Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
@Mango_Lassi ale prosím tě, hraješ si na moderátorku?
Ano
@divine woman Ano, znám, jeden pár žije u nás v domě, kamarádce bude letos 50 a její partner je od ní mladší o 13 let. On ale vyloženě nechtěl nikdy mít děti a hledal starší ženskou minimálně s 2 dětmi. Jsou spolu 13 let, brali se ve stejném roce jako já svého druhého muže. Další pár je syn mé spolupracovnice, žijí spolu tak 8-10 let, jí bylo vloni 45 a jemu 33, děti spolu nemají, nechtějí, cestují, podnikají. Další má spolužačka z VŠ (studovali jsme dálkově, státnicovali jsme v roce 2013), jí bude letos 55 a ve druháku rozvedla spolužáka, rozdíl je mezi nimi téměř 15 let, jsou spolu bez problémů dodnes. Tak nevím, zda to jsou ty rarity
![]()
Já si prostě myslím, že pokud se najde poklička na hrnec, tak je úúúplně jedno, jestli je ta poklička tzv. zapálená stará stodola. Všechno je na těch partnerech samotných, ale ve většině případů nám vždy začne vadit na tom druhém a je jedno, zdali je ten partner starší, mladší nebo věkově stejný, když se nám do života přimotá někdo třetí a nám se zapálí lýtka a myslíme si, že někde jinde kvete pšenka jinak. A to si myslím, že je i zakladatelův případ, buď tam je nějaká ta další slečna/paní dokonalá nebo někdy i singl kámoš a jeho free život dokáže udělat v manželském životě pěknou paseku.
@Jedna babička Tak si rozumí
já mám vypozorované, že to těm chlapům začne vadit po 40. Žene je +- 50 a ten rozdíl je prostě vidět.
@divine woman píše:
@Jedna babička Tak si rozumíjá mám vypozorované, že to těm chlapům začne vadit po 40. Žene je +- 50 a ten rozdíl je prostě vidět.
prostě dobře vypadající ženská je do určitý míry i statusová věc a po BMWčkách nebo Audinách bude vždycky větší poptávka než po škodovkách
@divine woman píše:
@Jedna babička Tak si rozumíjá mám vypozorované, že to těm chlapům začne vadit po 40. Žene je +- 50 a ten rozdíl je prostě vidět.
Hele jak na kom je ten rozdíl vidět. Někdy i 50tka je vizuelně mladší než 40cátník.
A fakt záleží na tom, co ty dva „pojí“, jaké základy daly svému partnerskému vztahu, a tak. Pro někoho je ta fyzická tělesná schránka natolik důležitá, že nevidí vlevo ani vpravo, pro někoho jiného je důležité to vevnitř bez ohledu na to, co si lidi po straně řeknou o tom fyzičnu mém nebo mého partnera.
@pohledzdruhestrany jjj jenže ta škodovka Tě většinou mnohem lépe „životně“ podrží než to Tvé BMWéčko
@růžový achát píše:
Ja si myslím, že pro chlapi je vzhled priorita, pak kladou důraz na ten řetěz u sporáku a na to jestli jim dá a potom už je jim jedno jestli ta žena má duši a jiné kvality, hlavně ať jim to z ní - s ní stojí.
Pak mě ale tedy vysvětli, proč mnohdy utíkají chlapi ze svazků, kde je ženská „výstavní“ kus do svazků k šedým myškám?
Příspěvek upraven 02.01.19 v 17:07
@Jedna babička píše:
@pohledzdruhestrany jjj jenže ta škodovka Tě většinou mnohem lépe „životně“ podrží než to Tvé BMWéčko
já jen konstatuju ústy sociálních inženýrů, že takový je prostě celospolečenský/lidský nastavení, a i když to třeba není hezký, pokorný či soucitný, prostě to tak je a toto pravidlo nemění ani menšinový případy, kdy tomu tak není
@Jedna babička píše:
Pak mě ale tedy vysvětlit, proč mnohdy utíkají chlapi ze svazků, kde je ženská „výstavní“ kus do svazků k šedým myškám?
někdy se to děje, ale je to menšinový stav, někdy muži také žijí s velmi tlustými ženami, hloupými, hašteřivými, není to moc pochopitelné, ale prostě se to stává, nutné je nezaměňovat individuální výjimečné případy za obecnější pravidla
Příspěvek upraven 02.01.19 v 17:09
@divine woman píše:
@Jedna babička Neřeší se tu téma starší muž, mladší žena, ale naopak. A opravdu znáš konkrétní páry, které jsou spolu třeba 20 let? Já jeden a žena trpí, protože chlap má mladé milenky. Nejdou od sebe kvůli majetku. Ostatní se rozvedli.
Já jeden znám
@pohledzdruhestrany píše:
já jen konstatuju ústy sociálních inženýrů, že takový je prostě celospolečenský/lidský nastavení, a i když to třeba není hezký, pokorný či soucitný, prostě to tak je a toto pravidlo nemění ani menšinový případy, kdy tomu tak není
já myslím, že je to přiroezné, i já budu mít vedle sebe raději dobře vypadajícího chlapa mého věku, než bohužel nevzhledného o 13let staršího chlápka. Jo, někdo asi není tak povrchní a jde mu o duši, ale bohužel většině jde o duši až na dalším místě.
@Anna766 píše:o kolik let , moje spolužačka o osm a pokud vím jsou stále spolu a už to bude určitě 25.let ne-li víc
Zakladatel z pětačtyřicítky třicítku neudělá.Začala mu vadit,závidí kámošům mladší a i kdyby teď paní choť zhubla o 20 kilo,tak se stejně nezavděčí.
Mám mladšího muže a jak to tu čtu,jsme krapet opačný pár,on vypadá líp vzhledově a já jsem ta co je víc do života…já se chodím bavit,po výletech s dětmi atd a muž je radši doma,ale nevadí mi to,beru to tak,jak to je.
@Jedna babička píše:
zase dost lidí chce žít a to podržení zase tak moc nepotřebuje .
@terinka4444 píše:
já myslím, že je to přiroezné, i já budu mít vedle sebe raději dobře vypadajícího chlapa mého věku, než bohužel nevzhledného o 13let staršího chlápka. Jo, někdo asi není tak povrchní a jde mu o duši, ale bohužel většině jde o duši až na dalším místě.
většina lidí preferuje hezkou duši v hezkym těle a v reálným životě pak jde o vhodný zpoměrování těchto veličin s ohledem na preference a vlastní tělesně-duševní atraktivitu ![]()
tak v tom se neshodneme. to podrzeni v dobrem nebo zlem je mnohdy ten pevny zaklad vztahu. alespon takto to mam ja a lidi kolem me. na druhou stranu ti kolem me kteri chteli zit plnymi dousky uplatnovali heslo vcera bylo pozde jsou dnes vetsinou sami a tezko k sobe nekoho hledaji.