Marné pokusy inseminace

164
3.7.21 10:59

Marne pokusy inseminace,co dal

Ahoj, chtela bych se tady hlavne sverit. Uz pres dva roky se snazime s pritelem o miminko bohuzel stale marne. Od ledna chodime i do centra, tam jsme podstoupili uz 5 pokusu inseminace a vsechny marne. Ted pri tom poslednim pokusu jsem byla plna nadeje, jina doktorka co mi fakt sedla, mela jsem jen slabe krece v podbrisku obcas. Beru i progesteron. Ani jsem si tentokrat nevsimla, ze uz to bylo 14 dni po IUI, v menstruacnim kalendari vyskocilo, ze mam cekat menstruaci tim jsem se zorientovala v case. Zadne naznaky, ze bych to mela dostat a tak jsem 17 den sla na krev. Mam s MS zpozdeni. Ovsem dnes mi volali vysledky krve, HCG negativni, opet. To zoufalstvi vam ani popisovat neumim, znate to ur ite vsechny co se snazite. Podle vsech testu co jsme podstoupili jsme oba v poradku, nikdo nam nerekne proc to nejde ani prirozene ani s IUI, kdyz jsme v poradku. No ted nevim co delat, uz to nejak nedavam. V mem okoli jsou sama miminka a ja stale nic. Zkusila jsem vsechno mozne, vysledek se nedostavil a uz mam vazne pocit, ze se ani nikdy nedostavi, nevim proc si nezaslouzime miminko :( ted uz je jedina moznost IVF. Nebo to dal zkouset bez neci pomoci? Kdo vi :( IVF se neuveritelne bojim, kdyz nevyjde ani tohle co pak. Co byste delaly? Co delate? Moc vam dekuji aspon za vyslechnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
3.7.21 11:09

No ve vysledku je iui v podstate to same, jako planovany styk, neni to zadny zazrak a procento moznosti tehotenstvi, neni o nic moc vyssi, nez prirozene poceti…my s manzelem taky ok a prirozene nic, s iui jsme ztraceli cas jen jeden pokus… co dal..no dal uz je to ivf, bat se toho nemusis, ja se tomu chtela take co mozna nejvic vyhnout..no miminko jsem chtela vic :-) a neni to vubec nejak hrozne, stimulace nejakych 14 dni, pak staci jeden den volno na odber a trnsfer uz je uplne v pohode.., ze by to nemuselo vyjit, to si ted vubec nepripoustej, jestli jste v poradku, tak uz muzes mit do roka mimco doma :-). Drzim palce, urcite to brzy vyjde, i kdyby to melo byt s pomoci ivf :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
3.7.21 11:09

Šla bych do IVF. Nikdo ti nezaručí, že to vyjde, ale když to ani nezkusíš, mohla by sis to později vyčítat. K tomu můžete samozřejmě pořád zkoušet přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15176
3.7.21 11:47

Iui má úspěšnost mizivou.jdi do ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
3.7.21 12:05

Urcite ivf a zkouset prirozene. Kolik je vam let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
3.7.21 12:42

Iui je jen o pár procent lepší než obyč styk. Volila bych ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.7.21 15:53

Je mi 30. No ja se IVF bojim s t jak to budu snaset, co financni narocnost apod :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.7.21 16:24
@Michaelanick píše:
Je mi 30. No ja se IVF bojim s t jak to budu snaset, co financni narocnost apod :,(

Tak zalezi, kam chodite, kdyz nemate zadny problem, nebude to stat majlant, protoze budete doplacet metodu icsi, co se doporucuje a prodlouenou kultivaci embryii (a ani jedno neni nutne, jen lepsi pro vetsi sance) a treba nejake mrazeni…nas stalo ivf nejak kolem 20tis i s hormonama a mrazenim 12ti embryi..v Gennetu…a snaset..tak hrozi tam hyperstimulacni syndrom, ale lekari by meli tomu umet predejit…jake mas AMH? Muzete jeste pockat a budou ti rikat, ze jsi mlada, ale jestli chcete deti treba dve a vic, tak asi neni na co cekat… My cekali na tehotenstvi 3 a pul roku, vyslo prvni KET (zmrazeny emb), pred tim jsem zkousela kde co, bylinky, prasky, fyzio a mojizisova, cinska medicina..kdyz vezmu, kolik prachu a usili me to stalo, tak zlaty ivf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.7.21 16:58

@Melodie91 nabizeji mi jenom to IVF o jinych variantach nic nerikali. Co je to AMH? Byla jsem na pruchodnosti - v poradku, genetika - v poradku, hormony - v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.21 20:31

@Michaelanick
Ahoj u inseminace je asi jen 10-15% šance na úspěch.
Nic méně jen jestli můžu z vlastní zkušenosti :
Jestli se nepletu je mi 30 jako tobě snažili jsme se 4 roky do letošního roku.
Navštěvovali jsem Centrum asistované reprodukce. Ale po čase už jsem začala být unavená z každého neúspěchu a teď se omlouvám z toho že se pořád ve mě někdo hrabal :roll:
Přestali jsme docházet s tím že si dáme rok pohov od pokusů a sklamaní, které přicházelo každý měsíc. Oba jsme podle veškerých testů v pořádku.
Samozřejmě člověk zkouší vše Femibion, Inofolik, kyselinu listovou, Macu, kontryhel. Plodný dny, nohy nahoru a vlastně vše i větrat jak se říká :).
Nejhorší bylo když jsem viděla že lidi co si to nezaslouží mají děti bylo mi to líto, a snad nejhorší když v mém okolí kamarádky, kolegyně najednou přišli, že jsou v tom… A já si říkala proč já ne…
Moje mamina mi říkala že vše má svůj čas a vhodnou dobu. ( Samozřejmě sem jí nevěřila ;) ) ale jak se říká maminky mají pravdu ;).
Na jaře jsme se rozhodli že nás objednám do centra, které má nejlepší výsledky v okolí u umělého oplodnění. Už jsem to nestihla, přišel teď čas.
To co se snažím říct je, že když jste v pořádku není důvod, aby se prcek nepovedl. Ať už z pomocí či bez ní ;)
Nemyslete na to užívejte si jeden druhého nepočítej jestli máš do ovulace 3 dny nebo jestli je den D. A hlavně neříkat si jo teď to vyjde…
Těžko se radí a hůř se dělá ale zázraky se dějí ve chvíli kdy to nejméně čekáš ;)
Takže držím palce ať se zadaří tak či tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.21 21:20

@Michaelanick unas to stejne oba vpořádku genetika vporadku 3× iui nic plánovali jsme ivf loni na duben kvůli covidu jsme to zrušili že ještě rok počkáme a povedlo se přirozeně to moje štěstí má 4 měsíce jak je tu psano vše přichází v ten správný čas :srdce: držím palečky aby se brzo povedlo :srdce: a snažili jsme se přesně 3 a půl roku :roll:

• Citovat
  • Upravit
4731
4.7.21 13:36
@Michaelanick píše:
@Melodie91 nabizeji mi jenom to IVF o jinych variantach nic nerikali. Co je to AMH? Byla jsem na pruchodnosti - v poradku, genetika - v poradku, hormony - v poradku.

No ivf je siroky pojem..pojistovna hradi odber vajicek, zadne specialni metody a 3 deni kultivaci embryi..je mozne priplacet specialni metody, jako je to icsi, kdy je spermie do vajicka dana injekcne a to jsou ty veci, ktery stoji ty vysoke sumy, tech metod je spousta, ale jsou urceny na reseni konkretnich problemu a kdyz zadne problemy nemate, tak je platit nemusite, ale v CAR vas se vsim seznami, kdyz se rozhodnete pro ivf… Amh je hormon, ze ktereho se pozna zasoba vajicek ve vajecnicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.8.21 16:08

Tak se po nejake dobe ozyvam. Dneska prvni konzultace kvuli IVF, papiry podepsane, info jsme dostali, ted cekame teda az prijde MS, abychom mohli zacit se stimulaci. Je tu nekdo kdo to nyni take podstupuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí