Manžel dal neteři na zadek - mám to říct matce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
30.6.22 22:41
@Anonymní píše:
Jinak neteř k nám vždy chodila ráda. S dcerou si rozumí. Ještě o nás říka, že jsme cool a in..
No dnesšk mě mrzíí :oops:

Zkus spíš nasměrovat manžela na alternativní tresty, tím pak těmto situacím předejdete, já bych třeba dala důrazné varování, jestli do napočítání 5 nevylezou, tak třeba už do bazénu znovu nemuźou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 22:43
@VitaminC píše:
Proc ty nerespektujes, ze si chce pritelkyne snist v bazenu meloun a vypit mimosu?

Třeba proto, že jsou tam pak drobky, zrníčka, bordel a starost o bazén je na mě a tohle mi zbytečně přidělává práci a tedy obírá mě to o čas, který by se dal trávit s přítelkyní/rodinou?

• Citovat
  • Upravit
30422
30.6.22 22:43
@Anonymní píše:
8o 8o.
Jde o výchovné plácnutí, ne o ponížení..Nechapu, proč máš nějaké uchylné myšlení 8o

Ponižující to je. Na výchovné plácnutí nemusím nikoho ohýbat přes koleno. Pokud ten rozdíl nevidíš, je to smutné. Když už máte potřebu děti mlátit, tak to aspoń vynechte tuhle zrůdnost. Ségře to řekni a počítej s tím, že se jí to líbit nebude. Vy byste u mě skončili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
30.6.22 22:44

Když to vezmu naopak, mne by se nelíbilo kdyby moje dítě někdo uhodil bez mého vědomi, protože on sám uznal ze je to vhodné, ať si to obhajuje jakkoli. Vynadat a vytyčit hranice když se chová špatně ok, zakázat, sebrat hračky, cokoli, ale uhodit ne. Moje dítě moje pravidla. Ja sem se rozhodla dítě vychovávat bez fyzických trestu a ostatní ať si to delaji jak chtějí, ale toto by mi hodně vadilo.

Kamarádka své děti pleska na denní bázi, nevidím ze by si z toho něco dělaly a zlobí dost, spis čím dal víc a ona musí pritvrzovat, aby si z toho nedělaly ještě srandu. Když jsme je hlídala říkala mi ať je klidně plesknu, ale už z principu bych si to nedovolila a vždycky jsme se domluvily i když zlobily. Nejsou to proste moje děti, nemůžu je bit, nemám na to právo.

Každopádně už se stalo, už s tím nic nenadelas. Asi bych to dal zbytečně nerozmazavala a s manželem probrala jak to řešit příště, aby se z toho nestal standard, zvlášť když to teď “zabralo”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.6.22 22:47
@Anonymní píše:
Třeba proto, že jsou tam pak drobky, zrníčka, bordel a starost o bazén je na mě a tohle mi zbytečně přidělává práci a tedy obírá mě to o čas, který by se dal trávit s přítelkyní/rodinou?

Takze u vas ten, co se o neco stara, tak rozhoduje? Az ti pritelkyne nakaze curat vsede nebo jist pouze v kuchyni, budes to respektovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
30.6.22 22:48

Sestře to sděl, dítě to své matce vždycky poví, pokud není už v nějakém rozumném věku.
A co se týká trestu. No já bych přes zadek za cákání vodou nedala, ale že se ji neteř posmívala, to by mě taky nakrklo. To je pro mě mnohem horší, než když děti zlobí.
Mám dítě malé, takže nevím jaký postoj budu mít k trestům, k tomu se tedy vyjadřovat nebudu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 22:48
@VitaminC píše:
Takze u vas ten, co se o neco stara, tak rozhoduje? Az ti pritelkyne nakaze curat vsede nebo jist pouze v kuchyni, budes to respektovat?

Pokud to bude dodržovat i ona, tak ano, budu to respektovat.

• Citovat
  • Upravit
6794
30.6.22 22:50
@Anonymní píše:
Pokud to bude dodržovat i ona, tak ano, budu to respektovat.

Mas nejak pokriveny pohled na respekt. Ten opravdu neni o tom, ze nekdo vynasi nesmyslne prikazy a ostatni tupe poslouchaji jak ovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
30.6.22 22:51

Já bych jí to neříkala, dle mě manžel přestřelil, ale prostě mu ujely nervy. A já jako nervák se mu ani nedivím. Osobně úplně nesnáším, když se mi i moje vlastní děti vysmívají do obličeje. Pokud by se neteř sama pochlubila, tak bych ségře řekla to samé a že sama má tak přísnou výchovu, že jsem si myslela, že to pro ni nebude důležité. Neříkám, že je v pořádku děti mlátit, ale na druhou stranu nesouhlasím s tím, že jedna výchovná na zadek jednou za půl roku, když to fakt přežene, dítěti ublíží. Já jako dospívající dostala od mámy dvakrát a oboje si dobře pamatuji. A oboje mělo sakra důvod a otevřelo mi to oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 22:51
@VitaminC píše:

Případně se domluvím na jiných pravidlech, že když budu jít jinde, tak si to potom po sobě uklidím, nebo ji s úklidem pomůžu. A ano, pokud se někdo stará, tak do toho dává svou energii a je to neúcta k tomu člověku, když se nerespektují jeho pravidla a šlape se tedy i po jeho práci.

• Citovat
  • Upravit
14107
30.6.22 22:59
@Anonymní píše:
Za mě je tohle správně, pokud to nebyla vyloženě nějaká řežba a z toho popisu chápu, že se jednalo o jedno, no trošku větší, plácnutí na zadek. Za mě je to jako rychlé uklidnění velmi efektivní řešení. Někdo jim dal pravidla a oni to porušili. Sebrání těch dobrot by podle mě nemělo takový efekt, možná že větší efekt by mělo zakázání bazénu. Fyzický trest by měl být sice až jako poslední možnost, ale děcka si říct nedaly… Myslím si, že i takový tvrdší trest za první prohřešek je to lepší ve smyslu jasného vymezení hranic. Uvolňovat se dá vždycky, s utahováním je to horší.
A ségře bych nic neříkal. Holka by měla vědět, že dělala blbosti, dostala varování, pokračovala v tom a pokud není blbá, tak to doma neřekne, protože co na to říct - děláš blbosti, tak buď ráda, že nedostaneš ještě ode mě, když se neumíš chovat.
Pokud by ale doma něco řekla, tak bych to ségře přiznal a řekl jak to bylo - děcka dostaly varování a nebyla to žádná velká řežba.

No ja bych teda byla rada, kdyby se mi dite s tímhle teda svěřilo, ale u me teda melo me dite jistotu, ze od me by fakt nedostalo.
Chce to trpělivost, a to tady manželovi od zakladatelko dost chybi a to co udelal je dost za hranou.
Mne by se teda fakt nelíbilo, kdyby mi ke dite nekdo pleskal na zadek.

Ty normalne prehnes dite pres koleno a taky mu jednu plesknes? Vsak tohle je za hranou, a je to proste výprask..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
30.6.22 23:04
@Anonymní píše:
Myslím si, že to je právě rozdíl mezi dítětem a dospělím. Dospělý děcku řekl, že tohle, tohle a tohle nemá dělat. Děcko to porušilo. Dospělý to zkusil po dobrém zopakovat třeba i důrazněji, atd… Bez efektu. Jak by ses zachovala, kdyby ti partner řekl, že nemáš nosit jídlo do bazénu a ty bys ho stejně vzala a on by ti důrazně řekl, že to nemáš dělat. Nejspíš bys naštvaně něco pronesla a nakonec vylezla z toho bazénu ven. A doma by bylo dusno a nejspíš by to vyústilo v hádku. Což je ostatně stejné jako ten plácanec na zadek u dítěte.
O tom je ten respekt k ostatním. Spousta dospělých to chápe, že když někdo začne vymezovat hranice, tak bych je měl respektovat. Pokud ne, dochází k eskalaci situaci, kdy si druhý ty hranice nějak začne vymáhat (třeba důraznějším projevem). Spousta dospělých eskalaci nenechá dojít do nějakého většího konfliktu, i když ano, i takoví jsou.
Upřímně, pokud bych měl přítelkyni, která by mě i přes mou eskalaci nechtěla respektovat, mrzelo by mě to. Situaci bych neřešil násilím, ale přemýšlel bych o tom, proč mě nerespektuje. Pokud by to byla jedna situace, čert to vem, ale pokud by se nerespektování objevovalo častěji, proč s takovým člověkem být… Pak je na zvážení rozchod/rozvod. Tohle s dítětem udělat nemůžeš.

Je hezký, že kdybys měl přítelkyni, která by tě nerespektovala, tak bys přemýšlel, proč, a neřešil to násilím. Proč ti teda přijde cajk to samý u dítěte násilím řešit? Kde je ten zásadní rozdíl mezi dospělým a dítětem, že jednoho bít nemůžeš a druhýho jo? Tak prostě třikrát řeknu, že se jídlo do bazénu netahá, a když holt neposlechne, no tak milá děcka z bazénu vytáhnu, zavřu do pokoje, a zábava je ukončena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 23:06
@welovefashion píše:
Zkus spíš nasměrovat manžela na alternativní tresty, tím pak těmto situacím předejdete, já bych třeba dala důrazné varování, jestli do napočítání 5 nevylezou, tak třeba už do bazénu znovu nemuźou

no to určitě pojedeme na alternativních trestech, o tos tím počítám.
Tak to oni holky právě pod tímhle napomenutí nevylezly a byly by tam furt..

• Citovat
  • Upravit
14107
30.6.22 23:10
@Veronika1886 píše:
Co tady hrotíte, prostě dělaly bordel a neposlouchaly, tahat jídlo do vody, mají snad respektovat, co řekne dospělý, ne? Dneska jsou ti spratci rozmazlení, co z nich vyroste pak? To se fakt každej pozastavuje nad rázným plesknutím po zadku kdyz si vyloženě dělají z dospělého srandu? To se pak nedivím, že jsou tak neposlušný ty děti.Příspěvek upraven 30.06.22 v 22:19

To ze dostali az to mlasklo, mi fakr neprijde normální.
A co to ma za účel ze je prehnul přes koleno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.6.22 23:10
@nuklear90 píše:
Narovinu fyzické tresty nemám ráda. Svého synovce a neteř bych nikdy neudeřila, je to za hranou. Vzala bych jim všechny mňamky a měly by slečny po bazénu. Sestře to určitě řekni, zároveň bych zdůraznila, že pokud je neteř u vás, tak platí vaše pravidla. Pokud nebude poslouchat, tak ať si jí nechají doma.

Líp bych to nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect