Manželova malá neteř se špatně chová k mé dceři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
471
30.7.14 17:17

Pořád ale nevíme, co na to vlastně říkají dospělí. Pokud má zakladatelka ani ne roční dítě, věřím, že jí děti vyššího věku přijdou nevychované. Nemá ještě vlastní zkušenosti, většina lidí by to tak možná viděla. Ještě k tomu výchovnému plácnutí - děti se učí nápadobou (stejně jako další savci). Myslet si, že tím, že plácnutím udělám dítě lepším, mi přijde nelogické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.7.14 17:21

@batist promiň ale ty taky nemáš starší děti, vid´…jinak bys něco jako že plácnutí ti přijde nelogické nenapsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
30.7.14 17:32
@batist píše:
Pořád ale nevíme, co na to vlastně říkají dospělí. Pokud má zakladatelka ani ne roční dítě, věřím, že jí děti vyššího věku přijdou nevychované. Nemá ještě vlastní zkušenosti, většina lidí by to tak možná viděla. Ještě k tomu výchovnému plácnutí - děti se učí nápadobou (stejně jako další savci). Myslet si, že tím, že plácnutím udělám dítě lepším, mi přijde nelogické.

Už opice se učí vhledem. A sedmileté dítě je chytřejší než opice. Nápodobou se učí malí prcci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.7.14 19:53
@batist píše:
:potlesk:

@brumdinka Mám děti 4 a 8 let ;) Netvrdím, že jsem děti (svoje!) nikdy neplácla, ale vždycky to beru svoje selhání, že jsem v koncích. Mám zkušenost, že je to spíš na škodu.

Dle mého toto chování holčičky nemusí být nutně nevychovanost ale prostě jen nová situace. Holčička byla zvyklá, že všichni běhali kolem ní a najednou je to jinak. Tím samozřejmě netvrdím, že situaci řeší správně. Asi potřebuje ujistit že ji mají pořád rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
30.7.14 20:09

@Ester13 S tímto souhlasit nemůžu. Příklad je něco, co dítě velmi ovlivňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
30.7.14 20:12
@brumdinka píše:
@batist promiň ale ty taky nemáš starší děti, vid´…jinak bys něco jako že plácnutí ti přijde nelogické nenapsala :)
Starší má pět let. Takze ano, starší deti nemám. Neodhadnu jak čas změní muj postoj.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
30.7.14 21:16
@brumdinka píše:
@batist promiň ale ty taky nemáš starší děti, vid´…jinak bys něco jako že plácnutí ti přijde nelogické nenapsala :)

ještě se k tomu vrátím. V čem je to logické, ucit dítě neplacat placanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.7.14 21:42

@batist promiň ale tohle jsem nikde nepsala, psala jsem, že je logické v rámci konkrétní situace reagovat tak, že dítko plácneš přes ruku, takže to laskavě nepřetáčej ;-) naopak naprosto nelogické je to, že si pokud dítko plácneš, když je to na místě, toto vykládáš jako své selhání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
30.7.14 22:35
@brumdinka píše:
@batist promiň ale tohle jsem nikde nepsala, psala jsem, že je logické v rámci konkrétní situace reagovat tak, že dítko plácneš přes ruku, takže to laskavě nepřetáčej ;-) naopak naprosto nelogické je to, že si pokud dítko plácneš, když je to na místě, toto vykládáš jako své selhání…

Popravdě, celou diskuzi jsem neměla čas poctivě číst, takže nevím přesně, co jsi kde psala nebo ne. Reagovala jsi na mé prohlášení, že mi výchova (zlepšení chování dítěte) plácnutím přijde nelogické. Nemám rozhodně v úmyslu něco převracet, pokud jsem tak učinila, omlouvám se. Jestli se bavíme o konkrétní situaci, tak ta podle mě byla taková, že starší dítko bouchlo mladší dítě. Právě (a nejen tady) mi to přijde opravdu nelogické.
O vlastním selhání jsem nic neříkala, alespoň ne v této diskuzi, ale ano, takový mám názor. Myslím, že jakékoli násilí nemůže ve výchově přinést nic dobrého (pak je zde samozřejmě otázka cílů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
31.7.14 09:56

@batist sorry ale přetáčíš, nikdo tu neprosazuje žádné násilí při výchově :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
31.7.14 10:18
@brumdinka píše:
@batist sorry ale přetáčíš, nikdo tu neprosazuje žádné násilí při výchově :zed:
Znovu opakuji, ze má reakce se váze k tomu konkrétnímu případu. Podivovala jsem se nad tím, ze hodne lidi radilo resit plácnutím. To s tím prekrucovanim stále nechápu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
31.7.14 10:36

@batist že by to bylo tím, že plácnutí není násilím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
31.7.14 10:53
@brumdinka píše:
@batist že by to bylo tím, že plácnutí není násilím :)

To bude ale spíš úhel pohledu. Ja to za násilí povazuji. Placnout me přes ruce manžel, rozhodně bych to nebrala na lehkou váhu. Ale je mi jasné, ze každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
31.7.14 11:05

@batist promiň ale tohle už je směšný…

za prvý je rozdíl pokud tě plácne manžel a pokud dostaneš přes ruku jako dítě to za prvé a za druhé násilí je uplně něco jiného, než plácnutí přes ruku :mrgreen:

ale jo, asi ses s opravdovým násilím ještě nesetkala…přeji hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
31.7.14 11:10

Holcicku bych durazne upozornila a schvalne před rodici jinak bych poprosila rodice kdyby to nezabralo at se o sve dite postarají..sama to delam a snazim se takovym situacim prdejit a ne delat mrtvého brouka…

sory za psani bez hacku..klavesnice je naka unavena :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová