co si lížou koule a jiné orgány, očichají venku kdejakou chcanku atd atd. Ale my konkrétně tomuhle nevenujeme extra pozornost, samozřejmě, že když to vidím, tak si řeknu, tvl fuj, pak nás olizují, ale za tři minuty na to zapomenu a když mě druhý den ráno olizne, tak to neřeším. To stejné kočky, jo jsou jenom doma, ale chodí na kockokit, kde přehrabuji hovna packou, kterou si pak olizou a za chvíli na to v nestřeženém okamžiku, se ta stejná kočka dělí d naším tříletým dítětem o jogurt stylem, že on jí podává lžičku, kterou ona olíže stejným jazykem jako tu nohu. Jako samozřejmě nenechám to, dítěti vysvětluji, že kočičce dáme trošku zvlášť do misky, ale je to baví a stačí se otočit. Jako nezblázním se z toho, dítě je zdravé, spokojené, tak to extra neřeším, stejně tomu nejde úplně zabránit. Ale je to proto, že i když vím, že to není extra hygienický a vidím ty souvislosti, zrovna toto mi nevadí v takovém měřítku jako ty potraviny a cizí lidi. Prostě to tak mám, kdyby mě to v takové měřítku vadilo nebo manželce, tak ta zvířata nemáme. Takže si úplně nemyslím, že to je o tom, co kdo chápe, ale o tom, že každý má tu citlivost na různé věci jinde a je to naprosto v pořádku, nikdo není horší ani lepší.
@Barevné klubíčko píše: Více
Že to píšeš ještě neznamená, že to tak je. Kdyby tomu tak bylo, tak to jako znamená, že sahání na něj apod. je v pořádku? Čím víc se na něj sahá, čím víc se válí tam, kde nemá, tím horší to pak je.
@Buba mara píše: Více
Ty kontrolní orgány ale přicházejí na pochybení jen někde.
@Matt 02 píše: Více
Nebylo přece myšleno doslovně. Tedy, že ti, kteří nepřemýšlí nad pečivem (zní to úsměvně), jsou lepší nebo horší. Dokonce myslím, že tomu nevěnovat pozornost může být výhra i ulehčení.