Manžel nechce druhé dítě a já se s tím nedokážu smířit!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
27.6.22 13:56
@Anonymní píše:
Ahojky, řeším to same. Původní plán byl 3 děti. Z toho jsme ustoupili oba hned po narození syna. Chtěli jsme se začít snažit v jeho dvou letech. Pak manžel otočil, že ve dvou je ještě brzo, synovi jsou 3. Já jsem teď 2. měsíc v práci. Manžel nejdřív, že bych měla odpracovat zase nějakej ten rok, že ještě ne. Když jsem se se ho zeptala, jestli to druhé vážně chce. Řekl, že ne. Že teď je náš život zase normální. Oba pracujeme, zlepší se náš rozpočet, potrebujeme lepší auto, už jsme 3 roky nebyli u moře. Teď ty ceny všeho taky letí na horu. Spočítal mi kolik bude stát náš syn v horizontu 8 let a vysvětlil mi, že pokud mu to všechno chci dopřát, tak nemůžeme mít dvě děti. To by musel jít do práce, kde na nás nebude mít čas a to by zase nechtěl. K čemu by ty děti pak měl.
Mě strašně štve, že všechno otáčí jen na peníze. Ale jinak spolu žádný problém nemáme. O malýho se stará perfektně, postaral se, abych měla snadný nástup do práce a mohla vzít plný úvazek. Přes léto se nám o malyho stará přes den babička. On ho tam vozí a vyzvedava, až bude ve školce taky se postará v tomhle ohledu, plus nemoci. Převzal na sebe zodpovědnost a chodí s nim k doktorum, vyřizovat pas a tyhle věci. Je na něj spoleh, vážím si ho. Jen tímhle mě hrozně zklamal, ale vím že má pravo do toho mluvit a na tohle musí být dva. Ale jak se s tím srovnat? On mi dokola předkládá jen finanční a časové argumenty. A mě uz tím jen štve. Potřebovala bych asi slyšet něco jiného, abych to přijala lépe.

Tak to jsme na tom stejně! Já taky neslyším nic jiného než finanční část a že máme málo času pro sebe atd. A tedka má malá ke všemu takové divoké obdobi(někdo tomu říká pubertu 3let) a nedává to! Já občas jsme taky vyčerpaná ale dle mého to je i tím že právě toho sourozence malá nemá, děti miluje a furt i ona sama že není bráška či sestřička… Ale co nedělám, když taťka všude vidí jen ty peníze! Ano doba je šílená a jsem si toho vědoma ale i tak je to prostě těžké překousnout! Říkám si že třeba máme ještě čas ale obávám se že mužský vážně nikdy nezmění názor na to mít druhé dítě! Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18735
27.6.22 14:29

@Elliii jo, ta přítomnost někoho na hraní děla hodně. Jakmile jsme sami tak peklo a jakmile potkáme na hřišti kamosem tak o klukovi 3 hodiny nevim a jen se ke me chodí napít :nevim: u nás přišlo horsi období cca ve 3,5 a nebýt tehotna, tak asi taky bude chlap polemizovat jestli jo a myslím, ze uz by nechtel. Je to psychicky náročné. Finance jsou Ok, takže u nás by to bylo o tom pohodlí. Zas ctyrletak k miminu je super - pomůže, podá, zabavi, segru vylozene miluje a je to krásný jak si ji chrání a pusinkuje, všude se s ni chlubi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
27.6.22 14:52

Zkuste šetřit a uvidíte. Chápu manžela i tebe. Věk máš už vyšší, ale ještě není nic ztraceno. Mluvila bych o tom všem občas s manželem, ale jinak bych netlačila, šetřila bokem a čekala. Doba je teď hodně blbá a prý bude hůř a hůř… Jo, zazněly tu argumenty, že i za války se rodily děti. Ale zkuste si přečíst nějaké paměti, záznamy nebo romány, jak to bylo pro lidi těžké…hlavně jak třeba na konci první světové lidi jedli co se dalo, pomalu i kořínky, trávu atd., aby nezemřeli hlady. Takže lehké to nebylo. A úmrtí bylo hodně, ne jen na bojištích. Tak hrozne to snad v nejbližších letech nebude, věřím tomu. Ale ne každý má na to jen tak přežívat z ruky do huby a strachovat se, jestli bude na bydlení a jídlo. Ta psychická pohoda je hodně důležitá a proste ne každý to dá žít několik let ve strachu z budoucnosti. Pak radši volí, pokud může, aspoň nějaké ty jistoty, no.. a ono co si budeme povídat, dítě je taková ta nejistota. Může být všechno v pohodě, druhé dítě zdravé, nenáročné, zakladatelka brzo nastoupí do práce… Ale taky můžou být komplikace a najednou ty krásné plány budou muset jít bokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.6.22 20:52
@Jahru píše:
Ja půjdu proti proudu. Mně teda přijde smutné upřednostňovat dovolenou u moře před sourozencem pro dítě, takže chápu spíš tebe než manžela. Asi bych to pochopila, kdybyste měli problém uplatit základní životní náklady, ale takhle je to spíš o jeho pohodlnosti.

Naprosto souhlasím. Jestli se rozhoduje, co dítěti dopřát, tak bych doporucovala toho sourozence spis než jednou za rok moře. Zda se mi, ze manžel spis upřednostňuje svůj klid (tím neříkám, ze na nej nemá nárok, ale nelíbilo by se mi, ze to prezentuje tak, ze mu jde o blaho dítěte). Asi bych manželovi zkusila vysvětlit, ze výpadek příjmu bude na omezenou dobu, ale sourozenec bude brachovi oporou navždy, i když vas už mít nebude (ano, nemusí, ale reálně znám mnohem vic případu, kdy to tak je než kdy se na sebe sourozenci v nouzi vykaslou a velmi se tomu dá pomoci výchovou, která je nerozděluje a podporuje v nich partaky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.22 11:09

@hospodki Tak to naprosto věřím! My to tak taky máme! 0ak si na mamku ani ne vzpomene! Ale jinak tedka je to sní strašně těžký, prej 3leta puberta a já si jen říkám snad to prezijem! Protože malou miluji ale jakmile je bez dětí tak já na ránu bohužel 🥺 🥺Osobně vím jaké to je bej jedinacek a proto jsem chtěla vždy dvě děti! Šetřím kde se dá aby neměl manžel potřebu ale on je proste rozhodnut!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.22 11:12

@Giovanna1 Celou mateřskou chodím na brigády atd. Takže finančně na tom zle nejsme ale i tka je pořád u nás tato stránka řešena. A když se v klidu sem tam o tom bavíme tak jedině co mužského zajímá je jestli bych byla schopna ho opustit, když doopravdy nebude chtít to druhé dítě! Jde mu hodně o své pohodlí to řekne na rovinu a že prostě chce hlavně čas pro nás! A moc ho to nepřesvědčuje ano o tom že malá toho sourozence postrádá! Je šílené kontaktní a děti miluje a jak je sama, ikdyž se jí věnují na 100%neni to onco! Jakmile jsou okolo nás děti je vidět jak je šťastná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
28.6.22 11:59
@Elliii píše:
@Giovanna1 Celou mateřskou chodím na brigády atd. Takže finančně na tom zle nejsme ale i tka je pořád u nás tato stránka řešena. A když se v klidu sem tam o tom bavíme tak jedině co mužského zajímá je jestli bych byla schopna ho opustit, když doopravdy nebude chtít to druhé dítě! Jde mu hodně o své pohodlí to řekne na rovinu a že prostě chce hlavně čas pro nás! A moc ho to nepřesvědčuje ano o tom že malá toho sourozence postrádá! Je šílené kontaktní a děti miluje a jak je sama, ikdyž se jí věnují na 100%neni to onco! Jakmile jsou okolo nás děti je vidět jak je šťastná!

Jo, já ti rozumím… Jenže co ti zbývá? Pokud ho nepřesvědčíš, nenaděláš nic…a je správné, že nechceš na něho ušít boudu ve stylu: jee, mně selhala antikoncepce 😁 Protože pokud on má k tu tak nesmiřitelný postoj, mohlo by se stát, že by od vás utekl… Nebo spíš od tebe, o dítě by se určitě staral pěkně jako doteď, jen by byla střídavá péče a to určitě nechceš…Pokud s ním nehnes, tak vymýšlet, jak malé pomoct jinak… Hodně chodit ven a na výlety s nějakou jinou rodinou s dětmi, případně i s více rodinami…aby teda byla dost často s jinými dětmi. Prostě takto jí to vynahrazovat. A jak bude chodit do školy, bude to lepší…bude mít hodně kamarádek a srovná se to. Já chápu, že tě to štve a že kamarádi nenahradí rodinu. A neříkám, že jí nebude sourozenec chybět… Ale zkus to vzít i z jiné stránky. Mít sourozence neznamená, že si budou rozumět… Ano, budete je kdyžtak vychovávat t k tomu, aby si spolu hráli, respektovali se atd. Ale ne vždy to všechno zachrání. Hele, třeba můj muž. Má starší sestru a i když měli oba fajn výchovu a jako děti bývali spolu, dost brzo si začali lézt na nervy. A teď v dospělosti se sice mají rádi, ale jak jsou spolu déle než půl dne, tak si lezou na nervy, protože jsou prostě povahově hodně rozdílní. Tím neříkám, že by muž litoval, že má sestru. Ale tím říkám, že ty sourozenecké vztahy nemusí být vždy fajn. A znám víc lidí, co si se svým sourozencem v dospělosti moc nerozumí a čas tráví radši s kamarády… To píšu jen proto, abych ti ukázala j jiný pohled a dostala tě trochu z té tvojí depky, kterou asi kvůli tomu máš.
A jo, tvůj manžel je pohodlný…chce mít už klid, užívat si…je to od něho do určité míry sobecké. Na druhou stranu se ji snaží věnovat a aspoň takto jí to třeba trochu vynahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
28.6.22 13:02

Vemte si dítě do PP, 2 mouchy jednou ranou. Dítě doma a ještě navíc podpora od státu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
30.6.22 13:57

@Giovanna1 Tak v tomhle by si za to mohl ona sám najednu stránku. HA neberu celou dobu co jsme spolu a až když jsme si řekli že chcem dítě byla malá, a pokračujeme v tom dále! Ze zdravotních důvodu ji neberu a jinak chránit se nechce… Ale rozhodně by mě ani taková habadura nenapadá na to zas nemám žaludek! Musíme chtít to dítě společně! Furt si říkám že třeba se uklidní a dozraje, má cca 4roky na to tak uvidíme! Sice malá bude uz větší ale i tak! Tak se hold necháme časem překvapit jak to snama bude! Male neustále dělám program aby tam byli děti, takže na tom škodna není, ale jakmile je výpadek tak právě je to na ní vidět… A tedka i v tom období kdy to vidí že každé druhé dítko má sourozence a místama se ptá a kde mám já brasku či sestřičku… Tak to občas zaboli ale nedá se nic dělat! Jak píšeš ono se to srovná i u ní jak bude mít pravidelný režim ve školce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
2.7.22 12:37
@Elliii píše:
@hospodki Tak to naprosto věřím! My to tak taky máme! 0ak si na mamku ani ne vzpomene! Ale jinak tedka je to sní strašně těžký, prej 3leta puberta a já si jen říkám snad to prezijem! Protože malou miluji ale jakmile je bez dětí tak já na ránu bohužel 🥺 🥺Osobně vím jaké to je bej jedinacek a proto jsem chtěla vždy dvě děti! Šetřím kde se dá aby neměl manžel potřebu ale on je proste rozhodnut!

Mám doma 3 letého a u nás je to skvělý věk a moc si to užíváme. Ale ani tak se manžel necítí na druhé a já to respektuji. Podle mě je u vás problém „je na ránu“ a asi věk manžela (?). Zkus ještě vydržet až se malá zklidní.
„Musíme chtít“ to zní opravdu hrozně. Bohužel on nemusí chtít, to co ty chceš, aby chtěl :nevim: kdyby se mnou takhle někdo jednal, tak se taky zaseknu. Než tyhle tlaky už je opravdu lepší „nehoda“. Já osobně bych se k potratu nenechala dotlačit. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.7.22 21:29
@Maria37 píše:
Mám doma 3 letého a u nás je to skvělý věk a moc si to užíváme. Ale ani tak se manžel necítí na druhé a já to respektuji. Podle mě je u vás problém „je na ránu“ a asi věk manžela (?). Zkus ještě vydržet až se malá zklidní.
„Musíme chtít“ to zní opravdu hrozně. Bohužel on nemusí chtít, to co ty chceš, aby chtěl :nevim: kdyby se mnou takhle někdo jednal, tak se taky zaseknu. Než tyhle tlaky už je opravdu lepší „nehoda“. Já osobně bych se k potratu nenechala dotlačit. Držím palce.

TO JE JASNÝ ŽE NEMUSÍ CHTIT TO CO JÁ A CHÁPU TO! ALE TAKY SI FURT ŘÍKÁM ŽE MÁ CHVÍLI ČAS TAK TŘEBA DOZRAJE… MALOU PŮVODNĚ TAKY JEŠTĚ NECHTĚL ŽE JE NA DITE CAS A PAK STÍM PŘIŠEL ON SÁM! ALE FURT ME HLAVA NEBERE JAK SE BOJI ZE BYCH HO OPUSTILA KDYBY DRUHÉ NECHTĚL! TO SE CHCE FURT UJISTOVAT! SAMOZŘEJMĚ ŽE JEN TAK LEHCE NĚKDE OPUSTIT MILOVANÉHO ČLOVĚKA! A PROTO JÁ MU ZAS ŘÍKÁM ŽE DOUFAM/VĚŘÍM ŽE K DRUHÉMU DÍTĚTI DOZRAJE A ZMENI SVŮJ NAZOR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
2.7.22 21:34
@Elliii píše:
TO JE JASNÝ ŽE NEMUSÍ CHTIT TO CO JÁ A CHÁPU TO! ALE TAKY SI FURT ŘÍKÁM ŽE MÁ CHVÍLI ČAS TAK TŘEBA DOZRAJE… MALOU PŮVODNĚ TAKY JEŠTĚ NECHTĚL ŽE JE NA DITE CAS A PAK STÍM PŘIŠEL ON SÁM! ALE FURT ME HLAVA NEBERE JAK SE BOJI ZE BYCH HO OPUSTILA KDYBY DRUHÉ NECHTĚL! TO SE CHCE FURT UJISTOVAT! SAMOZŘEJMĚ ŽE JEN TAK LEHCE NĚKDE OPUSTIT MILOVANÉHO ČLOVĚKA! A PROTO JÁ MU ZAS ŘÍKÁM ŽE DOUFAM/VĚŘÍM ŽE K DRUHÉMU DÍTĚTI DOZRAJE A ZMENI SVŮJ NAZOR

Budu držet palce. Že se bojí celkem chápu, ale za sebe mužů říct, že bych nechtěla aby můj syn vyrůstal s otčímem, tak věřím, že ho opustit nechceš. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18735
2.7.22 22:18

@Elliii u Nás to přišlo ze strany manzela ve chvíli, kdy jsem Se vnitřně smířila s jedinackem a to jsem přitom vůbec o druhem nemluvila a držela se. To same zadost o ruku - jakmile mi to opravdu začalo byt jedno s tím, ze proste budeme žít na psi knizku… evidentně citi ten tlak i když to nebylo vysloveno nahlas :nevim: jinak opustit ho me nikdy nenapadlo. Jasný, občas me naštve a nejradši bych ho poslala do..daleka, ale ne z důvodu, ze změnil názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
3.7.22 08:12
@hospodki píše:
@Elliii u Nás to přišlo ze strany manzela ve chvíli, kdy jsem Se vnitřně smířila s jedinackem a to jsem přitom vůbec o druhem nemluvila a držela se. To same zadost o ruku - jakmile mi to opravdu začalo byt jedno s tím, ze proste budeme žít na psi knizku… evidentně citi ten tlak i když to nebylo vysloveno nahlas :nevim: jinak opustit ho me nikdy nenapadlo. Jasný, občas me naštve a nejradši bych ho poslala do..daleka, ale ne z důvodu, ze změnil názor

NO PRÁVĚ, MŮJ MUŽSKÝ K TOMU MUSÍ ASI VŽDY DOZRAT POMALU A SAM… PROTOŽE PŘED SVATBOU JSME BYLA TAKY SMIRENA STÍM ŽE DÍTĚ PROSTĚ JEŠTĚ NEBUDE A PAK NA LIBANKACH ZMĚNIL NÁZOR… TAK UVIDÍME. OPUSTIT ME HO FAKT NIKDY NENAPADLO, IKDYŽ ME TAKY OBČAS ŠTVE ALE TO PROSTĚ KT OMU PATŘÍ ALE NENÍ TO NIC PROČ BYCH TO UDĚLALA!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
3.7.22 08:13
@Maria37 píše:
Budu držet palce. Že se bojí celkem chápu, ale za sebe mužů říct, že bych nechtěla aby můj syn vyrůstal s otčímem, tak věřím, že ho opustit nechceš. :srdce:

Právě to je věc druhá… Já si to zas nedokážu ani představit že by děti měli každý jiného otce! Pro mě je super chlap/táta a neměnila bych to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová