Manžel se po svatbě změnil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.1.17 14:54

Já jsem mu několikrát řekla, a píšu to i v úvodu, že mi to nemá říkat a takhle se mnou jednat. Jsme dospělí, tak se dokážeme domluvit v klidu. Věřte, že kdyby na mě vztáhl ruku, stokrát mu to vrátím (i tohle mám za sebou, jen s někým jiným). Já se chlapů nebojím. Pracovala jsem v hospodě, takže páru a grif mám. Navíc jsem pracovala jako obchodník, takže neverbální komunikace a vyjednávací schopnosti mám výborné.

Ale toto je můj manžel, chci to s ním řešit rozumně. Jedna kamarádka mi radila, že má třeba někoho jiného (proto ten mobil), jiná zase, že když ho seřvu, tak bude mít munici a o to horší můj postoj doma (i mezi ostatníma) bude.

My jsme právě spolu nikdy problémy neměli, patříme mezi „ukázkový“ pár v okolí, byli jsme spolu prostě rádi a proto jsme se i vzali. Já chtěla právě po dítěti, protože někdy ti chlapi se chovají jak trotlové, když se dítě narodí (nebo až se…). No nepomohla jsem si.

Já vám děkuju za radu, ale čekala jsem něco konstruktivnějšího, kdybych jednala ve zkratu a seřvala ho, začne řvát taky a ničeho se nedobéřeme. :nevim: Navíc tak reagují lidé spíše agresivnějšího ražení, kteří silným hlasem nahrazují malou váhu citů.

Ale kouknu na tu knížku, kterou zminoval někdo na první straně :think:

Já bych řekla, že do manipulátora má daleko. Znám takové typy a manžel se chová jinak. Zkusím zjistit, co se děje u něj v práci, mám tam spolužáka z výšky. Třeba to bude klíčové k jeho chování :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.17 14:55

@opulus

Bylo plánované.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.17 14:56

@Halamka

to mě napadlo jako první. že se něco děje u něj v práci, ale když jsem se zeptala, tak vše pořád stejné. Zkusím to ještě pozjištovat sama. nejde mi ta jeho změna na rozum. To jako by se přes noc z Bambi stal medvěd grizzly :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.17 14:57

@Malaga

Cíleně ne, to bych ho třeba sledovala. Někdo mu psal, měla jsem se podívat, podívala, a projela smsky až dolů :nevim: Jen mě to napadlo, zda za tím není někdo cizí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.17 14:59

@opulus

Makáme oba. Já podnikám, on je státní zaměstnanec. Peníze neřešíme. Co se týká sexu, nestrádá (min 3× týdně ho máme). Nyní jsme si koupili nový větší byt - za hotové, takže žádnou zátěž ani úvěr nebo něco podobného nemáme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.17 15:01

@monicka1990

Já se právě obávám, že čím víc dávám najevo, že to zvládám bez něj, tím je víc on v háji a tím hůře se bude chovat. Už mě napadlo třeba někam odjet, třeba se mu začne stýskat a pozná, že nás potřebuje - i my jeho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.17 15:02

@Kobea

Tak já mám výborné zázemí i v novém městě. Mohl by se bát třeba mé nezávislosti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.17 15:04

@inkakřivák

Já si to myslím také. nevěřím, že mám doma manipulátora. Oni to ti chlapi rádi zkouší - pracovala jsem s nimi, vlastně tým obchodníků byl ryze mužský + 1 žena (já). A dokážeš si představit, když jsem měla nejlepší výsledky?

Prostě je to pro mě záhada.

• Citovat
  • Upravit
24.1.17 15:12
@Anonymní píše:
@BohunkaP

já jsem to ale všechno napsala v úvodním příspěvku ;) to ho nikdo nečte do konce?

No asi to tady smysl nemá, když mi radíte, at ho seřvu do kuličky…

napsala, ale to že ho v tom chování utrvzuješ slyšet nechceš a nikdo o seřvání nic takového nepsal…evidentně chceš aby Tě za pár měsíce třeba profackoval a ty mu nic na to neřekneš, protože to slyší malý…jo tak mi Ti fandíme, ate Tě zmlátí a tady zase můžeš psát co a jak a že od něj neodejdeš ikdyž tě mlátí, přeci co malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.1.17 15:14

Osobně si myslím, že za tím může být jiná žena. Muži /i ženy/ to tak dělají často, pokud se naskytne v jejich životě někdo jiný, pak si potřebují pohladit svědomí, a najednou je manželka/manžel líná, neschopná, hloupá, ošklivá, a běda, když by po dítěti přibrala pět kilo, to už je konec sexu. A pak se ukáže, že to byly jenom záminky. Taky to může mít jinou příčinu. Nejlépe by bylo si s ním sednout, a rozumně to probrat. Co se nelíbí jemu, co tobě, a důrazně bych ho upozornila, že se mnou bude mluvit VŽDY slušně, jinak odejdu i s dítětem, a zvážím rozvod.Ale to si dobře rozmysli, protože pak to už musíš dodržet. Nejhorší jsou takové ty varování, jako ještě jednou, a odcházím, a on to už udělal po stopadesáté, a ona je pořád s ním. Nebyla by od věci ani návštěva manželské poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
24.1.17 15:18
@Anonymní píše:
@KobeaTak já mám výborné zázemí i v novém městě. Mohl by se bát třeba mé nezávislosti?

Mohl. Jestli cítí, že jsi silnější osobnost, než on, bude si na Tobě honit své ego. Ale já vycházím jen ze své zkušenosti a z podobnosti chování.
O tom, že jsem já byla silnější osobnost než on, jsem se dozvěděla v poradně nedávno (pryč od něj jsem skoro 4 roky). Velmi mě to tenkrát překvapilo, protože tohle mě vůbec nenapadlo.

• Citovat
  • Upravit
915
24.1.17 15:21
@Anonymní píše:
@monicka1990Já se právě obávám, že čím víc dávám najevo, že to zvládám bez něj, tím je víc on v háji a tím hůře se bude chovat. Už mě napadlo třeba někam odjet, třeba se mu začne stýskat a pozná, že nás potřebuje - i my jeho.

Tohle se obávám funguje ve velmi málo případech. Pokud tam je nějaký problém, tak spíš zjistí, jak fajn mu je samotnému. To by si to musela vydržet hodně dlouho. A i tak se obávám, aby se to nevrátilo potom 2× větší měrouo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
24.1.17 18:38
@Anonymní píše:
@monicka1990Já se právě obávám, že čím víc dávám najevo, že to zvládám bez něj, tím je víc on v háji a tím hůře se bude chovat. Už mě napadlo třeba někam odjet, třeba se mu začne stýskat a pozná, že nás potřebuje - i my jeho.

To není dobrý nápad, zapomínáš počítat s jednou chlapskou vlastností a tio je ješitnost. není to vážně tak, že on se cítí trošku jakoby sesazený ze své pozice chlapa? nevím jak to jinak nazvat, ale je to velký problém v současnosti. Ženská prostě všechno tak nějak v pohodě zvládá i si vydělává, a on má najednou pocit, že je k ničemu. JO, že prostě není pro tebe až tak důležitý a potřebný. nevím. Vážně nevím, ale asi bych poradila jedině ne na něj tlačit, ale dávat mu najevo možná víc uznání, víc ocenění? nevím. Opravdu zdůraznit, že urážet tě nebude, že to nejde. Ale že jste přece dva dospělí chytří lidé, schopní a šikovní, že si ho vážíš a že si myslíš, že on by si tě snad měl vážit taky, ne? Já nevím, zkus to. Zkus e poptat, jestli nemají v práci něco nového nebo nějaký problém, a pak to zkus ještě nějak vytáhnout z něj - jestli se něčím netrápí. A chválit a chválit a hýčkat. To u většiny chlapů moc dobře zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.17 19:33

Hmm, člověk někdy kouká, co se z toho druhého vyklube..Máme kamarádku, tři děti, navenek ji manžel tahá tašky s nákupem, otevírá dveře, samé miláčku sem, miláčku tam, úsmvěvy na každého..No a pak se zavřou dveře a ona je blbá, kurva, neschopná, děti nepohlídá ani chvilku a ještě se nechá obskakovat.. :cert: Její nevýhoda je, že nemá rodinu, ke které by mohla a je naprosto bez sebevědomí, na prášky..přitom moc hezká a šikovná holka, kam ji ten de.bil až dostal :zed: Ruku na ni nevztáhl, ale tohle je daleko horší. Pro okolí je on pan naprosto dokonalý a každý ji závidí, jakého má super manžela.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
24.1.17 20:58

@inkakřivák Muži mají dneska nejasné postavení. U žen je jasné, kde je jejich místo, ale muži už nemusí dělat to, co dělali dřív a nevědí si s tím rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky