Manželství kvůli dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5533
3.9.17 18:56
@Anna766 píše:
Ale jo, jedno takové „nefunkčně funkční“ partnerství mám před očima. Partner je sice milující otec ale poněkud despotický partner, rád se napije a pak paní kolikrát i nejednu schytne. Když jsem se jí ptala proč od něj neodejde dostalo se mi odpovědi že nechce brát děcku tatínka, nezvládla by to finančně a vůbec. Tak radši žije ve strachu co zase bude, s jakou (ne)náladou přijde páníček domů. Nechápu to.To bych radši byla s děckem sama.

Tak zrovna toto dítě vnímá velice.
Pod vlivem alkoholu se může stát ledacos, ale zrovna pro tohle toleranci teda nemám.
Nechtěl bych tu zabřednou do diskuze na téma nasilníků, alkoholiků, feťáků, gamblerů, pedofilů, nemakačenek, chronických dlužníků a nevěrníků… tedy patologických partnerů. To nejsou lidé vhodní do partnerství a pro výchovu dětí a budu radit odchod i s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
3.9.17 19:09
@opulus píše:
No vidíš, a podle mého to jedno není. :) Protože podle mne je důležité, jak tuto nefunkčnost vníma to dítě. Dítěti třeba vůbec nechybí, že nevidí své rodiče se hladit, objímat, líbat… a klidně to může být projevem „nefukčního“ vztahu mezi rodiči.

Pak se nenauci vnímat a projevovat emoce a bude mít ve vztazích problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.9.17 19:21

Ja jsem clovek, ktery ma potrebu fyzickeho kontaktu s partnerem rad travi kvalitni cas. Podle toho jsem take manzela vybirala. Od zacatku jsem vedela, ze si budeme rozumet.

Nedovedu si predstavit, ze se chci k parnerovi pritulit a on se odtahne. Ze me sam od sebe neobejme, nerekne, ze me ma rad, nepohladi, nekoupi i nejaky ten darecek. Zit v domacnosti s clovekem, kteremu jsem vice mene jedno, dava prednost PC nebo kamaradum, vsecho ve jmenu toho, aby melo dite tatinka? Ono malokdy to je tak, ze chlap je suprovy tata a zaroven chladny patner. Vetsinou to ve vetsi ci mensi mire jde ruka v ruce. Takoveho tatinka bych pro me deti taky asi nechtela. Diky bohu v teto situaci nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
3.9.17 19:40
@warita píše:
Ja jsem clovek, ktery ma potrebu fyzickeho kontaktu s partnerem rad travi kvalitni cas. Podle toho jsem take manzela vybirala. Od zacatku jsem vedela, ze si budeme rozumet.Nedovedu si predstavit, ze se chci k parnerovi pritulit a on se odtahne. Ze me sam od sebe neobejme, nerekne, ze me ma rad, nepohladi, nekoupi i nejaky ten darecek. Zit v domacnosti s clovekem, kteremu jsem vice mene jedno, dava prednost PC nebo kamaradum, vsecho ve jmenu toho, aby melo dite tatinka? Ono malokdy to je tak, ze chlap je suprovy tata a zaroven chladny patner. Vetsinou to ve vetsi ci mensi mire jde ruka v ruce. Takoveho tatinka bych pro me deti taky asi nechtela. Diky bohu v teto situaci nejsem.

no presne..tohle je jen pro ty co podobne potreby nemaji, pripadne si je kompenzuji bokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.9.17 20:25
@opulus píše:
Jen dodám, že Anna766 reagovala na to, že tvoje matka nikoho dalšího nehledala a tobě to vyhovovalo.Jinak jsem tu teda nezaznamenal názor, který by říkal, že je manželství třeba zachovat za každou cenu.

Ano, nehledala a pořád nechápu, proč s tím máš nějaký problém. Myslím, že si užívala znovu nabyté svobody a jen chtěla volně dýchat.
Ten názor, že je lepší stávající partner, než být sám někdo potenciálně nový jsem tu zaznamenala, ale už se v tom nechci vrtat

• Citovat
  • Upravit
148988
3.9.17 21:05
@opulus píše:
Tak zrovna toto dítě vnímá velice.
Pod vlivem alkoholu se může stát ledacos, ale zrovna pro tohle toleranci teda nemám.
Nechtěl bych tu zabřednou do diskuze na téma nasilníků, alkoholiků, feťáků, gamblerů, pedofilů, nemakačenek, chronických dlužníků a nevěrníků… tedy patologických partnerů. To nejsou lidé vhodní do partnerství a pro výchovu dětí a budu radit odchod i s dítětem.

To jsem ráda že se v tomto shodneme. A to myslím naprosto vážně a bez ironie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.9.17 21:41
@Venetia píše:
Pak se nenauci vnímat a projevovat emoce a bude mít ve vztazích problémy

Já si myslím, že člověk nefunguje na takovéhle primitivní úrovni - tedy tak, že to, co neviděl a nepocítil, neumí vyhodnotit a neumí s tim v emoční rovině pracovat. A to, co zažil, jen dogmaticky opakuje.
Některé vzory mají přesně opačný účinek - dítě chce přesný opak toho co zažilo (ví jak to nechce). Mám za to, že i vzory jsou podrobovány kritickému myšlení a konfrontaci s morálnimi hodnotami.
Nezastavám názor, že narozené dítě je nepopsaný list papíru. Chování (obecně) je, podle mého ovlivněno temperamentem, genetickou predispozicí a výchovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.9.17 22:00
@opulus píše:
Já si myslím, že člověk nefunguje na takovéhle primitivní úrovni - tedy tak, že to, co neviděl a nepocítil, neumí vyhodnotit a neumí s tim v emoční rovině pracovat. A to, co zažil, jen dogmaticky opakuje.
Některé vzory mají přesně opačný účinek - dítě chce přesný opak toho co zažilo (ví jak to nechce). Mám za to, že i vzory jsou podrobovány kritickému myšlení a konfrontaci s morálnimi hodnotami.
Nezastavám názor, že narozené dítě je nepopsaný list papíru. Chování (obecně) je, podle mého ovlivněno temperamentem, genetickou predispozicí a výchovou.

to je sice pravda, ale pokud dite nema doma spravny vzor, dost casto opakuje stejne vzorce i ve svych vztazich.

Obecne receno je lepsi, pokud oba partneri umi komunikovat sve potreby a city - zeny vice, muzi mene, ale je dulezite, aby to dokazali.

Je to praxi provereny fakt, ze pokud chlapec napriklad nikdy nevidi sveho otce projevovat lasku a cit vuci matce, s nejvetsi pravdepodobnosti se tak bude chovat i ke svym partnerkam. Hold vyjimkam. A ja bych teda nechtela diteti dat takovy vzor chovani do vinku. Opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
3.9.17 22:06
@opulus píše:

ja ti to pisu, jen ze sve zkusenosti ditete v chladnem vztahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
3.9.17 22:10
@Venetia píše:
ja ti to pisu, jen ze sve zkusenosti ditete v chladnem vztahu

tak tak, pridavam se. U nas toho bylo spatne teda vice, ale ja mam hode velke problemy diky memu detstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
3.9.17 22:18
@warita píše:
tak tak, pridavam se. U nas toho bylo spatne teda vice, ale ja mam hode velke problemy diky memu detstvi.

mne se nic hrozneho nedelo..jen se nasi moc nemuseli a k otci jsem mela silne negativni vztah…myslim, ze se mi to vztahu promita dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
4.9.17 08:10
@warita píše:
to je sice pravda, ale pokud dite nema doma spravny vzor, dost casto opakuje stejne vzorce i ve svych vztazich.

Obecne receno je lepsi, pokud oba partneri umi komunikovat sve potreby a city - zeny vice, muzi mene, ale je dulezite, aby to dokazali.

Je to praxi provereny fakt, ze pokud chlapec napriklad nikdy nevidi sveho otce projevovat lasku a cit vuci matce, s nejvetsi pravdepodobnosti se tak bude chovat i ke svym partnerkam. Hold vyjimkam. A ja bych teda nechtela diteti dat takovy vzor chovani do vinku. Opravdu ne.

Však on se to naučí. Určitě nepozoroval rodiče u soulože a stejně z něj může vyrůst perfektní milovník. Vnímavost dětí zbytečně přeceňujete, jsou to „jen“ děti, mající své radosti i starosti, naprosto nezávislé na radostech a starostech svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30137
4.9.17 09:07
@brumdinka píše:
@opulus sorry ale to je uplně jedno jak se projevuje nefunkční partnerství, jednou je nefunkční a pokud nemaj OBA společně zájem na tom, aby zas bylo funkční tak není o čem a rozvod je nejlepší řešení..jinak jo souhlasím s tebou, že občas se toho zneužívá ve smyslu jak si napsal…

Naštěstí, to jestli je funkční, či nefunkční, lze objektivně zhodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
4.9.17 09:47
@Honza 12 píše:
Naštěstí, to jestli je funkční, či nefunkční, lze objektivně zhodnotit.

A jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
4.9.17 09:49
@srpen89 píše: :mrgreen: chlapce, jak ja ti rozumim… Presne takhle to myslim a lip bych to nenapsala. Jen bych podotkla, ze zamilovanost vyprcha a zustane mimo jine laska. Ti dva se musi mit radi, respektovat se, pomahat si a byt si oporou, byt spolu spokojeni. Ale rozhodme se nemusi vroucne milovat. Doufam, ze na to kazda prijde driv, nez podá žádost o rozvod jen proto, ze ji uz nemiluje. ;) Ano ono to v prvni fazi mozna zni krute a hlavne bych to asi takhle natvrdo nikomu nerekla, ale rozumna zenska se nad tim alespon zamysli.

Ono asi záleží, jak kdo to vnímá a ta slova používá. Někdo řekne i po xletech společného soužití „miluju tě“ a znamená to „mám tě pořád rád, chci s tebou být, vážím si tě…“. Někdo to rozděluje a pak spíš použije „mám tě rád“. Je otázka, jak to vlastně má zakladatelčin partner…mě nějak přijde, že pokud by neměl zaječí úmysli, jen by jeho city trošku ochladly (myšleno v rámci opadnutí růžových brýlí), tak by nebylo úplně nutné říkat doma, že ji nemiluje :think: Myslím, že většina lidí chápe, že není možné partnera bláznivě milovat až do smrti. Spíš jde o to, co zůstane, až tohle období skončí. Ovšem pokud je ochota na obou stranách a neexistují zde několikrát zmiňované patologické důvody k odchodu, tak se dá na vztahu určitě pracovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí