Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ráďa81 píše:
@martina.se to to má ta matka táhnout sama? Nevšimla jsem si, že by byla rentiérka
ty víš, kolik on a ona mají plat? Já ne
to je na zvážení soudu.
@adriana2000 píše:
je to mimo tema, ale tvuj podpis je dokonaly,strasne me rozesmal a mluvis mi z duse
Příspěvek upraven 19.11.14 v 20:23
@Ráďa81 píše:
@martina.se to to má ta matka táhnout sama? Nevšimla jsem si, že by byla rentiérka
Ma vyzivne stanovene soudem. Nebo muze vychovavat dite otec
@jahuhudka tomu rozumím, ale pokud si chce odpočinout v těch dnech kdy syna měl mít otec, tak si musí najít hlídání, což určitě není zadarmo, tím se náklady zvyšují a vůbec 1800 na 7letého je celkem výsměch
@martina.se píše:jen můj názor, bo co tu občas čtu, to je neskutečný
Příspěvek upraven 19.11.14 v 20:23
proto me to tak rozesmalo, protoze to mam stejne
![]()
@Ráďa81 ano to chapu a souhlasim. Ale proc to okecavat nesmyslem ze zvyseni vyzivneho pritlaci chlapa starat se o dite.
@Ráďa81 A jak bys to chtěla udělat, když by čistě hypoteticky měl otec dítěte minimální mzdu a „závazky“ z předchozího vztahu?
Nemyslim, že to u zakladatelky tak je a chápu, že potřebuje mít i nějaké svoje „volno“,ale pokud není z čeho brát, tak kde to vzít? ![]()
@Ráďa81 píše:
@jahuhudka tomu rozumím, ale pokud si chce odpočinout v těch dnech kdy syna měl mít otec, tak si musí najít hlídání, což určitě není zadarmo, tím se náklady zvyšují a vůbec 1800 na 7letého je celkem výsměch
Tak měla chtít střídavou péčí, tam pak má otec povinnost pečovat…jestli to jde nějak vmoct je ale ootázka…
@Ráďa81 píše:
odpocivat kazdy druhy vikend, myslim neni treba od 7-mi leteho kluka, ja mam dva, pres noc mam hlidani tak 4× do roka, aby byli pryc na vikend tak o tom si muzu nechat zdat a popravde bych to ani nepotrebovala, odpicivam ted, kdy uz spi, takze mam kazdy den 3h pro sebe nez jdu spat. Ale souhlasim, ze 1800 je sakra malo, pokud ma chlap malej plat, tak se stejne muze zakl. stavet na hlavu
@martina.se píše:
ne, není to jeho povinnost. A jestli toho máš plné kecky, najmi si chůvuto je prostě realita
jako co chceš, donutit ho násilím, aby se staral o kluka? A jak si to představuješ
Opodstatněné zvýšení alimentů - zvýšily se nároky dítěte (nástup do školky, školy, na střední, zdravotní hledisko atd). Né to, že otec nemá zájem o syna.
no vidíš, radíš zakladatelce najmout si chůvu na dobu, kdy otec ve své dny odmítá styk a tím se holt zvyšují finanční nároky dítěte, protože chůva zadarmo hlídat nebude… tak už to v životě chodí a naštěstí (někteří) soudci to taky tak pojímají. že když se otec nestará, má matka na dítě větší náklady a výživné zvyšují ![]()
@jahuhudka píše:
Ma vyzivne stanovene soudem. Nebo muze vychovavat dite otec
A nebo se může chovat jako otec, kluka i brát, starat se o jeho potřeby napůl s matkou, zajímat se o něj i v době, kdy ho nemá - prostě jen tak, jak to dobří tatínkové dělají. A to i tehdy, když se s matkou dítěte rozejdou. Protože se rozešel s matkou a nikoliv s dítětem. S tím by měl být v úzkém vztahu do konce svého života. Pokud je to otec a ne atrapa. Tuhle možnost neznáš? ![]()
@Kobliha51 píše:
A nebo se může chovat jako otec, kluka i brát, starat se o jeho potřeby napůl s matkou, zajímat se o něj i v době, kdy ho nemá - prostě jen tak, jak to dobří tatínkové dělají. A to i tehdy, když se s matkou dítěte rozejdou. Protože se rozešel s matkou a nikoliv s dítětem. S tím by měl být v úzkém vztahu do konce svého života. Pokud je to otec a ne atrapa. Tuhle možnost neznáš?
Ano znam. Jenze ona vedela jakej je. Vsak uz dve deti odkopl. I tak si s nim upletla dalsi. Tak co cekala? Zazrak?
Spis mi prijde, ze se mu chces prostřednictvím syna mstit. Bud rada, ze kluka nechce, pokud je to takovy tata.
je to mimo tema, ale tvuj podpis je dokonaly
,strasne me rozesmal a mluvis mi z duse