Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti, rady, tipy… S manželem se cca 7 měsíců snažíme o miminko, zatím bohužel marně
HA neberu víc než rok, cyklus pravidelný 25 dni, zákl. gynekologicke vyšetření OK, spermiogram OK, asi měsíc užíváme Inofolic a Folandrol. Tak jsem si teď první cyklus začala měřit bazalni teplotu a ejhle- nenastala ovulace!
Mate někdo podobnou zkušenost? Jak se dále postupuje? Nějaké léky na vyvolání ovulace? Už jsem četla o Clostilbegytu
Budu rada za jakékoliv vaše příspěvky…
Ja bych zmerila BT jeste pristi cyklus, taky jsi mohla ted mit jen anovulak, coz je 1-2× do roka uplne normalni. Nevim, sedm mesicu mi jako nejaka dlouha doba neprijde. Udava se prumerne rok (samozrejme pokud Te tlaci treba vek, tak je to jina..)
Příspěvek upraven 21.05.16 v 13:15
Zajdi na gynekologii, ať zjistí, zda máš ovulaci, jenom měření teploty není spolehlivé, pokud neměříš vyloženě dlouho, takže znáš své tělo i v tomto směru. 7 měsíců není moc, navíc jestli jsi se na to takhle zaměřila, může to být jenom v hlavě.
Ahoj jsem na stejne lodi a mam teda o tom docela nastudovano:-).
Mas zmereny hormonalni profil?
Jak presne meris tu teplotu? Sledujes i plodny hlen? Kdybys s tim chtela poradit, tak mi napis, umim symptotermalni metodu:-)
Ma rada je, zkus to jeste par cyklu sledovat.
Pak jeste, driv nez do tebe zacnou cpat hormony, by bylo asi vhodne imunologicke vysetreni.
A to, ze ti tady budou vsichni rikat, ze sedm mesicu je malo…tak ver, ze ti rozumim, ze on jakykoli mesic je hrozne cekani a zvlast, kdyz jsi ted jeste narazila na anovulacni cyklus.
S manzelem jsme byli spolu v ramci prerusovane souloze 7 let, nic se nestalo. 3/4 roku jsme se „snažili“ o miminko a popravdě mě vůbec nenapadlo hned do sebe cpát tuny chemie, nic jsem neměřila… povedlo se. Doporucila bych prestat na to myslet, uzivat si milovani s partnerem bez nutnosti chovat se jako chovna stanice. Prijde to samo a bude to i zabava.
@Babet-ka Zkus ještě ovulační testy, to měření teploty nemusí být spolehlivé… Hned po menstruaci, testuj každý den ve stejný čas ![]()
@Alušáček píše:
@Babet-ka Zkus ještě ovulační testy, to měření teploty nemusí být spolehlivé… Hned po menstruaci, testuj každý den ve stejný čas
Právě naopak, teplota je lepší v tom, že reaguje na proběhlou ovulaci, kdežto test jen na přicházející. Takže je možné mít pozitivní testy a neovulovat, což je při snažení dost smůla.
Ideální je teda asi oboje dohromady. ![]()
@Babet-ka Je možné, že jsi zrovna měřila v anovulační cyklus, někdy se to stává. Měř dál, třeba příští už bude lepší.
Ahoj holky…taky se snažíme7 měsíc. A dnes jsem to opět dostala…takže nic…musím vypadnout na kolo, abych myslela na něco jiného. Jinak já BT neměřím, občas použijí ovu testy. Většinou, když mi přichází ovulace tak mě dost bolí vaječníky. Jinak užívám kapky drmku a kyselinu listovou.
@Litta píše:
Právě naopak, teplota je lepší v tom, že reaguje na proběhlou ovulaci, kdežto test jen na přicházející. Takže je možné mít pozitivní testy a neovulovat, což je při snažení dost smůla.
Ideální je teda asi oboje dohromady.
souhlasím, měření je spolehlivější, ale chce to už nějakou dobu měřit, ne první cyklus..
Holky, taky souhlasím s tím, že mereni bt je nejspolehlivější. Jinak 7 měsíců opravdu není moc. My už 3 roky. Už jsem to vzdala. Ani IVF nepomohlo.
@Babet-ka
Nevěš hlavu a nestresuj… My se snažili o miminko přes rok a půl… A to teprve začne lézt na mozek… musíš trošku " vypustit " zkusit na to nemyslet.. Nám se to po tom roce a půl povedlo ani nevím jak
takže hlavu vzhůru, zajděte si na nějaký wellness, odpočinete si, vypnete.. A poštěstí se neboj a držím pěsti ![]()
Děkuji, holky, za podporu
Je fajn si o tom takhle „popovídat“, protože když nad tím člověk tak pořad sám přemýšlí, fakt mu to začíná lézt na mozek a mysli hned na nejhorší. Co se týká ovul. testů, zkoušela jsem je asi 2× a nikdy nevyšel pozitivní. To me zbytečně rozhodilo, tak jsem se na testy vykaslala. Asi po dalších dvou cyklech, kdy přišlo menstruace, jsem se rozhodla začít měřit. A vyšel anovulacni cyklus. Tak proto už začínám přemýšlet, ze k ovulace opravdu nedochází. Ale uvidíme, člověk tomu musí dat čas, no
Blíží se dovolena, tak třeba tam se zadaní ![]()