Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucie008 píše:
Výhra Honzy mě překvapila. Před finálem jsem si přála jako vítěze Kubu, ale jeho menu nic moc. Šel až moc na jistotu. Naopak menu od Honzy se mi moc líbilo - pro mě reálnější a bližší než od Terezy. Pěkně řekl, že to je český Masterchef a měl by vařit česká jídla a z jejich surovin.
Vážně by mě zajímalo uvaření chobotnice. Na začátku říkali, že se má správně dělat 4 hodiny. Ona to dala do papiňáku na půl hodiny, takže jakoby 1 hodina normálně v hrnci a má to hotové?! I na pánvi to mohla mít max. 5 minut.
To je pravda, že český se teda cení. To je dobře i porota to tak asi viděla.
To mě právě taky zarazilo s tou chobotnicí, jak jsme psala, měla to nastavené na rybu, která se dělá chvíli a i když to tam mučila na plno a asi půl hodiny, tak se mi nechce věřit, že to měla hotové ![]()
A neříkali dřív, že se má s tou chobotnicí nejdřív fláknout, aby jakoby se lépe dělala? A nebo ji asi měla už asi umlácenou ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Já jsem si myslela po predkrmu, že je Honza ze hry a že to vyhraje Terka neb ji děsně chválili a Kuba jel na jistotu. Pak než byl dezert tak říkala, že se jí změní život jakoby už to vyhrála.A nakonec Honza. Tak dobrý. U něj asi proto že byl u něj největší progres - rozhodně větší než u Kuby.
Ano, to je pravda, to i myslím říkali a tak to bylo v tom případě taky plus za což jsme ráda ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Akorát Punčochář ji řekl, že kdyby snědl celý chod že ho to „zabije“ vže už byx nedal nic jiného že to asi bylo až moc těžké.Jinak mi to celý přišlo jako schválně udělané aby nebyl jasné kdo vyhraje… hodně se pracovalo se střihem plus že najednou po druhém chodu měli 2 stejně aby mohli jít vařit všichni dezert nebyla náhoda. Respektive se na tom museli dohodnout že to tak udělají.
No, ještě když měl Honza takovou ztrátu, kolik 4 a 5 bodů? A že by dostal až tak velkou pochvalu, aby ten hlavní chod na plný čáře vyhrál, mi taky nepřišlo ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Já ji neobhajuju jem říkám co ona sama říkala že to mělo být inspirace živly.
Však v pořádku a já jen píšu, že se asi inspirovala u Besky, že vlastně nic nového nevymyslela, co se týče tématiky vaření ![]()
@a12 píše:
No, ještě když měl Honza takovou ztrátu, kolik 4 a 5 bodů? A že by dostal až tak velkou pochvalu, aby ten hlavní chod na plný čáře vyhrál, mi taky nepřišlo
Měl 18… to si pamatuju a Terka měla tuším 23 a Kuba 22… takže od Terky o 5 od Kuby o 4…
Myslím si, že kdyby Kuba celou dobu nědělal tak úžasně udělaný masa a najednou jim tam hodil vybombeného vepře že by možná vyhrál on. Jenže takového vepře už jim tam hodil x krát… takže jen opáčko. Tím si to zavřel.
Já jsem si říkala po Kulajde Ok velkej risk teď musí přijít s nějakou bombou kdyby přišel s něčím co ještě nedělal nebo to udělal uplně jinak…
JInak prostě letos to bylo divný. Jakoby to klouzalo po povrchu… chybělo mi i vaření s rodinou… těšila jsem se na malé děti co přijdou za rodičema a budou s nima vařit myslela jsem si že tro vpřijde když bude kolem 6 účastníků… nic.
@ludmilaadamkova píše:
Měl 18… to si pamatuju a Terka měla tuším 23 a Kuba 22… takže od Terky o 5 od Kuby o 4…Myslím si, že kdyby Kuba celou dobu nědělal tak úžasně udělaný masa a najednou jim tam hodil vybombeného vepře že by možná vyhrál on. Jenže takového vepře už jim tam hodil x krát… takže jen opáčko. Tím si to zavřel.
Já jsem si říkala po Kulajde Ok velkej risk teď musí přijít s nějakou bombou kdyby přišel s něčím co ještě nedělal nebo to udělal uplně jinak…
JInak prostě letos to bylo divný. Jakoby to klouzalo po povrchu… chybělo mi i vaření s rodinou… těšila jsem se na malé děti co přijdou za rodičema a budou s nima vařit myslela jsem si že tro vpřijde když bude kolem 6 účastníků… nic.
Nn, to oni říkali už na začátku, že nebudou žádný vracecky atd. V tomhle rodinným kole nikdy nikdo nevypadl a to byla taky zdrzovacka, pak se jim tam nekdo vrátil, takže díl kde soutěžili o návrat, pak plus jeden, takže zas díl navíc.. Letos to chtěli nějak zrychlit. A myslim si, že podle toho vypadalo i vyřazování, že věděli, že když vyhodí někoho Dobrýho, uz nebude mít šanci se vrátit.. Takže podle mě vždycky nevyhodili toho, kdo v daným kole uvařil nejhůř.
@a12 píše:
Nn, to oni říkali už na začátku, že nebudou žádný vracecky atd. V tomhle rodinným kole nikdy nikdo nevypadl a to byla taky zdrzovacka, pak se jim tam nekdo vrátil, takže díl kde soutěžili o návrat, pak plus jeden, takže zas díl navíc.. Letos to chtěli nějak zrychlit. A myslim si, že podle toho vypadalo i vyřazování, že věděli, že když vyhodí někoho Dobrýho, uz nebude mít šanci se vrátit.. Takže podle mě vždycky nevyhodili toho, kdo v daným kole uvařil nejhůř.
mOŽNÁ… ÚSPORY? Víc dílů víc nákladů? v To zrychlení mi nepřišlo že by prospělo věci… naopak.
@a12 píše:
Jo, to je furt, to absolutně nemůže stihnout.. Pul minuty do konce a oni stihnout usmazit řízek a naservirovat 3 talíře
To bylo jak s těma těstovinama, absolutně nereálné.
@a12 píše:
Ja taky, ale po tom průběhu jsem to teda viděla na Terezu, ji v podstatě všechno jen chválili, u kluků nějaká kritika byla. Jako že bude remíza a budou vařit všichni bylo docela průhlednýale jo, s Honzou jsem spokojená.
Jo, to bylo trapny ![]()
@ludmilaadamkova píše:Čekala jsem, že to vyhraje Tereza, Honzu jsem netipovala ani náhodou po tom včerejším vaření a kritice
Já jsem si myslela po predkrmu, že je Honza ze hry a že to vyhraje Terka neb ji děsně chválili a Kuba jel na jistotu. Pak než byl dezert tak říkala, že se jí změní život jakoby už to vyhrála.A nakonec Honza. Tak dobrý. U něj asi proto že byl u něj největší progres - rozhodně větší než u Kuby.
Na vítězství Honzy jsem koukala s otevřenou pusou. Nejlepší, nejmíň kritizované a nejpromyšlenější menu ve stylu živlů měla Tereza. Jasně to měla vyhrát ona. A to jsem ji během soutěže fakt neměla ráda. Honzu kromě dezertu permanentně kritizovali. Moc mi to hlava nebere ![]()
@Veveří píše:
Na vítězství Honzy jsem koukala s otevřenou pusou. Nejlepší, nejmíň kritizované a nejpromyšlenější menu ve stylu živlů měla Tereza. Jasně to měla vyhrát ona. A to jsem ji během soutěže fakt neměla ráda. Honzu kromě dezertu permanentně kritizovali. Moc mi to hlava nebere
No, nejpromyslenejsi.. Těžko říct, když to okopirovala..
@a12 píše:
No, nejpromyslenejsi.. Těžko říct, když to okopirovala..
No, přesně. A ani to k sobě moc nesedělo. Chobotnice a jelen?
Honza měl originál recepty. A hlavně, všechno vařil poprvé, narozdíl od Kuby.
Akorát Punčochář ji řekl, že kdyby snědl celý chod že ho to „zabije“ vže už byx nedal nic jiného že to asi bylo až moc těžké.
Jinak mi to celý přišlo jako schválně udělané aby nebyl jasné kdo vyhraje… hodně se pracovalo se střihem plus že najednou po druhém chodu měli 2 stejně aby mohli jít vařit všichni dezert nebyla náhoda. Respektive se na tom museli dohodnout že to tak udělají.