Máte trampolínu?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
AH
847
4.4.23 10:42
@boricmytu píše:
To nebylo přímo na tvůj příspěvek, ale tak všeobecně o tom, jaký je na trampolínu názor. Ano děti se tam mohou zranit, ale nejčastěji sražením se s jiným dítětem, ale přináší spoustu pozitiv:
  • vědomí vlastního těla
  • koordinace
  • fyzička
  • posilování svalů (břicho, zádové, pánevní dno)
  • podporuje činnost lymfatického systému
  • podporuje aktivitu kostní dřeně
  • a v neposlední řadě je to vše formou zábavy!

(takto všeobecně to nenahradí, žádné kruhy, houpačky, kolo atp.)

Ono dítě se může zranit úplně na všem a vidět v trampolíně pouze to negativum nebezpečí, které kolem ní koluje, je dle mě mimo.

Ja tam nevidim jen negativum. Opet pisu, ze rozhodne nejsem fanda trampoliny u MALYCH deti. Tenkrat jsem narazila na clanek traumatologa, ktery se s urazy u deti setkava dnes a denne a se kterym naprosto souznim a dava mi ten clanek naprostou logiku. A vyhodnotila jsem, ze trampolina by pro me bylo velke omezeni a neustale sledovani deti. A za to mi to nestoji. Az povyrostou a budou mit vic rozumu a pohybove budou zdatnejsi, pouvazuju nad ni. Zatim zapracuju na rozvoji pihybovych dovednosti jinou cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
4.4.23 10:47
@axlpol píše: :lol: ;) a musí to být sport? nestačilo by dětské nářadí, kolečka…a bavit se prací.
Jen zkouším tip, děti jsou různé, takže to třeba někde nefunguje, ale já ty svoje vedu, že práce je i zábava i sport, takže zametaj, vozí dřevo, myjou kola (nebo všechno co jde, když je hezky) leští auto, odhazujou sníh…koulí pneumatiky atd. a tím, stíhám i já dělat co potřebuju.

Jojo, tak to vedu. Prave nejsem fanda moc vylozene sportovani u malých deti. Ve smyslu nejakeho spevializovaneho cviceni. Dejme tomu do 1. tridy na tom nevudim nic moc pozitivniho. Spis si s nema kopat micem, ty kruhy treba, kladinu sem chtela na zahradu.. A proste bezny pohyb, k tomu nejaky to cvičení v sokolu. Na zabavení je top domecek, piskoviste a kybl s vodou :mrgreen: Ale to je muj nazor a kdyz nekdo da 3 lety na balet nebo box, je to fakt jeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
4.4.23 11:01
@AH píše:
Ja tam nevidim jen negativum. Opet pisu, ze rozhodne nejsem fanda trampoliny u MALYCH deti. Tenkrat jsem narazila na clanek traumatologa, ktery se s urazy u deti setkava dnes a denne a se kterym naprosto souznim a dava mi ten clanek naprostou logiku. A vyhodnotila jsem, ze trampolina by pro me bylo velke omezeni a neustale sledovani deti. A za to mi to nestoji. Az povyrostou a budou mit vic rozumu a pohybove budou zdatnejsi, pouvazuju nad ni. Zatim zapracuju na rozvoji pihybovych dovednosti jinou cestou.

Ano malé děti bych na to nepouštěl, ale klidně dříve než v 6ti letech, klidně od 3let, to už děti umí jezdit na kole, skákat po jedné noze a vůbec vše, hlavně se tam nesmí chodit ve více lidech, to je ten největší problém:)

• Citovat
  • Upravit
76025
4.4.23 12:31
@AH píše:

mé dítě má 6 a půl, a když jsme spolu venku, tak ji pořád neustále sleduji, nepořídila jsem si dítě, aby bylo nechané samo sobě napospas,
a vymlela si mi při jízdě na koloodrážedle, kdy jsem byla 2 metry za ní - úplně úrazům zabránit nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
4.4.23 13:19
@stinga píše:
mé dítě má 6 a půl, a když jsme spolu venku, tak ji pořád neustále sleduji, nepořídila jsem si dítě, aby bylo nechané samo sobě napospas,
a vymlela si mi při jízdě na koloodrážedle, kdy jsem byla 2 metry za ní - úplně úrazům zabránit nejde

Deštníková matka, tak to já zase razím pravidlo zcela opačné, takové to vkládání ruky mezi stůl a hlavu dítěte jsem nikdy nepochopil (ještě než jsem měl děti) a nezačal jsem to dělat ani s nimi a světe div se ono to fungovalo, 3× se bouchlo a byl klid (ta hlava je na nárazy tohoto typu dělaná) už se mu to nestalo, ale byl jsem svědkem toto, když si kamarádčina dcera a to byla tak o půl roku starší jak naše dítě takto bouchla tak neskutečným způsobem a proč, protože tam vždy byla měkká ruka, která ji zachránila a proto nebyla obezřetná.
A stejně je to i u dětí venku a kór u 6ti letého dítěte, ty ho musíš nechat padat na hubu, jinak se nic nenaučí, můžeš mu 100× říct, že spadne, ale pokud jej ve většině případů zachráníš, tak si hubu nenabije (při malém pádu), ale nakonec si o nabije při velkém, kdy už si opravdu může ublížit.

• Citovat
  • Upravit
2612
4.4.23 13:25

Neustálé hlídání dítěte je mor. Batole ano, ale normálně mentálně vyspělý školák nepotřebuje policajta za zadkem. Na zahradě, na hřišti, cestou do a ze školy… nechat dítě samo sobě na pospas je pro vývoj dobře.
No a úrazy… tak jistě, traumatolog vidí průsery - o normálních tisících sportujicich dětech, kterým se nic nestane, mluvit nebude… jedno z dětí si ve 12 zlomilo nohu v tělocviku (půl roku lecba), další ve 14 na táboře, (dvě operace, potřeboval šroub do kosti) - pod dohledem. 16 letý se popálil - chystal si večeři… 18 letá si propíchla ruku nůžkami… tou fólií bych měla obalit i své adolescenty :lol: no a kolo, koloběžka, brusle, fotbal… to jsou tak nebezpečné záležitosti… a to nemluvím o přechodu pro chodce, rodinném automobilu…
Svět je plný nástrah. Trampolína není bezpečná aktivita, příjemná a zdraví prospěšná ano - pokud se nic nestane. Tak jako x jiných aktivit. Nicméně dá se žít I bez trampolíny, o tom žádná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
4.4.23 13:35

My trampolínu máme - 4 letý syn, protože kam jsem prišli a byla tam trampolína, hned k ní letěl a nechtěl odejít. Ale používat smí jen pod dohledem, senzační věc. Četla jsem o tom, že trampolína by se měla pořizovat až tak od 6 let, ale pokud je dítě na tom fyzicky dobře, opravdu pohybově nadané, stabilná a jistá chůze a všechno kolem, tak může být i dřív. Náš malý se tam vyskáče jako blázen, někdy tam vlezu i já s ním, mám trampolínu taky ráda, takže si budujeme vztah i takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
4.4.23 15:01
@boricmytu píše:
Deštníková matka, tak to já zase razím pravidlo zcela opačné, takové to vkládání ruky mezi stůl a hlavu dítěte jsem nikdy nepochopil (ještě než jsem měl děti) a nezačal jsem to dělat ani s nimi a světe div se ono to fungovalo, 3× se bouchlo a byl klid (ta hlava je na nárazy tohoto typu dělaná) už se mu to nestalo, ale byl jsem svědkem toto, když si kamarádčina dcera a to byla tak o půl roku starší jak naše dítě takto bouchla tak neskutečným způsobem a proč, protože tam vždy byla měkká ruka, která ji zachránila a proto nebyla obezřetná.
A stejně je to i u dětí venku a kór u 6ti letého dítěte, ty ho musíš nechat padat na hubu, jinak se nic nenaučí, můžeš mu 100× říct, že spadne, ale pokud jej ve většině případů zachráníš, tak si hubu nenabije (při malém pádu), ale nakonec si o nabije při velkém, kdy už si opravdu může ublížit.

ale já ji nedržím za ruku, ani jí neříkám, že nesmí skákat - ale jsem tam fyzicky přítomná, kdyby se něco stalo, tak jednám ihned,
myslím tím třeba tu trampolínu, nebo někam jedeme na kole, tak musí jet přede mnou, ať ji pořád vidím - ale neomezuju ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
4.4.23 15:14
@stinga píše:
ale já ji nedržím za ruku, ani jí neříkám, že nesmí skákat - ale jsem tam fyzicky přítomná, kdyby se něco stalo, tak jednám ihned,
myslím tím třeba tu trampolínu, nebo někam jedeme na kole, tak musí jet přede mnou, ať ji pořád vidím - ale neomezuju ji

Tak to jo, ale v šesti letech už přece chodí sama na ulici a jezdí na kole i bez tebe, ne?

A tam už ji kontrolovat nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.23 16:44
@boricmytu píše:
Tak to jo, ale v šesti letech už přece chodí sama na ulici a jezdí na kole i bez tebe, ne?A tam už ji kontrolovat nejde.

Tak to byses divila. Mám známou co nenecha 8mi lete dite samotné na zahrade. Ani když jedou na hodinu na nákup. Ani na pět minut. Ani do školy nejezdí sám, ani ze školy..

• Citovat
  • Upravit
boricmytu
5.4.23 08:24
@Anonymní píše:
Tak to byses divila. Mám známou co nenecha 8mi lete dite samotné na zahrade. Ani když jedou na hodinu na nákup. Ani na pět minut. Ani do školy nejezdí sám, ani ze školy..

Tak u nás v ulici to funguje jinak, tam běhají děti od 4 let a to sami, některé mají GPS hodinky, aby se někde nezaběhly, ale jinak je to normálka, jezdí na kolech, koloběžkách, lozí po stromech a prostě si užívají dětství:)

• Citovat
  • Upravit
9757
26.6.23 14:00

Trampolína nosnost 50 kg

Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s menší trampolínou? Ideálně takovou jaká se dá na, zimu složit a jednoduše skladovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
26.6.23 15:09

Moje zkušenost je ta, že která trampolína je menší než 3m v průměru a kam se nevejde víc dětí, tak na té nikdo dlouho neskáče. My máme takovou, složit a rozložit mi vyjde na 2 hodiny (nejvíc mi zabere natahování pružin) a jsem šťastná, když to můžu dělat sama (s dětmi to trvá déle a lecos se během toho ztratí). Děti tam tráví každou volnou chvíli a vydrží tam klidně být celé odpoledne. Vím, že ses na větší trampolínu neptala, ale píšu ti jen svoji zkušenost. Kdo si pořídil z mých známých menší a jen pro jedno dítě, tak mu to překáží bez využití na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
26.6.23 15:42
@stinga píše:
a tak je to správně, ještě to můžeš vylepšit, že nebudeš vycházet úplně

Slysela jsem, ze nejvic urazu se stava prave doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.6.23 16:29

@Maria37 máme 4 metrovou a rozhodně ji na zimu skládáme :think: jinak by moc nevydržela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák