Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každé tělo je jiné a každé jinak reaguje, to je jasné, ale mám na HA dost ostrý názor. Je to opravdu hodně dlouhá doba, takže určitě by to pro tělo prospěšné bylo, navíc, je taky určitá pravděpodobnost, že tělo se může i ten rok srovnávat (co se týče menstruačního cyklu). Samozřejmě je třeba počítat s tím, že už ta ochrana nebude tak spolehlivá, ale pokud by to šlo, tak bych to určitě udělala. Co se týče zkušeností, mám spíše kolem sebe případy, kdy po vysazení tělo už pár měsíců bojuje, ale určitě bude mít každý zkušenost jinou.
Je mi 25 let, antikoncepci jsem brala 10 let v kuse a syn se povedl napoprvé ![]()
J8 brala HA 10 let, vysadila jsem z nějakého vnitřního přesvědčení, že už hormony brát nechci - neměla jsem žádný zdravotní problém, prostě už jsem to nechtěla cpát. Přítel mě v tom podpořil a začali jsme se chránit jinak. O miminko jsme se začali pokoušet o rok a půl později, uspěli jsme za měsíc
Nyní 25. týden těhotenství ![]()
HA jsem brala od 15, po 9 letech vysadila s tím, že si vyčistím tělo a po svatbě si přestaneme dávat pozor. Přerušovat jsme vydrželi rok, pak jsme jednou v nestřeženém okamžiku nepřerušili a na svatbě jsem byla v 6.měsíci. Ač jsem tedy problém neměla, tak dnes bych HA už do pusy nedala. Ať vše vyjde podle plánu ![]()
Příspěvek upraven 21.05.16 v 11:07
První dítě jsem měla v 21letech, ale o druhé jsem s začala snažit v necelých 37letech asi po 15-16 letech braní antikoncepce a podařilo se otěhotnět do půl roku
Takže ne každé ženě musí antikoncepce způsobit problémy a neplodnost, ale pokud máš pochybnosti, chraňte se ty dva roky jinak, určitě je pro tělo lepší fungovat přirozeně ![]()
To je tezko, protoze kazde telo je jine… Ja jsem antikoncepci brala od 16 let, vysadila jsem ji ve 22 letech, takze jsem ji brala 7 let a otehotnela jsem do 4 mesicu ![]()
Já brala prášky od 19, dřív jsem je nepotřebovala, s nějakým přestávkama jsem je brala do 23, pak jsem je přestala brát, dva tři měsíce jsme se chránili jinak a pak jsme to dali jednou a syn byl hotový ![]()
Ja jsem se vdávala ve 24, ještě na VŠ. Půl roku po svatbě jsem po 6 letech vysadila ha, chránili jsme se jinak rok a půl a až potom se snažili o mimco. Bylo mi 26 a povedlo se to první měsíc. Po porodu už jsem ha nebrala, druhé mimi se mi narodilo ve 28. Mám různé zkušenosti s cykly, ať už po vysazení nebo po porodu..ne vždy se rozběhnou jak mají. Ale ve vašem případě bych s miminkem počkala, sama jsem šla z VŠ na RD a teď to mám dost těžké, když hledám práci. Vysadila bych teď a používala něco jiného, uvidis jaké cykly budou a budeš mít čas, aniž bys nutně chtěla teď otěhotnět a měla z toho stresy.
Antikoncepci jsem měla 8 let bez přestávky… vysadila jsem 3 měsíce před svatbou to mi bylo 24, aby se mi srovnal před snažením cyklus… v dubnu jsme se brali, 27.4. přišla poslední ms, v květnu jsme na to vlítli na ostro a hned v červnu //, teď už se mi tu válí moje tříměsíční kočka ![]()
9 let braní ha a otěhotněla jsem ve 29letech po měsíci a půl.
Ve dvaceti, po pěti letech užívání antikoncepce, na první pokus po vysazení ![]()
Ha jsem brala 6 let, ve 22 první syn na první dobrou aniž bychom se snažili, teprve jsem HA vysazovala a měla být ještě chráněna, tři měsíce po porodu dcera taky na první dobrou, tentokrát 100% chtěne
každé tělo je jiné ![]()
Užívala jsem HA 16 let, první těhotenství v 35 letech po roce a půl snažení.
Brala jsem HA nějakých 14 let, po vysazení jsem nechala naskočit skutečný cyklus a podařilo se na první dobrou. porodila jsem těsně před 30.
Zdravím všechny, měla bych s dovolením několik otázek
V kolika letech jste se začali snažit o první mimčo? A po kolika letech užívání HA to bylo? Zadařilo se vám brzy? Moje situace je taková, že mi bude 26, budeme mít svatbu, ale od léta budu mít dobrou práci, za slušné peníze, vzhledem k tomu, že rekonstruujeme, ráda bych alespoň dva roky vydělávala… Vím, že 28 není zas tak pozdě na první mimi, vzhledem k tomu, že do 24 jsem studovala, ale na druhou stranu, bude to po 10 letech užívání HA. A ani nevím, zda má třeba cenu rok dopředu vysadit a používat jinou ochranu, aby se tělo očistilo? Každý říká něco jiného… Prosím tedy o vaše zkušenosti
Jinak žiju zdravě, nekouřím, nepiju, občas si jdu zaběhat…