Manželství kvůli dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
3.9.17 17:33
@opulus píše:
Obecně s tebou nesouhlasím. Myslím, že alfa omega toho je, JAK se projevuje to nefunkční partnerství. Svět není černobílý. „Zájem dětí“ je často zneužíván, zejména ženami, pro ospravedlnění preference vlastních zájmů. Ve výsledku, však předá dětem jen jiný špatný vzor.

Tak s tím souhlasím. Je samozřejmě rozdíl, jestli manželka vyšiluje kvůli nevhodnému dárku k narozeninám anebo protože otec se někde „zapomněl“ a nepřišel domů spát. U nás doma bohužel převládala spíš ta druhá varianta.

• Citovat
  • Upravit
5533
3.9.17 17:39
@Mango_Lassi píše:
To jsou 2 odlišné dimenze a každá má něco do sebe.

Nerozumím. Jaké dimenze?
Pokud píšeš, že život bez chlapů je báječný, tak jen prostě nerozumím tomu, proč jsi v „nebáječném“ vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.9.17 17:45
@opulus píše:
Nerozumím. Jaké dimenze?
Pokud píšeš, že život bez chlapů je báječný, tak jen prostě nerozumím tomu, proč jsi v „nebáječném“ vztahu.

Orientuješ se v psaném textu? Chlapi nejsou zdaleka všichni stejní, slyšel jsi o tom už něco? Jsem ve vztahu s chlapem, který stojí za to. Ale nemám problém být v báječném vztahu sama s sebou, když se žádný vhodný muž nenajde

• Citovat
  • Upravit
149013
3.9.17 17:48
@Mango_Lassi píše:
Orientuješ se v psaném textu? Chlapi nejsou zdaleka všichni stejní, slyšel jsi o tom už něco? Jsem ve vztahu s chlapem, který stojí za to. Ale nemám problém být v báječném vztahu sama s sebou, když se žádný vhodný muž nenajde

Opět souhlasím. Ano je hezké být ve spokojeném partnerství. Ale ne být ve vztahu za každou cenu.Za cenu vlastní sebeúcty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.9.17 17:55
@brumdinka píše:
@opulus sorry ale to je uplně jedno jak se projevuje nefunkční partnerství, jednou je nefunkční a pokud nemaj OBA společně zájem na tom, aby zas bylo funkční tak není o čem a rozvod je nejlepší řešení..jinak jo souhlasím s tebou, že občas se toho zneužívá ve smyslu jak si napsal…

No vidíš, a podle mého to jedno není. :) Protože podle mne je důležité, jak tuto nefunkčnost vníma to dítě. Dítěti třeba vůbec nechybí, že nevidí své rodiče se hladit, objímat, líbat… a klidně to může být projevem „nefukčního“ vztahu mezi rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
3.9.17 17:58
@opulus píše:
No vidíš, a podle mého to jedno není. :) Protože podle mne je důležité, jak tuto nefunkčnost vníma to dítě. Dítěti třeba vůbec nechybí, že nevidí své rodiče se hladit, objímat, líbat… a klidně to může být projevem „nefukčního“ vztahu mezi rodiči.

a jak ty můžeš vědět, že mu to nechybí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
3.9.17 18:05
@opulus píše:

Ale jo, jedno takové „nefunkčně funkční“ partnerství mám před očima. Partner je sice milující otec ale poněkud despotický partner, rád se napije a pak paní kolikrát i nejednu schytne. Když jsem se jí ptala proč od něj neodejde dostalo se mi odpovědi že nechce brát děcku tatínka, nezvládla by to finančně a vůbec. Tak radši žije ve strachu co zase bude, s jakou (ne)náladou přijde páníček domů. Nechápu to.To bych radši byla s děckem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.9.17 18:14
@Mango_Lassi píše:

Aha, takže ono se báječně s chlapy žije, kdyz ten chlap není špatný. Tak to jo, to bych i souhlasil. Ale teď přemýšlím, jaký měla vlastně tvoje reakce vůbec smysl - to zevšeobecnění na chlapy (bez přívlastku). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.9.17 18:18
@opulus píše:
Aha, takže ono se báječně s chlapy žije, kdyz ten chlap není špatný. Tak to jo, to bych i souhlasil. Ale teď přemýšlím, jaký měla vlastně tvoje reakce vůbec smysl - to zevšeobecnění na chlapy (bez přívlastku). :think:

Měl bys moje reakce číst od začátku, měl bys lepší kontext. Jen jsem se ohrazovala proti názoru, že rozvod vždy poznamená děti negativním směrem a proto je zapotřebí zachovat manželství za každou cenu.

• Citovat
  • Upravit
21593
3.9.17 18:25
@opulus píše:

svet se netoci kolem ditete a tim, ze si clovek poridi dite, jeste jeho zivot nekonci. Pokud ty to tak mas, ze se uplne obetujes pro dite ( o cem pochybuju), tak prosim, jini lide to vidi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.9.17 18:37
@Mango_Lassi píše:
Měl bys moje reakce číst od začátku, měl bys lepší kontext. Jen jsem se ohrazovala proti názoru, že rozvod vždy poznamená děti negativním směrem a proto je zapotřebí zachovat manželství za každou cenu.

Kde tam vidíš něco, co mění kontext ve spojitosti s dřivějším textem?

@Anna766 píše:
Mám tu v okolí hned tři známé co po odchodu ex se upnuly na děti, shodou okolností dcery, a jsou léta bez partnera a ani nikoho nehledají.
@Mango_Lassi píše:
Mně to přijde jako normální reakce, proč si hned tahat domů nového tatínka, když to jde báječně i bez těch chlapů, že. Poté, co matka otce konečně vykopla, nastal u nás klid a mír. To byla úleva!

Jen dodám, že Anna766 reagovala na to, že tvoje matka nikoho dalšího nehledala a tobě to vyhovovalo.

Jinak jsem tu teda nezaznamenal názor, který by říkal, že je manželství třeba zachovat za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1571
3.9.17 18:40
Jinak jsem tu teda nezaznamenal názor, který by říkal, že je manželství třeba zachovat za každou cenu.

Nevim, jestli myslis mne, ale pokud ano, tak bych chtel upresnit, ze za kazdou cenu ne, ale rozhodne nedoporucuji zbrklost a ukvapenost v rozbijeni manzelstvi. Myslim, ze par pokusu dat to dohromady by probehnout melo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.9.17 18:45
@warita píše:
svet se netoci kolem ditete a tim, ze si clovek poridi dite, jeste jeho zivot nekonci. Pokud ty to tak mas, ze se uplne obetujes pro dite ( o cem pochybuju), tak prosim, jini lide to vidi jinak.

Tak jednou si to dítě pořídili, tak už to není jen o nich dvou. Neříkám, že se má někdo obětovat. Také mám ve vztahu své hranice, kdy bych se rozvedl a dítěti „ublížil“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.9.17 18:46
@pohledzdruhestrany píše:
Vy nebojujte, jen chcete mít věci podle svýho, a my taky, takže to může vypadat jako boj, ale je to čistá láska :kytka:

A tak to má být. :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
21593
3.9.17 18:46
@opulus píše:
Tak jednou si to dítě pořídili, tak už to není jen o nich dvou. Neříkám, že se má někdo obětovat. Také mám ve vztahu své hranice, kdy bych se rozvedl a dítěti „ublížil“.

tak potom si rozumime :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria