Máte černé svědomí?

5.2.20 13:27

Máte černé svědomí?

Hezké odpoledne,
je něco co si nemůžete odpustit? Trápí Vás svědomí? Předně chci napsat, že zde nechci rozebírat sebe, se svým svědomí si musím naložit sama, ale pouze mě to zajímá. Já se například nemůžu nějak smířit s tím, že jsem se nerozloučila před smrtí blízké osoby. Občas mě ty myšlenky doženou. Z běžného života si vyčítám zbytečnou hádku s manželem, kterou vyprovokuji já. Večer po usnutí dětí si říkám, že by to šlo i bez zvýšení hlasu. Že občas lžu dětem jen abych měla klid :oops: prostě takové maličkosti, ale ve finále to maličkosti nejsou a šlo by to i bez nich. Jenže… Nemám asi tu vůli. A co vy? Jak jste na tom se svým svědomím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20893
5.2.20 13:45

Uz za mlada jsem svoje svedomi dobil a zakopal vzadu na zahrade 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
5.2.20 13:47

Mám, ale nechci to psát radši pod anonymem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.2.20 13:48

Ani ne…Když mám pocit, že jsem někde opravdu přestřelila nebo udělala něco špatného, po vychladnutí se omluvím. A snažím se svou chybu neopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.2.20 13:49
@Tableta píše:
Mám, ale nechci to psát radši pod anonymem :oops:

koukám, ty seš dneska hezčí než já :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
5.2.20 13:53

@pe-terka Díky! Ale reálně vypadám takhle :oops: :oops:

Zakladatelko, vlastně i kvůli tomuto mám černý svědomí. Celej rok na bambus prdím, pak ho přeliju a viola! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.20 13:59

@Cenarius já zahradu neměla, takže jsem si nějaký ty hříchy nosím pořád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.2.20 13:59
@Tableta píše:
@pe-terka Díky! Ale reálně vypadám takhle :oops: :oops:Zakladatelko, vlastně i kvůli tomuto mám černý svědomí. Celej rok na bambus prdím, pak ho přeliju a viola! :oops:

taky jsem ubezdušila jednu květináčovou krasavici. Ani nevím jak a proč…Taková zvláštní kytka, má chlupaté macaté lístky jako domácí fialky, akorát že rostlinka je fialová celá :palec:. Zničehož nic zvadla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.20 14:00

@pe-terka tak omluva je jasná, když to jde, ale jsou situace, kdy už to prostě nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.2.20 14:01
@Božská Venuše píše:
@Cenarius já zahradu neměla, takže jsem si nějaký ty hříchy nosím pořád :)

Když jsi Božská, zajdi ke zpovědi 8) Odhodíš své hříchy v dál :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.2.20 14:03
@Božská Venuše píše:
@pe-terka tak omluva je jasná, když to jde, ale jsou situace, kdy už to prostě nejde…

jako že ten člověk zemřel? Tohle je už o nastavení, já věřím a doufám, že ty duše kolem nás pořád někde nějak jsou…Asi bych zašla dotyčnému na hrob, sedla někde do koutku a v tichu poslala dál, co mě trápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.20 14:04

@pe-terka ále, možná by ten kostel spadl :lol: a na tohle já asi ani nejsem, se někde zpovídat. Takhle anonymně mi to nevadí, ale tam přeci jen sedíš a cítíš skoro jeho dech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
5.2.20 14:05

Mám, neřekla bych že zrovna černé svědomí ale je hodně věcí na které když si vzpomenu tak se zpětně zastydim. Mám pocit jak když jsem byla mladší tak jsem byla v něčem pěkně blbá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.20 14:05

@pe-terka jj, takhle třeba. Někdy se už nedá omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
5.2.20 14:07

Hele já občas dělám věci, kvůli kterým je mi stydno před ostatníma lidma, ale co se týče mýho svědomí, tak sem v pohodě :mrgreen: Řekla bych, že je to takový to naučený „svědomí“ versus mé vlastní nastavení „dobra a zla“
Věcí, za které by mi bylo stydno i mě samotné před sebou, moc nedělám ;)

Akorát je asi věcí názoru, jestli je to tím, že sem hodná holka, nebo tím, že mám jen mimořádně špatně nastavený cítění viny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová