Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Knihomyš no ono to domluveni dost dobre nejde, kdyz druha strana vse bere jako utok na svou osobu.
@VitHan Nevím. Ovšem spousta otců vidí děti jen občas a žije. Např. Ukrajinky, co se vydaly živit rodinu na západ, vidí děti ca 2× ročně.
Důvod je jednoduchý - protože když otec nemá povinnost péče (což nemá, když má děti ve výlučné péči matka) a matka se o ně nezvládá postarat sama, tak nastává problém.
Varianta je střídavá péče (nebo společná), což má zase jiné nevýhody.
@Ráďa81 Upřímně - i příspěvky zakladatelky tady působí jako útok na jeho osobu - a asi se to nezdá jen mně.
Inu, domluvu jsme vyloučili, svěření otci taky, tak zakladatelce asi nezbývá než trpět. Bičem a soudně nikoho k něžné péči o děti nepřiměje.
1800 Kc výživného je tak směšné, že to stojí za to nechat zvednout. Jinak nech synka zapomenout na otce,, lépe než aby čekal, jestli si ho párkrát do roka vezme.
@VitHan píše:
@Knihomyš Ještě musím reagovat. Tobě by stačilo vidět děti občas? Tato možnost je pro mě nepřípustná, i kdybych s nima měla živořit. Ale nechápu, proč v dnešní společnosti by měla žena získat děti do péče jen v případě, že se o ně postará sama, bez pomoci otce.
Jo, takže pro tebe je to nepřípustné, ale otec se s nima klidně může vídat jen občas
Jo a jen tak mimochodem, pokud bych to vzala čistě z pohledu zákona, tak pochybuji, že je v zájmu dětí živořit u matky, pokud by mohly celkem v dostatku žít u otce ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jo, takže pro tebe je to nepřípustné, ale otec se s nima klidně může vídat jen občasJo a jen tak mimochodem, pokud bych to vzala čistě z pohledu zákona, tak pochybuji, že je v zájmu dětí živořit u matky, pokud by mohly celkem v dostatku žít u otce
No to se mi snad zda.fakt.a z ceho je vetsinou ten dostatek u otce?
@VitHan píše:
Na emiminu jw pro mě nepochopitelné, jak některé vždy straní chlapům. Kdybych nevěděla, že sem píší většinou ženy nevěřila bych.
Alimenty se tu často zdají moc vysoké. - muž by měl platit jen částku potřebnou na základní stravu a ošacení. Pokud žena žádá víc, mstí se, chce jeho peníze pro sebe.
Umožnit střídavou péči, pokud ji muž chce. - pokud si žena půl života bez dětí neumí představit, je zlá a sobecká./popř. se opět mstí/
Muž se o děti nechce starat, žena chce, aby si je občas bral - je líná rajda, která chce celý život prohýřit.
Abych to shrnula: Pokud muž opustí ženu, je její povinností mu odchod bez výčitek umožnit. Péči o děti mu umožnit tak jak si on žádá, ani víc ani míň. Výši alimentů požadovat takovou, aby jí a dětem umožnila nezemřít hladem a zimou.Ale zároveň neustále zvyšovat svůj příjem a v návaznosti snižovat svoje nároky na výživné.
Milovat mužovu novou partnerku, chválit ji před mužem/pohodový styk sem tam beru jako samozřejmost/ i před dětmi. Pokud není ideální, její chyby vysvětlovat a omlouvat.
Pokud si muž pořídí další děti, dle možností je zahrnovat dary a občas pohlídat.
A pak se zde na emiminu bude chválit.
jo, tak nejak. Zakladatelka je ocividne lehce vedle z toho, jak je jednoduche odejit a prestart se starat. uplne ji chapu, mam ten samy udiv za sebou. Neco nepokryji ani penize. Ty vykriky zde, no pekny.
@j.a.n.i1 píše:
Jo, takže pro tebe je to nepřípustné, ale otec se s nima klidně může vídat jen občasJo a jen tak mimochodem, pokud bych to vzala čistě z pohledu zákona, tak pochybuji, že je v zájmu dětí živořit u matky, pokud by mohly celkem v dostatku žít u otce
Nejsem právník, ale myslím, že u nás neplatí pravidlo:kdo má prachy-dostane děti. Naštěstí.
@sagina píše:
no vidíš, radíš zakladatelce najmout si chůvu na dobu, kdy otec ve své dny odmítá styk a tím se holt zvyšují finanční nároky dítěte, protože chůva zadarmo hlídat nebude… tak už to v životě chodí a naštěstí (někteří) soudci to taky tak pojímají. že když se otec nestará, má matka na dítě větší náklady a výživné zvyšují
a ty fakt víš, jaký má on plat? nehledě na to, že bude mít další vyživovací povinnost. Jako jo, 1800 je dost málo, ale třeba já neměla do tohoto roku výživné žádné a taky jsme žili
ono když se chce, jde všechno ![]()
@4family píše:
1800 Kc výživného je tak směšné, že to stojí za to nechat zvednout. Jinak nech synka zapomenout na otce,, lépe než aby čekal, jestli si ho párkrát do roka vezme.
a ty víš, kolik má ten chlap plat? Jak můžeš soudit, co je málo nebo moc? jemu přibyde další vyživovací povinnost. To je taky realita. Aby zakladatelka nepožádala o zvýšení a nedočkala se snížení
ono fakt záleží, kolik bere. Né všichni jsou vrcholní manažeři ![]()
@martina.se píše:
a ty fakt víš, jaký má on plat? nehledě na to, že bude mít další vyživovací povinnost. Jako jo, 1800 je dost málo, ale třeba já neměla do tohoto roku výživné žádné a taky jsme žiliono když se chce, jde všechno
ale zes ty nemela neznamena, ze je to standard. zakladatelce dojde, ze s tim neudela nic. hlavne, aby klucik byl v pohode. a pokud dostane vic penez, pomuze to.
ja to mam tak, ze otec si deti nebere pravidelne. taky jsem nedovedla pochopit, jak je to mozne. ale vyzivne mam slusne. a k tem recem tady, ze ona je matka a musi. Jo, ale taky by mela pravo si odpocinout. a to nejde, s deckem stale za zady.
Že otec nemá povinnost péče! Má zákonnou povinnost výchovy a výživy, pokud není omezena rodičovská odpovědnost. Jak realizuje výchovu při nestýkání s dítětem? I na to už se někde u soudu ptají. Až se toho ujme nějaká otcovská organizace bude veselo.
Jo, me na socce rekli, ze oba mame povinnosti a prava. To, ze se to nevymaha po otcich ( vetsinou ), je neco jineho. Myslim, ze tohle je velke minus system zde. je prilis snadne opustit rodinu, vetsinou se to zaplacne smesnymi alimenty. A zenska ( vetsinou ), at padne na hubu…
@martina.se píše:
a ty fakt víš, jaký má on plat? nehledě na to, že bude mít další vyživovací povinnost. Jako jo, 1800 je dost málo, ale třeba já neměla do tohoto roku výživné žádné a taky jsme žiliono když se chce, jde všechno
Všechno jde, když se chce-to je pravda a většina, žen to i dokáže. Ale předpokládám, že to dneska není nutné. Děti mají většinou otce a ten má podle zákona povinnost se starat.
K zakladatelce:pokud otec nepečuje, měl by platit víc. Právě i ty náklady na hlídání. Otázka je, jestli u otce, kterému určili tak směšné alimenty, je z čeho brát.