Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A jak dlouho ten sex trva, je to jen pohlavni styk?
@akavi píše:
Nevím přesně, ale cca 20 minut a víc. Jak pohlavní styk? To myslíš, jestli jako děláme něco speciálního?
Ten dotaz jsem pochopila jako jestli jde jen o zásun, nebo jestli je předehra, sex a potom se ještě pomazlíte, tulíte. Je to hodně osobní, ale taky by mě to docela zajímalo.
Jestli ta odtažitost k manželovi nepramení taky z toho, že sexujete denně na sílu. Ty máš náladu na sex 2× - 3× týdně. Buď bys měla jet na svoje maximum, nebo alespoň udělat kompromis na 5× týdně. Brát partnerský sexuální život jako cituji: „…povinnost. Prostě to musím udělat, nemám k tomu ani pozitivní ani negativní postoj. Nicméně někdy se mi to i líbí (záleží na únavě)…“ mě osobně to dost děsí. Jako pozitivum vidím tu neutralitu. Neutralita je nesrovnatelně lepší než se při sexu cítit jako matrace/nafukovací panna.
Ještě mě překvapilo, že po 12ti letech vztahu nemáš nikdy orgasmus. To je to tvému manželovi jedno? On se nesnaží přijít na to, co by na tebe fungovalo? Nepřijde mu to důležité? Nebo orgasmus předstíráš?
Uvědomuji si, že toto je velmi osobní téma. Taky vám do vztahu/sexuálního života nechci vrtat. To že já osobně si v tuto chvíli nedovedu představit sex z povinnosti ani 1× za rok aniž bych se vůči manželovi zablokovala/zablokovávala. Třeba kdyby došlo na „lámání chleba“, tak bych to taky možná nějak zvládala. ![]()
Jestli už je to příliš osobní téma, tak se omlouvám.
Obdivuji jak to zvládáš. Jsi mnohem silnější a odolnější osobnost, než si sama o sobě myslíš.
@Pajka2020 ach, jo, zenske, vy to vbsechno vidite jen optikou zenske,
oni i chlapi jsou stejni, vidi to jen a jen svyma ocima,
jenze sex (fizicke kukani), i milovani k tomu jsou potreba vzdy dva,
a kazdy je jiny, druhy ty reakce partnera zjevne nechape
@Pesimistaa píše:
@Pajka2020 ach, jo, zenske, vy to vbsechno vidite jen optikou zenske,
oni i chlapi jsou stejni, vidi to jen a jen svyma ocima,
jenze sex (fizicke kukani), i milovani k tomu jsou potreba vzdy dva,
a kazdy je jiny, druhy ty reakce partnera zjevne nechape
Nechápu, co tím myslíš? V čem ženy muže nechápou? Můžeš to nějak podrobněji rozepsat?
@Pajka2020 píše:
Nechápu, co tím myslíš? V čem ženy muže nechápou? Můžeš to nějak podrobněji rozepsat?
treba v tom, jak reaguje chlap na sex, ktery je jen nahrazkou masturbace
@Pajka2020 píše:
Ten dotaz jsem pochopila jako jestli jde jen o zásun, nebo jestli je předehra, sex a potom se ještě pomazlíte, tulíte. Je to hodně osobní, ale taky by mě to docela zajímalo.Jestli ta odtažitost k manželovi nepramení taky z toho, že sexujete denně na sílu. Ty máš náladu na sex 2× - 3× týdně. Buď bys měla jet na svoje maximum, nebo alespoň udělat kompromis na 5× týdně. Brát partnerský sexuální život jako cituji: „…povinnost. Prostě to musím udělat, nemám k tomu ani pozitivní ani negativní postoj. Nicméně někdy se mi to i líbí (záleží na únavě)…“ mě osobně to dost děsí. Jako pozitivum vidím tu neutralitu. Neutralita je nesrovnatelně lepší než se při sexu cítit jako matrace/nafukovací panna.
Ještě mě překvapilo, že po 12ti letech vztahu nemáš nikdy orgasmus. To je to tvému manželovi jedno? On se nesnaží přijít na to, co by na tebe fungovalo? Nepřijde mu to důležité? Nebo orgasmus předstíráš?
Uvědomuji si, že toto je velmi osobní téma. Taky vám do vztahu/sexuálního života nechci vrtat. To že já osobně si v tuto chvíli nedovedu představit sex z povinnosti ani 1× za rok aniž bych se vůči manželovi zablokovala/zablokovávala. Třeba kdyby došlo na „lámání chleba“, tak bych to taky možná nějak zvládala.
Obdivuji jak to zvládáš. Jsi mnohem silnější a odolnější osobnost, než si sama o sobě myslíš.
Priznam se, me ta odpoved tak trochu zesmutnila, sex jako domaci povinnost, ale zase alepson to ma neutralni ton, neutralni vlastne znamena „nic“..
Nechtela jsem se vic vyptavat na podrobnosti z intimni zony, vic otazek jsem proto nepokladala, ale zajimalo by me to, treba postoj toho chlapa, jak on resi, ze zena den co den odchazi z postele bez orgasmu. Taky je zajimavej udaj 20 minut, za 20 minut se toho moc nestihne, coz ale chapu, ze pokud jde o neco jako pravidelnou, denni, domaci povinnost", pak tech 20 minut si clovek umi asi nejak nejasne predstavit.
@akavi, nevim, jestli chces jeste pridat vic podrobnosti, pokud ne, chapu, ze nechces mluvit vic z intimni sfery. ![]()
@Pajka2020 píše:
Ten dotaz jsem pochopila jako jestli jde jen o zásun, nebo jestli je předehra, sex a potom se ještě pomazlíte, tulíte. Je to hodně osobní, ale taky by mě to docela zajímalo.Jestli ta odtažitost k manželovi nepramení taky z toho, že sexujete denně na sílu. Ty máš náladu na sex 2× - 3× týdně. Buď bys měla jet na svoje maximum, nebo alespoň udělat kompromis na 5× týdně. Brát partnerský sexuální život jako cituji: „…povinnost. Prostě to musím udělat, nemám k tomu ani pozitivní ani negativní postoj. Nicméně někdy se mi to i líbí (záleží na únavě)…“ mě osobně to dost děsí. Jako pozitivum vidím tu neutralitu. Neutralita je nesrovnatelně lepší než se při sexu cítit jako matrace/nafukovací panna.
Uvědomuji si, že toto je velmi osobní téma. Taky vám do vztahu/sexuálního života nechci vrtat. To že já osobně si v tuto chvíli nedovedu představit sex z povinnosti ani 1× za rok aniž bych se vůči manželovi zablokovala/zablokovávala. Třeba kdyby došlo na „lámání chleba“, tak bych to taky možná nějak zvládala.
Není to tak, že by na mě skočil a udělal se a potom se zeptal, jakej byl ![]()
Já k němu nejsem odtažitá navenek, přes den se obejmeme, pohladí mě, večer se přitulí. Není to o fyzickém odporu. Nicméně prostě orgasmus je trochu složitější věc a naučila jsem se ho nahrát, protože on je typ muže, co by byl schopnej do toho bušit hodinu, dokud by to ze mě nevymlátil (a stejně by nevymlátil). A na to kapacitu nemám a nikdy jsem neměla. Zpočátku, v určitých polohách (které ho ovšem nebaví) jsem orgasmus čas od času měla.
Evidentně mu to předstírání nevadí, když vyhledavá prostitutky, které s ním orgasmus zřejmě nemají.
@akavi píše:
Není to tak, že by na mě skočil a udělal se a potom se zeptal, jakej byl
Já k němu nejsem odtažitá navenek, přes den se obejmeme, pohladí mě, večer se přitulí. Není to o fyzickém odporu. Nicméně prostě orgasmus je trochu složitější věc a naučila jsem se ho nahrát, protože on je typ muže, co by byl schopnej do toho bušit hodinu, dokud by to ze mě nevymlátil (a stejně by nevymlátil). A na to kapacitu nemám a nikdy jsem neměla. Zpočátku, v určitých polohách (které ho ovšem nebaví) jsem orgasmus čas od času měla.
Evidentně mu to předstírání nevadí, když vyhledavá prostitutky, které s ním orgasmus zřejmě nemají.
A prosím tě, hodně intimní dotaz, když si to děláš sama tak je orgasmus OK?
@Tenkteryhoma píše:
A prosím tě, hodně intimní dotaz, když si to děláš sama tak je orgasmus OK?
Ano, je. Ale já tenhle problém měla vždycky u každého muže. Líbilo se mi to s nimi, ale orgasmus jsem neměla. Ale pro mě to není nic životně důležitýho, na čem by vztah stál nebo padal.
@akavi píše:
Není to tak, že by na mě skočil a udělal se a potom se zeptal, jakej byl
Ja jsem tvrdej odpurce predstirani, i kdyz logiku to nejakou navenek ma, co rikas, presto si myslim, ze predstirani je kontraproduktivni. Co by se stalo, kdybys nepredstirala, rekla na rovinu, uprimne, co a jak si to celou tou dobu citila?
@akavi píše:
Ano, je. Ale já tenhle problém měla vždycky u každého muže. Líbilo se mi to s nimi, ale orgasmus jsem neměla. Ale pro mě to není nic životně důležitýho, na čem by vztah stál nebo padal.
Akavi, ja mam chut te obejmout,
fakt, ty jses takova, ja nevim, jak to rict, krotka?
Mam chut te obejmout a zatrast s tebou, at se ta spici princezna v tobe probudi…ty jses tak zmirena…az jednou budes mit v posteli chlapa, u ktereho nic nebudes muset predstirat a sex nebude na urovni neutralnich domacich prac, zjistis, ze je to s tebou vsechno jinak.
Na jedne strane ti to nepreju, protoze chces udrzet rodinu, na druhe strane ti to preju, az treba deti budou vetsi a vase cesty by se rozdelily… ![]()
Příspěvek upraven 03.08.20 v 09:21
@My Melody píše:
Ja jsem tvrdej odpurce predstirani, i kdyz logiku to nejakou navenek ma, co rikas, presto si myslim, ze predstirani je kontraproduktivni. Co by se stalo, kdybys nepredstirala, rekla na rovinu, uprimne, co a jak si to celou tou dobu citila?
Po takový době? To bych musela být sebevrah.
To není jeho vina, že to nemám. Tak mu nebudu snižovat sebevědomí. Navíc on se fakt vždycky snažil, abych si to užila a nemůže za to, že prostě nejsem schopna toho dosáhnout. A nechci ještě po večerech hodiny lovit bobříka orgasmu. Jednou za čas si to vyřeším sama a je to. Navíc teda AD, která beru, schopnost dosáhnutí orgasmu docela tlumí, tak možná ke problém častečně i tady.
@akavi píše:
To není jeho vina, že to nemám. Tak mu nebudu snižovat sebevědomí. Navíc on se fakt vždycky snažil, abych si to užila a nemůže za to, že prostě nejsem schopna toho dosáhnout. A nechci ještě po večerech hodiny lovit bobříka orgasmu. Jednou za čas si to vyřeším sama a je to. Navíc teda AD, která beru, schopnost dosáhnutí orgasmu docela tlumí, tak možná ke problém častečně i tady.
A muzu se zeptat, AD jsou jaksi vyusteni vaseho dlhodobeho manzelskeho problemu?
@akavi píše:
@My Melody píše:
A muzu se zeptat, AD jsou jaksi vyusteni vaseho dlhodobeho manzelskeho problemu?
Začala se mi hroutit trojnožka práce - vztah - zdraví. K panickým atakám a depresím jsem měla sklon už v pubertě, ale nějak jsem to ustála.
Rok 2018 byl náročný pracovně, v únoru jsem zjistila jeho vyhledávání štětek, byla jsem 2 měsíce psychicky v h…, pak jsem se nějak dala do kupy, v práci nastal nápor, v září prvni panická ataka (odvezla mě RZS), v práci další nápor, potom v prosinci den před Mikulášem zjištěno, že prostitutkám volal. Po tomhle zjištění a jeho následném chování jsem totálně zkolabovala, prakticky panické ataky 3 x denně, nasazení AD a postupné zlepšování.
Takže asi ano, měl na tom velký podíl.
@akavi píše:
Psala jsi, ze v pocatku, v urcitych polohach, ktere ho nebavi, si orgasmus mela, taky jsi psala, ze sama si orgasmus umis zabezpecit. Takze nejsi anorgasmickej typ. Ja uz asi ted i chapu, proc ti tech 20 minut denne v podstate vyhovuje…stejne si soukromne myslim, ze i kdyby to nebyla jeho chyba, chyba je skratka v tom, ze mas v posteli nespravneho chlapa.
Jenze nam se to tady teoretizuje, mate deti a ty chces rodinu udrzet.
Presto jsem presvedcena, ze predstirani do postele, (ale ani do zivota), nepatri.