Manželství s vytíženým podnikatelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11683
13.7.26 12:12
@Elena333 píše: Více

A co se pro ni změní? Možné jen to, že bude muset být častěji s otcem, na kterého není zvyklá. Když je takový kádr a chce abyste se měly dobře, jistě vám nechá stávající bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
13.7.26 12:29

Dočítám to jeho smutné sobecké ne-fungování.. :,( fakt, že vás finančně zabezpečí ho vůbec neospravedlňuje v tom, že s rodinou netráví de facto žádný hodnotný čas, osobně bych práskla dveřmi večer já a šla s kámoškou na víno, když on 3× týdně pláchne ještě v 7 při uspávání, tak ať za holkou sakra jde! nemusí jí nutně číst pohádku (to asi neudělal nikdy, že), ale spíš si s ní pěkně popovídat, pohladit ji..
sex a intimita vám funguje??

fakt bych mu otevřela oči tou možností rozvodu, vždy radím vytisknout si tabulku výživného - chlap potřebuje ostrý podnět černé na bílém, ne spoustu řečí, oni je ani nevnímají… taky bych změnila rodinné fungování - to kolo/pes nebo cvičení - z toho bych udělala zase tvou rutinu 2-3× týdně na dýl, aby se v této době musel postarat o dítě a domácnost on, klidně v době večeře, tedy i s jídlem!! a samozřejmě si domluv víkend s kámoškou a úplně klidně odjeď!! na celý víkend! myslím to vážně.. řekni mu, že si potřebuješ rozmyslet ten případný rozvod a potřebuješ, ať si vyzkouší, co obnáší domácnost a péče o dítě… udělej to a uvidíš… :srdce: potřebuje si to UVĚDOMIT
a pouhá slova evidentně vždy zklamala, takže to potřebuje akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 13:12

Po tomhle příspěvku je jasné, ze to, ze je podnikatel, je to naprosto vedlejší. Vy se nedhodnete v zásadních základních věcech - tzn. zpusob trávení dovolene a další.

Manzel jezdí kazdy rok na par dni s kamarády na motorce. To je jeho. Ale zbytek volna je s námi. A i na způsobu toho, jakou dovolenou chceme, se shodneme. My taky radši Česko, ale kvůli našim dětem letos poprvé poletíme k moři. Bude to částečně válení se a částečně turistika. Pak jeste par dni někde v Česku.

• Citovat
  • Upravit
12716
13.7.26 13:17

Jak vyse receno, on je vytizeny akorat kdyz ma byt s vami. Nezvlada roli parznera ani otce, chova se porad jako singl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.7.26 13:29

Nebaví ho rodinný život. Má rodinu, protože se to má, je to tak společenský správné, ale jinak si jede svoje. Můj muž je čtyři dny v týdnu pryč pracovně. Máme čtyři děti, jedno s hendikepem, ale když je doma, je tu jen pro nás. Celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
13.7.26 13:34

Já bych se nerozváděla, resp. ne teď. Budovala bych si kvalitní finanční polštář, predpokládám, že nouzí netrpíte. Užívala bych si výlety a dovolené i bez něj. Tím, jak dcera poroste, budeš mít víc času sama pro sebe.
Je nutné ji do/ze školy vozit? Sama nedojde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34354
13.7.26 15:09

Tak kdyz dite onemocni, holt si bude muset poradit. Stejne jako ty. Co si jako mysli? Ze si bude proplouvat zivotem tak jak se hodi a libi jemu, a ty a vase dite budete jen cekat, kdy si milostive udela cas? Tohle zarazis jedine tak, ze do toho natvrdo riznes. Bud mu to otevre oci a zjisti ze bez vas byt nechce, nebo ne. To se pak neda nic delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.7.26 15:10

On není vytížený podnikatel, ale chlap, který svůj volný čas tráví raději v hospodě a s kamarády. Nazývej věci správnými termíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 16:38

Já to nevidím tak jednostranně - on je evidentně furt „v práci“, když jsi psala, v kolik vstává a v kolik chodí spát, že do půlnoci dělá něco do práce a furt mu zvoní telefon. Díky tomu zase máte barák a komfort, který máte.
Jenže já to vidím z druhé strany - jsem zaměstnaná na HPP a do toho po odpoledních a večerech osvč, jinak prostě finančně nevyjdeme. Takže jsem taky furt v čudu a na manželovi byla a je veškerá péče. Když si potřebuju odfouknout a vypnout, rozhodně se mi to nepodaří tím, že s rodinou třeba hraju pexeso (zástupný příklad), ale potřebuju taky relax takový, že jsem sama a dám si pár skleniček. Jinak bych asi brzy došla do nějakého breakdownu. Na dovolené teda nejezdím, protože nechci, když už mám volno, jsem nejradši jen doma, takže ani na výlety nejezdím.
Já to rozdělení rolí takhle vnímám - já pracuju, on se stará o děti a domácnost. Já po něm nechci, aby začal chodit do práce (vím, ty do práce chodíš), on po mně nechce „hrát pexeso“. A hospodyňka taky nejsem, akorát o víkendu teda vařím. Nám to ale tedy oběma vyhovuje.
Záleží, co po něm chceš - stačilo by ti, aby do té hospody šel jenom 2× týdně místo 3×? Nebo jak velkou změnu chceš? Nějaký kompromis by zde byl asi potřeba, ale pochybuju, že bude nějaký velký.

• Citovat
  • Upravit
13.7.26 16:39
@starfish_at_night píše: Více

Páni, kdo by to byl čekal… Určitě to nevzdávejte a pořiďte si ještě jedno společné. Svému třetímu dítěti už se určitě věnovat bude 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.7.26 18:52

Jestli jste v manželství nešťastná a zejména z důvodu toho, že se rodině nechce věnovat, zkuste si najít „kamaráda“, se kterým budete s dcerou trávit čas, výlety, blbnout, provětrat pejska, cokoliv… Když uvidí jak skvěle se s ním máte a že ho někdo nahradil, třeba to s ním hne a docvakne mu, o co přijde… A pokud ne, uzraje čas se s ním rozloučit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1592
13.7.26 19:05
@Neviiim931 píše: Více

Neporidim a vim, ze nebude, i kdyz bych dalsi dite prijala, ale ne s timto partnerem, doslo mi to naplno az jako tehotne.
Asi vas to prekvapi, ale krome tohoto negativniho, je v nasem vztahu i neco pozitivniho (ne, nejsou to jen penize a „zlaty ptak“), proto nevolim zadne radikalni kroky a cekam, co bude az se muj zivot vrati „do normalu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3603
13.7.26 19:22

Nieje to jednoduche, zopar uhlov pohladu odomna (sice nie moje s. r.o. ale mal som cca 500 ludi pod sebou a plat asi lepsi ako by mi zabezpecilo vlstne s. r.o.).

Prve co ma napadlo po precitani je pesnicka „Maluj zase obrazky“ - samozrejme je to iba pesnicka, ale…

Ked nic nemas chces nieco mat, ale to vyzaduje pracu a zodpovednost, potom ked nieco mas tak zase nemas cas lebo pracujes. Ked som bol mlady a chudobny tak som snival ze budem cestovat, potom som nieco precestoval, ale teraz snivam hlavne o tom ze mi daju vsecia pokoj a budem doma v kludne na terase citat knihu… Kolko krat mam este primitivnejsie prianie - vyspat sa konecne bez budiku a bez toho aby ma niekto zobudil telefonatom.
A to ani do hospody nechodim…

Lenze ono vzdy je nieco, raz v praci tak ma zaobudia a musim vyrazit, potom sa nieco pokazi doma…

Aby si rozumela nechcem ho obhajovat, ale tiez to su tazke rozhodnutia, ked napriklad ideme s deckami (partnerkine) na predlzeny weekend a ja letim unaveny z prace, ona je po nocnej, aj ked ani jeden nemame problem byt za volantom, tak za takychto okolnosti sa snazime zistit kto je menej rizikovy… Popravde vela krat mam chut povedat im nech idu sami a ja sa aspon vyspim, ale ked oni su taky uzasny - vsecia, ze nemam to srdce…

To co povazujes za normalne ty a to co povazuje on sa moze rozchadzat, niekde viac, niekde menej, zvazovali ste ze sa niekde skusite priblizit viac v pochopeni ‚normalnosti‘? To by mohlo pomoct.

Neviem co ti poradit, musis si zvazit co chces, co ocakavas, co je realita, co sa da dosiahnut a co je iba ‚akademicke‘ prianie, ked si to takto pekne upraces urcite sa nejaka cesta ukaze…

Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria