Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kinoko píše:
Nevim jestli je to psychicke tyrani ale manzel mi dneska strhal v kuchyni nove tapety jen kvuli tomu ze jsem nechtela udelat co on chtel. Rovnou mi rekl ze at si zvykam ze takhle dosahne toho co chce on…fakt je strhnul, je pry schopny to tady cely rozmlatit, s tim ze na policii jit nemuzu…píčo ty krávo vypatlaná, je jeho normální slovník…
ty jsi zakladatelka ????
Radim sbalit se a odejit.Ja takhle snasela teror od ex skoro tri roky.Ted mam skveleho pritele a uzasne mimi.
Jen to chce vse dobre promyslet a odejit az nebude doma.A jak radil Jura,klidne vyhledat odbornou pomoc.
Moji sestrenku taky tyral manzel,vyhrozoval ze ji vezme dceru,skoncila v azylovem dome,ex je ted spatky na Slovensku,dceru vida jen obcas a sestrenka je znovu stastne vdana a ma druhe dite.Preji at vse dobre dopadne ![]()
Ano, je to psychické týrání! Tímto to obvykle začíná a po nějakém čase, teda pokud se tak již neděje, přidá i fyzické a obvykle se to stupňuje. Vem co nejdřív nohy na ramena a pryč, dokud tě psychycky nezničí!!!!!
to je jak u nás..až na to,že mně se za to nikdy neomluvil a jeho psychický nátlak je orinetovaný trochu jinak(moc dobře totiž ví,že jsem zapřísáhlí abstinent,drogy odsuzuji..atd)u nás hraje hlavně na to,že nemám pořádné bydlení..a malý příjem..ale už jsem se taky rozhodla(i díky holkám tady na e-miminu)to všechno nesnášet a bránit se…přeju hodně síly a štstí,klid je nejdůležitější..když budeš v klidu a psychické pohodě,uvidíš spoustu věcí jinak! ![]()
Anonymní píše:
Dnes jsem dospěla k tomu,že se rozvedu.Manžel mě neustále deptá,nadává mi,uráží.Většinou bezdůvodně.Jsem těhotná,už ve II.trimestru.Protože to i miminku strašně ubližuje,rozhodla jsem se pro rozvod,i kdybych se měla vrátit zpět k rodičům.
Když jsem mu to oznámila,začal mi vyhrožovat,že jestli se rozvedu,že mi dítě v životě nenechá,prý se postará o to, že ho porodim a budu mu ho muset okamžitě odevzdat.K soudu že si sežene x lidí,kteří mu dosvědčí, že jsem fetacka atd.Nikdy jsem nefetovala ani nic podobného.Po tom co mi řekl, jsem dostala šílený hysterický záchvat,nemohla jsem vůbec dýchat:-(
Co mam dělat?já mam strach,že mě o mimčo může opravdu připravit,strašně se bojim,to bych nepřežilaTo je opravdu tak jednoduché,vzít matce její dítě?
Taky ho nechi uvádět jako otce,může to on nějak napadnout?
Nebud blbá,jenom vyhrožuje blbec,nemá sebemenší šanci dostat ho do péče pokud máš kde bydlet a postaráš se,bud v klidu a těm jeho kecům se vysměj:-D
Psychický teror je hrozná věc a aď si říká kdo chce co chce, můžete to potkat každého a vždy to příjde velmi, velmi pomalu a od člověka, kterému věříte pomalu víc než sobě, proto, až si to žena začne vůbec uvědomovat a připouštět, bývá velmi tímto jedincem zmanipulovaná. Proto doporučuji navštívit odbornou pomoc, psychologa či zavolat na linku pro týrané ženy. Právě 1. krok k uzdravení je, si tuto situaci vůbec dokázat připustit a chtít s tím něco udělat. Bohužel v naší legislativě znamenají peníze téměř vše - moc, i zákon, s tím naprosto souhlasím ta jak to tu někdo napsal. Ona teorie je jedna věc a praxe druhá.........
Holky, hlavu vzhůru a bojovat
Ahoj, potřebuji pomoct. Můj Pritel mi už několikrát pohrozil, že mi sebere malou. Bude ji 8 měsíců. Má nějakou šanci, když není udan v rodném liště jako otec?
@261972 ledaze by ti ji sebral nasilim anebo bys mu ji sama dala. Jinak ne. Ale mohl by si vynutit zapis do RL. A pak uz by sanci mel. Ale to je na dlouhe lokty. Proc je dcera bez otce v RL?
Protoze byl tak linej si to zaridit. I když pije někdy, tak by měl šanci?
@Chytrak nikdy bych mu ji nedala. Jezdi bez papírů a je mu jedno, že má v sobe chlast. Já řidičák mám a nepiju. Boji se, že mi ji vezme násilím. Bojim se ho.
@261972 píše:
Ahoj, potřebuji pomoct. Můj Pritel mi už několikrát pohrozil, že mi sebere malou. Bude ji 8 měsíců. Má nějakou šanci, když není udan v rodném liště jako otec?
To je tady snad přes kopírák. Nesebere, protože si rozmyslí, zda bude platit alimenty a patrně bude i líný se o něj starat. Ale proboha, ženské, proč si pořizujete s idioty děti? Jak na běžícím pásu tady.
@261972 píše:
Nikdy se dite nestaral, že? Kdyby jo, rozmyslel by si to
Je to z mého pohledu jen „páka“, kterou neuváženě používá. Tohle kdybych řekl manželce, tak mě dá klidně obě a odjede na dovolenou…
@Anonymní píše:
Nikdy jsem nefetovala,takže v tom jsem v klidu.O miminko budu schopná se postarat,ale musela bych bydlet u rodičů, na tom nevidím nic tak hroznýho.
On je ale schopnej si vymyslet dalších milion věcí,je to křivák a hajzl.
Já pořád nemůžu nějak uvěřit tomu, že by mi ho mohl opravdu hned po porodu odebrat a mít ho on,to snad není možný![]()
![]()
To toho hajzla manžela radši snad zabiju
Reálně nemůže, jediný kdo to může udělat je sociálka…
Reálně i kdyby jste seděla v base, tak tam dítě bude s Vámi!
Takže
Jinak to prozření co je zač přišlo docela brzy ![]()
@261972 píše:
Protoze byl tak linej si to zaridit. I když pije někdy, tak by měl šanci?
Ale prosím tě. Nenech se rozhodit patrně psychopatem. Pokud není v RL, tak by to byl únos minimálně do doby, do kdy by se neprokázalo testem otcovství, že její otec. Jinak je to jeho slovo proti tvému. A ty si matka, takže by utřel.
A jestli se k tobě chová tímhle způsobem, tak vezmi rozum do hrsti a mazej od něj. Že není v RL je patrně rozumný krok!
@261972 píše:
@Chytrak nikdy bych mu ji nedala. Jezdi bez papírů a je mu jedno, že má v sobe chlast. Já řidičák mám a nepiju. Boji se, že mi ji vezme násilím. Bojim se ho.
ty máš tedy kritériá… vy jste se asi hledali, co?
Hele, máš rodinu? Rodiče, sourozence? Někoho, kdo ti dokáže podat pomocnou ruku?