Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, zda-li mi výjde MD, když jsem do práce nastoupila 1. 5. 2017 a termín porodu mám 5. 4. 2018. Účetní v práci mi tvrdí, že mi nevýjde, ale to se mi nezdá.
Poradíte mi prosím?
Děkuji.
@Meganora píše:
Nevyjde…
„Je-li zaměstnankyní, musí se před porodem alespoň 270 kalendářních dnů v posledních dvou letech účastnit na nemocenském pojištění (včetně trvání ochranné lhůty a pobírání nemocenského až do začátku šestého týdne před stanoveným dnem porodu). Byla-li jí PPM v zaměstnání přiznána, nesmí v tomto zaměstnání již vykonávat práci.“
Proto se mi to nezdá, protože mi to vychází na konec Ledna těch 270 dní.
Zavolej si asi na ČSSZ, mě přijde, že by ti to mělo vyjít.
Do konce ledna to máš 276 dnů a na mateřskou bys nastupovala v průběhu února 6-8 týdnů před porodem. Ale zkušenost nemám, já měla napracováno víc ![]()
@Meganora
Můžeš to pls rozvést? Mě to zajímá jen z teoretického hlediska, ráda se poučím, jeslti to chápu blbě
@Lara Farseer píše:
Zavolej si asi na ČSSZ, mě přijde, že by ti to mělo vyjít.Do konce ledna to máš 276 dnů a na mateřskou bys nastupovala v průběhu února 6-8 týdnů před porodem. Ale zkušenost nemám, já měla napracováno víc
@Meganora
Můžeš to pls rozvést? Mě to zajímá jen z teoretického hlediska, ráda se poučím, jeslti to chápu blbě
Děkuji, zavolám.
@22karkulkaaa píše:
Já bych řekla, že jen tak tak to vyjde
Děkuji, snad ano.
@Kristýnka132 Vyjde ti to v pohodě, těch 270 dnů splníš už v lednu a na PPM se nastupuje až 6-8 týdnů před TP, což ti vychází na únor.
@Lendeš píše:
@Kristýnka132 Vyjde ti to v pohodě, těch 270 dnů splníš už v lednu a na PPM se nastupuje až 6-8 týdnů před TP, což ti vychází na únor.
Děkuji moc.
@Kristýnka132 Jo, to vyjde, pokud tedy neporodíš výrazně předčasně…
@j.a.n.i1 píše:
@Kristýnka132 Jo, to vyjde, pokud tedy neporodíš výrazně předčasně…
Děkuji ![]()