Manžel mě nechce jako spoluvlastníka bytu

Anonymní
20.10.24 12:13

Manžel mě nechce jako spoluvlastníka bytu

Zdravím holky. Potřebuji poradit. S manželem jsme 9 let. Máme spolu 2 děti a manželé jsme spolu 2 roky. Manžel vzal hypotéku na byt v době kdy jsme nebyli,,svoji,. Já nemohla v té době byt spoludlužník protože jsem měla dluh který mám zaplacený…navíc mu finanční poradkyně poradila že na to i dřív dosáhne jakože je sám. Na vše si musel pujčit nic jsme našetřené neměli…Teď jde o to s manželem jsme se poznali oba jsme měli nějaké dluhy. Začali jsme spolu od nuly a vlastně si vše vybudovali od společně. Máme se opravdu hezky. Bydleni zvelebujem. Teď jsem na rodičáku takže úplně do rodinného rozpočtu nepřidám co si budeme. Manžel o nějaké moji brigádě nechce ani slyšet, začne to přepocitávat na svůj plat a prý se to ani nevyplatí abych nekam chodila. Ale kdybych si vydělala i 10tis tak to taky není úplně nic… teď jsme nejeli na téma co kdyby jsme spolu jednou nebyli. Mě myšlenka na to že bych si třeba za 20let společného žití a budování mohla odnést igelitku docela mrzí. Tchán u toho byl a říká že by byl přece blbý aby mi,,dal,, půlku bytu. Manžel má stejný názor. Za mě je to dost vykutálené že on si za své peníze investuje do bytečku a moje výplata se třeba jednou procestuje, projí, zaplatí dětem vzdělání, oblečení kroužky… atd…a nebudu mít nic. Říkám poznali jsme se a měli jsme hluboko do kapsy oba…co si myslíte? Jsem ve stavu že se mi nic z našetřenych peněz nechce investovat do ničeho jen myslet a šetřit na budoucnost…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36134
20.10.24 12:20

To je teda od něj pěkně sprostý když platíte vše společně od začátku a byt je napsaný jen na něj. Trvala bych na přepsání půlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
20.10.24 12:22

No řešíš to trošku s křížkem po funuse. To jste si měli vyjasnit hned na začátku společného bydlení, resp. pořízení té nemovitosti. Pokud nemovitost nedáte do SJM nebo ti nenapíše podíl na ní, asi už nic nenaděláš. Ale při vypořádání SJM bys měla nárok na náhradu toho, co bylo že společného majetku vloženo do majetku manžela. Splátky hypotéky jsou jasné, u zbytku bys musela vše dokládat a prokazovat. Takže co si budeme říkat, nejsi zrovna v záviděníhodné pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
20.10.24 12:22
@JancaS84 píše: Více

Tak tu hypotéku a nejspíš i poplatky platí jen on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
20.10.24 12:24

@lucad77 Haló, jsou manželé. Tady není můj plat a tvůj plat, pokud se tak nedomluvili písemně u notáře. Vše je společné a on z toho pohodlně hradí hypotéku na svou nemovitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
20.10.24 12:24

Všechno špatně. Všechno špatně v tomhle vztahu. Od bytové situace a po brigádu/práci. Nesnesla bych vedle sebe člověka, který by omezoval, zakazoval nebo se vysmíval, že chci pracovat. To by byl hodně velký červený prapor pro býka (jsem býk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
20.10.24 12:25

Ahoj,

s manželem jsme měli stejne začátky jako vy a nyní musím říct, že by manžela ani nenapadlo, že by mě z toho nějak vynechal, byt vložil dílčí část on. Ikdyz nedosahujeme velkých výdělku, je to přece tím, že se staráme právě o tu domácnost, deti a to se musí také počítat.
Takže za mě by jste to rozhodně měli mít půl na půl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
20.10.24 12:27
@Enitka píše: Více

Ten byt společný není. Měl ho ještě před manželstvím. Splátky po uzavření sňatku ano, na ty by nárok pak měla. Ale nic ho nedonutí na ni půlku bytu přepsat. Mně by se to být jí taky nelíbilo, ale má špatnou vyjednávací pozici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 12:53
@lucad77 píše: Více

Právně ho měl před svatbou, ve skutečnosti ne.

• Citovat
  • Upravit
6920
20.10.24 12:58

Tvůj chlap je pěkně sprostej a vych_canej jak díra do sněhu.
Tohle by můj vztah k němu hodně poznamenalo. Nevím, jak bych to řešila… Důkladná promluva a dohoda, že to, co on investuje do svého, si já budu rovněž odkládat mimo rodinný rozpočet. Nic jiného mě nenapadá, ale bojovala bych. Je to ubožák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
20.10.24 13:06
@lucad77 píše: Více

Ze společné rodinné kasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
20.10.24 13:07
@Anonymní píše: Více

Jen s igelitkou neodejdeš. V případě rozvodu máš nárok na polovinu všech vynaložených výdajů. Splátky hypotéky, rekonstrukce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
20.10.24 13:07
@Anonymní píše: Více

To není podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
20.10.24 13:08
@cecetka píše: Více

Jo ale kromě hypotéky musí vše nějak doložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
20.10.24 13:09
@cecetka píše: Více

Jo no. Ale to, že je byt jen na něj, prostě není protiprávní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí