Manžel mě vydírá a vyhrožuje :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1408
19.8.22 20:24
@Vodnivila píše:
Oznámení podala škola

Z tebe to leze jak z chlupaté deky. Jestli nic víc psát nechceš, tak nemusíš. Pořád platí to, co jsem napsala. Přestaň se bát jeho výhrůžek, pokud ti teda nevyhrozuje ublížením na zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.8.22 20:43
@Lissima píše:
Z tebe to leze jak z chlupaté deky. Jestli nic víc psát nechceš, tak nemusíš. Pořád platí to, co jsem napsala. Přestaň se bát jeho výhrůžek, pokud ti teda nevyhrozuje ublížením na zdraví
Ublížení na zdraví ne ale pokusím o fyzické napadení ano
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.8.22 20:47
@Lissima píše:
Z tebe to leze jak z chlupaté deky. Jestli nic víc psát nechceš, tak nemusíš. Pořád platí to, co jsem napsala. Přestaň se bát jeho výhrůžek, pokud ti teda nevyhrozuje ublížením na zdraví

Ve škole jsem řekla co jsem neměla a škola poslala oznámení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.8.22 15:27
@Lissima píše:
Aha. Takže magor a ty jsi (promiň) druhý, že tomhle věříš. Policie přijede jen tehdy, když je ohroženo zdraví, život, nebo majetek, když dochází nebo může dojít k takovému činu. Typicky někdo někoho mlátí, někdo právě krade, někdo někoho zabil. Když zavoláš na policii, že někdo odmítl zaplatit tvou složenku, tak ti zřejmě slušně vysvětlí, že se nejedná o trestný čin, pokud budeš volat opakovaně, tak z toho můžeš mít problém. Tedy on. Za druhé, když policie přijede, tedy za předpokladu, že se například dopouštíš násilí na svém manželovi, tak si žádné informace nezjistí a posléze zjistí maximálně to, jestli už jsi evidována v jejich systému pro přestupek, nebo trestný čin. Až ve chvíli, kdy by proti tobě bylo vedeno trestní řízení, si může (podle povahy trestného činu) policie vyžádat posudky například z magistrátu města, nebo z tvého zaměstnání atd. To bys ale musela být už vedena jako podezřelá. Tobě bych, pokud skutečně manžel byl na Ospodu, doporučila zajít na policii podat trestní oznámení za týrání osoby ve společném obydlí, kdy jim poskytneš co nejvíce komunikace mezi vámi, tj. i tebou zmíněnou SMS o tom, že tě doma čeká policie. Popsáno je to zde přímo na jejich stránkách. https://www.policie.cz/…-obydli.aspx

Policie se už o všechno postará sama, pokud posléze zjistí, že to z toho nelze dovodit, že tě skutečně týrá, nebo nebude dostatek důkazů, tak tvé trestní oznámení odloží a odůvodní proč, nicméně ze své praxe (mám jinou profesi, ale vím, o čem mluvím), většinou z toho vycházíme špatně ten, který vyhrožuje a většinou se taky dost podělá. Někoho zastrašovat není v pořádku.

Ohledně toho Ospodu jsi mi neodpověděla. To je také podstatné.

Víš, tvůj přítel bude mít IQ asi někde hodně nízko, že ho vůbec napadne ti vyhrožovat policií. Je to jelito, protože vytvořil důkazy (SMS) sám proti sobě. Tohle můžeš na Ospodu ukázat a paní budou vědět, s kým mají tu čest.

Edit: Ospod už čtu

Příspěvek upraven 19.08.22 v 19:38

U nás dochází k domácímu násilí a stalkingu ze strany mého partnera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
20.8.22 16:33

Kočko, tady těžko radit. Plácáš páté přes deváté, relevantní informace z tebe lezou jako z chlupaté deky, kdo ví, cos nám ještě zapomněla říct. Mimochodem vykazuješ tak docela znaky dlouhodobě týrané osoby a i to, že OSPOD věří tvému muži (je to partner nebo manžel? A z čeho dovozuješ, že mu „věří?”), by do toho spadalo.

Chápu to správně, že u vás doma se už delší dobu děje něco nepěkného, zřejmě máte s mužem konflikty, které mají vliv i na děti. Nějak se nám do toho dostala škola - zřejmě nějaké z dětí něco řeklo, nebo se mu náhle zhoršil prospěch a škola si tě zavolala na konzultaci. Je to tak?

Tys následně ve škole něco málo z toho, co se ti děje, svěřila a ten, kdo s tebou mluvil, to vyhodnotil jako hrozbu pro děti a podal podnět na OSPOD. Ti si vás pozvali, každý jste řekli svou verzi a OSPOD to vyhodnotil jako partnerskou krizi a dává od toho více méně ruce pryč. Je to tak? Nebo jste zařazeni do ohrožených rodin a budou vás sledovat?

Ty chceš od něj odejít? Děti ti nevezme, ale možná tě čeká dlouhý spor. Kontaktuj nějakou organizaci zabývající se rodinou v ohrožení (v Praze například Locika, věnují se násilným vztahům v rodině) a zkus jim to vysvětlit všechno a nějak srozumitelněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.8.22 16:54
@Andante píše:
Kočko, tady těžko radit. Plácáš páté přes deváté, relevantní informace z tebe lezou jako z chlupaté deky, kdo ví, cos nám ještě zapomněla říct. Mimochodem vykazuješ tak docela znaky dlouhodobě týrané osoby a i to, že OSPOD věří tvému muži (je to partner nebo manžel? A z čeho dovozuješ, že mu „věří?”), by do toho spadalo.

Chápu to správně, že u vás doma se už delší dobu děje něco nepěkného, zřejmě máte s mužem konflikty, které mají vliv i na děti. Nějak se nám do toho dostala škola - zřejmě nějaké z dětí něco řeklo, nebo se mu náhle zhoršil prospěch a škola si tě zavolala na konzultaci. Je to tak?

Tys následně ve škole něco málo z toho, co se ti děje, svěřila a ten, kdo s tebou mluvil, to vyhodnotil jako hrozbu pro děti a podal podnět na OSPOD. Ti si vás pozvali, každý jste řekli svou verzi a OSPOD to vyhodnotil jako partnerskou krizi a dává od toho více méně ruce pryč. Je to tak? Nebo jste zařazeni do ohrožených rodin a budou vás sledovat?

Ty chceš od něj odejít? Děti ti nevezme, ale možná tě čeká dlouhý spor. Kontaktuj nějakou organizaci zabývající se rodinou v ohrožení (v Praze například Locika, věnují se násilným vztahům v rodině) a zkus jim to vysvětlit všechno a nějak srozumitelněji.

To že věří partnerovi se dalo vyčíst z reakce sociální pracovnice, kdy při první návštěvě věřila mě, po rozhovoru s partnerem věřila jemu, jeho chování vykazuje znaky domácího násilí se všim všudy, stalking, zejména psychické domácí násilí ale i sexuální, ekonomické, šíří o mě pomluvy, které nejsou pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí