Matematické příklady

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8850
6.1.18 23:42

A umíte si představit ta jatka, až bude matika povinnosti při všechny? Když už teď, kdy je dobrovolně ji neudělá tolik lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.1.18 10:20

@truelly aspon se to trochu pročistí a nebude ji mít každý druhý, lidi se vrátí k řemeslům s výučním listem, však to je potřeba ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
7.1.18 10:24

@truelly Ale dřív to také tak bylo. Nemělo maturitu každé trdlo. Navíc matematika je základ k logickému myšlení, lidi by se na střední škole měli učit myslet a myšlenky hodit na papír, zbytek se doučí sami. Že si neumí spočítat sami procenta z půjčky jim škodí víc, než že neumí vyjemovat prokleté básníky.
Samozřejmě je otázka, jak se to dnes učí, ale to obojí to spolu souvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.1.18 14:58
@debra.morgan píše:
@truelly aspon se to trochu pročistí a nebude ji mít každý druhý, lidi se vrátí k řemeslům s výučním listem, však to je potřeba ne?

ale prosím tě, kdy u nás byla naposledy povinná maturita z matiky? já na šla na střední v roce 1989 a nastupovala jsem s tím, že budu maturovat z češtiny, ruštiny a odborných předmětů :nevim: a nastupovala jsem na školu, kde podmínkou přijetí (kromě státních přijímaček) bylo vyznamenání ze základky, já sama měla nějakých asi 4-5 dvojek a už jsem byla na chvostě těch, co ještě přijali (a vzpomínám si, jak moje máma panikařila, že s tak špatnými známkami nemám šanci se dostat a naše výchovná poradkyně ji uklidňovala, že s přehledem dám přijímačky a tím špatné známky z vysvědčení doženu :mrgreen: ).

a na učňáky se tehdy chodilo, i když maturitní matika pro všechny povinná nebyla. jenže bylo víc dětí a míň středních škol, takže všichni se na ně nedostali. teď je to obráceně - hodně škol, málo dětí, kdo by chodil na učňák, když na maturitní obor není problém se dostat :nevim: nemluvě tedy o tom, že čím vyšší vzdělání, tím nižší nezaměstnanost, což určitě taky hraje roli v postoji rodičů, když se v devítce jejich děti rozhodují, kam dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová